sonda lambda - problem z wyborem odpowiedniej |
Autor |
Wiadomość |
scrimer [Usunięty]
|
Wysłany: 27-09-2008, 21:02 sonda lambda - problem z wyborem odpowiedniej
|
|
|
witam. problem jest natury problemu z kupnem wlasciwej sondy. check pali sie prawie non toper analiza bledow wykazuje sonde. auto czasami ma dziury przy przyspieszaniu a czasami przy stalej predkosci zaczyna szarpac. spalanie odziwo zmalalo o litr. dzis mialem wymienic sonde ale mechaniek ktora ja zamawial niestety dostal info z hurtowni ze takie cudo tylko na zamowienie. podobno sonda w mojej cari jest wysokooporowa od 7 do 14 omow ( tu moglem cos przekrecic ) ale zamienniki podobno nie wchodza w gre. koledzy pomozcie bo nie wiem co robic jesli sa jakies inne sondy np firmy ngk to wskazcie model i jesli mozecie potwierdzcie ze hulaja jak oryginal. autem robie tygodniowo od 500 do 1500 km i nie moge sobie pozwolic zeby mi wkoncu stanelo w trasie. pozdrawiam i z gory dziekuje za wszelkie sugestie. |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 27-09-2008, 21:43
|
|
|
wielkie brawa dla mechanika i dla hurtownika....
wielkie mi cudo... idz do sklepu i najpózniej na jutro bedziesz miał i wymienisz ja sobie sam a cena od ok 100zł |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 28-09-2008, 11:20
|
|
|
sonda ngk niby dedykowana do cari kosztuje ok 200zl, ja mam uniwersalna, bo kolega kupil taka do audi, ale cos mu nie pasowalo, kupil sobie ori, a te ja zamontowalem, check sie nie pali, spalanie troszeczke spadlo
kliknij mnie
mam cos takiego i juz bledu nie pokazuje i check mi sie nie zapala |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 02-11-2008, 17:55
|
|
|
witam chłopaki.
wiec tak,mam CARI 1.8 rocznik 96 no i pytanko jara mi jak smok !!! i to jeszcze jest słabe określenie!na 11 litrach zrobilem 64 kilometry!!!!!!!fakt ze w mieście ale 64 km!? chyba to jest przegięcie?i zastanawiam się właśnie nad sondą lambda bo myśle że na tak potworne spalanie to właśnie ona ma wpływ bo prosty rachunek,wychodzi mi miejskie spalanie 19 litrow!!!!jak tak dalej będzie to na złom!!!!!!!!!lubie autko naprawde jest świetne ale spalanie w mieście 20 litrów!!
co sądzicie??????????
pozdrawiam |
_________________ olo |
|
|
|
 |
phixius
Mitsumaniak Gotów do lotu ;)
Auto: Carisma 1,8 GLS, CJO 1,3 Jazz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Wrz 2006 Posty: 181 Skąd: Kalisz
|
Wysłany: 03-11-2008, 07:35
|
|
|
Spalanie 20 ? Nawet jak miałem lambde walnietą nie przekraczało 16 l gazu po mieście a i tak duzo było dużo za dużo. Posprawdzaj wszystko. Najlepiej podjedź na komp to Ci powiedzą czy lambda chodzi, czy coś innego nie tak. Mam ten sam model Cari co Ty i spalanie obecnie 11-12 l gazu po mieście. Benzyny ok 9-10. A nogę mam ciężką |
|
 |
janusz362
Forumowicz janusz

Auto: CARISMA 1.8GLS
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Sty 2008 Posty: 107 Skąd: Elbląg
|
Wysłany: 03-11-2008, 12:23
|
|
|
witam,,
wiecie co chłopaki sorki ze zawracam głowe ale co do tego mojego spalania to nie sonda,byłem dzis podł aczyć furke pod kompa i wszystko git no i podpadało mi ze wskaznik paliwa sie chyba lekko podwiesil,wiec zalałem cały bak pod pierwsze pstryknięcie odboju i wyskoczyłem na trase równe 200 kilometrow sypałem tak 12-150 i co i po dotankowaniu wyszła mi srednia 6,4 mysle że to nic strasznego a tak się bałem
pozdrawiam wszystkich |
_________________ olo |
|
|
|
 |
|