Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy,nie moge odpalic autka!!
Autor Wiadomość
Tom25780 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi pajero 2.8td
Kraj/Country: UK
Wysłany: 23-09-2008, 15:18   Pomocy,nie moge odpalic autka!!

Witam wszystkich!! Mam maly problem,autko mi od wczoraj nie chce zapalic!! Silnik generalnie nie dostaje paliwa,wiec sprawdzilem filtr,spuscilem z niego wode,sprawdzilem weze paliwowe i obszedlem filtr podajac paliwo prosto do pompy z butelki i nic pompa nie pompuje nic a nic! Elektromagnes sprawdzony-napiecie jest ale nie slychac charakterystycznego klikniecia przy wlaczaniu zaplonu,jednak powiedziano mi w serwisie mitsubishi,ze jest to integralna czesc pompy wtryskowej nie do kupienia!
Pytanie,czy jest mozliwe zeby pompa wtryskowa siadla z dnia na dzien nie dajac wczesniej zadnych objawow?? Czy to faktycznie juz tylko pompa ????? Pomocy!!

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2008, 17:47   Re: Pomocy,nie moge odpalic autka!!

Tom25780 napisał/a:
Witam wszystkich!! Mam maly problem,autko mi od wczoraj nie chce zapalic!! Silnik generalnie nie dostaje paliwa,wiec sprawdzilem filtr,spuscilem z niego wode,sprawdzilem weze paliwowe i obszedlem filtr podajac paliwo prosto do pompy z butelki i nic pompa nie pompuje nic a nic! Elektromagnes sprawdzony-napiecie jest ale nie slychac charakterystycznego klikniecia przy wlaczaniu zaplonu,jednak powiedziano mi w serwisie mitsubishi,ze jest to integralna czesc pompy wtryskowej nie do kupienia!
Pytanie,czy jest mozliwe zeby pompa wtryskowa siadla z dnia na dzien nie dajac wczesniej zadnych objawow?? Czy to faktycznie juz tylko pompa ????? Pomocy!!

Witam Cię na forum. Sprecyzuj jakie to autko,jaki silnik,jaki rocznik.Bez tego trudno jest odpowiedzieć czego może dotyczyć problem.A wierz mi są w śród nas (forumowiczy) specjaliści co nie miara i znawcy tematu Mitsubishi i nie tylko.Pozdrówka :)

Tom25780 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-09-2008, 18:04   

O sorki,racja,napisalem w pierwszym poscie ale cos mnie sie pokasowalo....tak czy siak jest to mitsubishi pajero 1994r.2.8 td

[ Dodano: 23-09-2008, 19:00 ]
Moze ktos wie gdzie mozna zamowic taki elektromagnes do pompy,bo tutaj na wyspach niestety tylko cala pompekoszt bagatela 2000 funtow +vat....:):)

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2008, 19:40   

Tom25780 napisał/a:
O sorki,racja,napisalem w pierwszym poscie ale cos mnie sie pokasowalo....tak czy siak jest to mitsubishi pajero 1994r.2.8 td

[ Dodano: 23-09-2008, 19:00 ]
Moze ktos wie gdzie mozna zamowic taki elektromagnes do pompy,bo tutaj na wyspach niestety tylko cala pompekoszt bagatela 2000 funtow +vat....:):)

Szukaj na naszym -Polskim- allegro. Na PW podam Ci adresy stronek z częściami.Pozdrówka :)

Tom25780 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-09-2008, 18:14   

Dzieki wielki!! Juz wiem,ze to pompa,bede walczyl z regeneracja albo nowa od Zbyszka zakupie. Jeszcze raz wielkie dzieki,Pozdrowionka

Odpowiedz do tematu