Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] skrzypiąca kierownica/naba
Autor Wiadomość
Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2008, 19:35   [CAxA] skrzypiąca kierownica/naba

Jakiś czas temu przełozyłem sobie do Colta kierownicę, którą miałem w poprzednim Colcie. Włozyłem całą razem z nabą... i denerwuje mnie jedna rzecz... mianowicie przy kręceniu ciągle skrzypi. Od samego początku. Myslałem że się może dotrze czy coś ale dźwięk nie znika. Jakies pomysły?
Zaraz po założeniu jak skrzypiało to prysnalem na te sruby mocujące wd 40 ale jak widac nei przynioslo to najmniejszego rezultatu.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2008, 21:23   

Skrzypi/piszczy bolec, który podczas kręcenia kierownicą przesuwa się na metalowej bieżni. Jest to styk od klaksonu. Posmaruj to wazeliną techniczną lub pryśnij WD-40. Żeby go odnaleźć zajrzyj za kierownicę (od strony licznika).

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 27-11-2008, 21:53   

ale miedzy kolumną a nabą czy między nabą a kierownica? Rozumiem, ze nie musze do tego ściągać kierownicy?

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 28-11-2008, 09:11   

Alexander napisał/a:
ale miedzy kolumną a nabą czy między nabą a kierownica? Rozumiem, ze nie musze do tego ściągać kierownicy?

Musisz
Po co zdejmować oddzielnie kierownice i nabę, zdejmij klakson i już masz dostęp do śruby.
Bolec masz pod nabą

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2008, 13:26   

pawela napisał/a:
Musisz
Po co zdejmować oddzielnie kierownice i nabę

czyli musze czy nie:P?

bo jeśli miałbym sie dostac przez klakson to chyba nie trzeba odkręcać kiery(oczywiście z naba,nie chciałem naby i kierownicy rozdzielać), czy mimo wszystko musze?

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 28-11-2008, 15:26   

nabę zdjąć musisz

Odpowiedz do tematu