|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.6] Witam. Mam problem z elektryką |
Autor |
Wiadomość |
mlodymekejn
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6, rok 99
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-10-2008, 21:47 [Cari 1.6] Witam. Mam problem z elektryką
|
|
|
Podczs montowania radia samochodowego włączyłem zapłon po to by dmuchawa dostarczała ciepłego powietrza. Wcześniej zamontowane było radio Panasonica, a mam Alpine, dlatego musiałem uciąć końcówke. Zapomniałem o tym że auto jest na "chodzie" i złaczyły mi sie pluz z minusem co doprowadziło do zwarcia, przez co spaliłem oświetlenie wewnątrz pojazdu, a zegarek elektroniczny na konsoli od tej pory świeci tak jak powinien lecz nie pokazuje żadnych cyferek... Dodam jeszcze ze miałem mały problem elektryki przy zamykaniu drzwi przy pomocy centralnego zamka (pilot), a mianowicie przed zwarciem, przy otwieraniu zapalały sie 2 razy świarła awaryjne, przy zamykaniu raz, a po zwarciu przy otwieraniu wogóle sie nie zapaliły, natomiast przy zamykaniu 3 razy, ale zamieszałem w bezpiecznikach i już jest dobrze. Dodam tylko ze problem z zegarkiem i światełkiem wewnetrzym nie polega na wymianie bezpieczników, ponieważ je sprawdzałem i są całe. Bardzo prosze o rade w tej kwesti, z góry bardzo dziękuje |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
Wysłany: 17-10-2008, 10:31
|
|
|
mlodymekejn po pierwsze gorąca prośba o jasne formułowanie myśli
Generalnie wygląda na to że spaliłeś elektronikę zegarka (pozostaje wymiana). |
|
|
|
 |
mlodymekejn
Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2008, 11:03
|
|
|
dzięki, poradziłem sobie już z tym, pozdrawiam |
|
|
|
 |
kozuch2
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 Gdi LS
|
Wysłany: 17-10-2008, 14:12
|
|
|
załoze sie ze to był bezpiecznik,mi tak sie stało przy wycieganiu radia.swiatła tez nie działały wewnatrz,zegar podswietlony ale bez cyferek,do tego jescze klimatronik robił co chciał.niby wszystko sprawdziłem dokadnie a to jednak był bezpiecznik 10A |
|
|
|
 |
mlodymekejn
Forumowicz
|
Wysłany: 17-10-2008, 18:39
|
|
|
Kozuch, masz racje to był bezpiecznik, tylko ten pod maską, dokładnie 10A. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 17-10-2008, 23:53
|
|
|
drd1812 napisał/a: | mlodymekejn po pierwsze gorąca prośba o jasne formułowanie myśli
Generalnie wygląda na to że spaliłeś elektronikę zegarka (pozostaje wymiana). |
to ci optymistyczny wariant |
|
|
|
 |
BH20 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2008, 16:42
|
|
|
a jesli od czasu do czasu na chwile zapala sie i gasnie dioda akumulatora co to moze znaczyc?? |
|
|
|
 |
|
|