Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Dziwne wibracje
Autor Wiadomość
ryq 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 TD '97
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-09-2008, 21:43   [Cari 1.9TD] Dziwne wibracje

Witam,

Podczas jazdy, szczególnie na niskich obrotach (~1500 obr./min) samochód wpada w jakiś dziwne wibracje. Sprawdziłem poduszki od silnika - wydają się być w porządku, tłumik też dobrze zamocowany. Nie jest to dzwięk, który pochodzi bezpośrednio od silnika - na zewnątrz go nie słychać. Dopiero "w budzie" męczy ucho:) Może ktoś miał podobną sytuację i zna lekarstwo:)

Pozdrawiam

marty29
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2008, 20:57   

Jak jedziesz np. 40 km/h na czwartym lub piątym biegu to normalne :)

ryq 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-09-2008, 21:38   

marty29 napisał/a:
Jak jedziesz np. 40 km/h na czwartym lub piątym biegu to normalne :)

a kto mówi, że jeżdzę :P Tak napisałem z pamięci, że to 1500 obrotów, a dzisiaj sprawdziłem, że lekko poniżej 2000 - więc przy normalnej jeździe przeszkadza. Wpadłem na pomysł, żeby poluzować na wszystkich poduszkach i odpalić, żeby się ułożył. Może da to jakiś efekt.

krzysztofek4 
Nowy Forumowicz

Auto: CARISMA 1.9TD r.2000
Wysłany: 20-09-2008, 22:09   

Witam wszystkicz forumowiczów,jestem nowy wiec tradycyjnie z wszystkimi się witam. Ja rownierz mam takie objawy przy swoim misku.Moim zdaniem powodem tego drgania jest napinacz paska wielorowkowego,niestety na wymiane tego napinacza jeszcze się nie zdecydowałem koszt ok.430zł.Miejmy nadzieje że się myle i koszt wyeliminowania tych drgan będzie mniejszy.Jeśli miał ktos już do czynienia z takim problemem to niecz da znać.

kiciol 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,9 DID
Wysłany: 21-09-2008, 01:49   

moze to byc rowniez dwumasowe kolo pasowe alternatora...

ryq 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-09-2008, 13:17   

a koło dwumasowe nie było przypadkiem montowane tylko w modelach z silnikiem DID? Z tego co widzę w profilu krzysztofka4 to ma on cari td...

Odpowiedz do tematu