Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Witam. Mam problem z elektryką
Autor Wiadomość
mlodymekejn 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.6, rok 99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-10-2008, 21:47   [Cari 1.6] Witam. Mam problem z elektryką

Podczs montowania radia samochodowego włączyłem zapłon po to by dmuchawa dostarczała ciepłego powietrza. Wcześniej zamontowane było radio Panasonica, a mam Alpine, dlatego musiałem uciąć końcówke. Zapomniałem o tym że auto jest na "chodzie" i złaczyły mi sie pluz z minusem co doprowadziło do zwarcia, przez co spaliłem oświetlenie wewnątrz pojazdu, a zegarek elektroniczny na konsoli od tej pory świeci tak jak powinien lecz nie pokazuje żadnych cyferek... Dodam jeszcze ze miałem mały problem elektryki przy zamykaniu drzwi przy pomocy centralnego zamka (pilot), a mianowicie przed zwarciem, przy otwieraniu zapalały sie 2 razy świarła awaryjne, przy zamykaniu raz, a po zwarciu przy otwieraniu wogóle sie nie zapaliły, natomiast przy zamykaniu 3 razy, ale zamieszałem w bezpiecznikach i już jest dobrze. Dodam tylko ze problem z zegarkiem i światełkiem wewnetrzym nie polega na wymianie bezpieczników, ponieważ je sprawdzałem i są całe. Bardzo prosze o rade w tej kwesti, z góry bardzo dziękuje

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 17-10-2008, 10:31   

mlodymekejn po pierwsze gorąca prośba o jasne formułowanie myśli ;)

Generalnie wygląda na to że spaliłeś elektronikę zegarka (pozostaje wymiana).

mlodymekejn 
Forumowicz

Wysłany: 17-10-2008, 11:03   

dzięki, poradziłem sobie już z tym, pozdrawiam

kozuch2 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
Wysłany: 17-10-2008, 14:12   

załoze sie ze to był bezpiecznik,mi tak sie stało przy wycieganiu radia.swiatła tez nie działały wewnatrz,zegar podswietlony ale bez cyferek,do tego jescze klimatronik robił co chciał.niby wszystko sprawdziłem dokadnie a to jednak był bezpiecznik 10A

mlodymekejn 
Forumowicz

Wysłany: 17-10-2008, 18:39   

Kozuch, masz racje to był bezpiecznik, tylko ten pod maską, dokładnie 10A. Pozdrawiam

Manysh
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2008, 23:53   

drd1812 napisał/a:
mlodymekejn po pierwsze gorąca prośba o jasne formułowanie myśli ;)

Generalnie wygląda na to że spaliłeś elektronikę zegarka (pozostaje wymiana).

to ci optymistyczny wariant :D

BH20
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2008, 16:42   

a jesli od czasu do czasu na chwile zapala sie i gasnie dioda akumulatora co to moze znaczyc??

Odpowiedz do tematu