Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pomoc z klaksonem
Autor Wiadomość
sasza
[Usunięty]

Wysłany: 03-05-2008, 23:09   pomoc z klaksonem

Colt 1.8 diesel :) 90 rocznik, pełnoletni staruszek mi nawala
mianowicie klakson mi coś lekko tylko kwili i to czasami, a ja jeżdżąc po Wrocławiu całymi dniami bez klaksona jak niemowa się czuje więc o pomoc proszę,
jak czytałam posty na forum to mniej więcej zorientowałem się, że jest gdzieś problem zapewne ze starymi zaśniedziałymi stykami, ale gdzie one u mnie moga przylegać do maski??
Jak zdjołem obudowe klaksona na kierownicy to styki byy tam ok, a do maski gdzie może byc dojście?
Z góry dziekuje za pomoc
Sasza

Filip_S
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2008, 00:35   

Witaj,
no bardziej prawdopodobne, że zaśniedzieje Ci styk przy samej piszczałce, jeśli dobrze pamiętam - jak otworzysz maskę masz ją na samym przodzie po lewej stronie od chłodnicy (patrząc z góry) tak przed akumulatorem, mnie kiedyś urwał się kabel i klakson też nie działał, ale szybko sobie z tym poradziłem. Kup sobie jakiś preparat do czyszczenia styków, w Castoramie kupiłem za około 10 zł, na wszelki wypadek psiknij na ten w kierownicy, wyjmij i włóż parę razy, to samo przy klaksonie i oby Ci pomogło. Powodzenia :-)

[ Dodano: 04-05-2008, 12:45 ]
Filip_S napisał/a:
Witaj,
no bardziej prawdopodobne, że zaśniedział Ci styk przy samej piszczałce, jeśli dobrze pamiętam - jak otworzysz maskę masz ją na samym przodzie po lewej stronie od chłodnicy (patrząc z góry) tak przed akumulatorem, mnie kiedyś urwał się kabel i klakson też nie działał, ale szybko sobie z tym poradziłem. Kup sobie jakiś preparat do czyszczenia styków, w Castoramie kupiłem za około 10 zł, na wszelki wypadek psiknij na ten w kierownicy, wyjmij i włóż parę razy, to samo przy klaksonie i oby Ci pomogło. Powodzenia :-)

Łukasz23
[Usunięty]

Wysłany: 04-05-2008, 18:57   

Ja w swoim Diesel-ku mam dwa klaksony po prawej i lewej stronie.
Ale mi jak nie działały to najpierw wziełem inny klakson i sprawdzałem czy
sam klakson nie jest walnięty 8) I u mnie okazało się że mimo wszystko nie stykało przy kierownicy. 8)

gabi
[Usunięty]

Wysłany: 06-05-2008, 18:37   

Po oczyszczeniu styków posmaruj je wazeliną techniczną.

sasza
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2008, 21:33   

dzieki za pomoc zapomniałem odpisać, użyłem do styków elektrosolu :) i juz moge hamstwo tepić :)

Odpowiedz do tematu