[1G 90-94] Tragedia !!!!! |
Autor |
Wiadomość |
krzypolo
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Lip 2006 Posty: 958 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28-10-2008, 00:29 [1G 90-94] Tragedia !!!!!
|
|
|
................. cos mój kliperek nie chce mi oddać tyle serca co ja jemu............
dzisiaj wracam z pracy ....... pociskam na autostradzie jak codzień i jakis 1km przed domem słusze delikatne stuki...........koszmar z przed roku wraca.......cos mi ten dzwiek zaczyna przypominać ..................
jedna róznica pozdjęciu nogi z gazu gasnie ale gdy wkrecam na odbroty przy odpaleniu znanu mi juz stukot.......... czy to znów panewka ? zaznaczam ze to inny silnik niz ten z przed roku.............
tak to słychac .............. praca silnika
nie wiem co robić ... czy moge do swojego amerykańca przełożyc silnik z czegos takiego ?
MITSUBISHI ECLIPSE 2.0
Przedmiotem aukcji jest skrzynia w ktorej znajduje sie komplet czeci
silnik i skrzynia biegow jest razem z przodem auta ktore jest uciete w polowie.Tylnej karoseri nie ma, jest tylko komplet drzwi, tyl klapa,tyl zderzak,tyl lampy, tył zawieszenie itd.......... |
Ostatnio zmieniony przez Adaho_krak 07-11-2008, 20:37, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-10-2008, 15:24
|
|
|
krzypolo, mam nadzieje że się nie pogniewasz że Ci zedytowałem lekko pościk Następnym razem ja sie pogniewam i paseczek w prezencie. A wracając do tematu, musiałbyś przełożyć silnik, skrzynie i ECU, nie jestem pewny czy wiązkę też. Najlepiej podjedź gdzieś do pewnego mechaniora i niech stwierdzi co się dzieje, Twoje uczulenie ze Strykowa może mieć wpływ na złą diagnozę usterki. Na filmie wskaźniki są OK, a ze stuków nie bardzo jest co wywnioskować. Mi się np. z takim samym efektem dźwiękowym, tłukło koło dwumasowe o źle założoną dolną część obudowy rozrządu. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 28-10-2008, 16:34
|
|
|
Chmm to by było piękne............ ale dlaczego on gaśnie na wolnych............. ? |
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 28-10-2008, 18:27
|
|
|
krzypolo napisał/a: | ale dlaczego on gaśnie na wolnych............. ? |
I właśnie to jest niepokojące. Trzeba by obadać Miśka na żywo. W/g mnie jakby to była panewka powinien stracić na ciśnieniu oleju, a u Ciebie w normie jest. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
u157
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 344 Skąd: Złotów
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:33
|
|
|
Podobne stukanie słyszałem w silniku który miał luźne koło na wałku rozrządu, a odgłos pracy silnika i gaśnięcie na wolnych obrotach może być z powodu że nie pracuje na wszystkich cylindrach. Na żywej tkance byłoby znacznie łatwiej coś konkretnego powiedzieć.
Powodzenia! |
|
|
|
 |
docencik87
Mitsumaniak

Auto: Mondeo Mk3 '2004 2.0 PB+LPG
Pomógł: 34 razy Dołączył: 30 Wrz 2007 Posty: 887 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 28-10-2008, 20:49
|
|
|
Josie ostatnio pisał, że miał przypadek stuków gdy przepaliło uszczelkę pod głowicą. Dlatego może gaśnie tobie jak schodzi z obrotów.
Napisz do niego, może coś pomoże. |
_________________ Witaj Gość!!
1993-2008 Mitsubishi Colt C51A 1.3 8V Gaźnik(mój ukochany samochodzik )
2008-2014 Mitsubishi Colt C52A 1.5 8V (nowy nabytek)
2014-???? Ford Mondeo MK3 Kombi 2.0 PB + LPG
Staram się pisać poprawnie po polsku. |
|
|
|
 |
krzypolo
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-10-2008, 09:57
|
|
|
Najgorsza ta niepewnośc ... mechanior ma czas dopiero po weekendzie ..... jeszcze nie wiem jak go dostarczyć z Komornik do Czerwonaka ..........:( |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24333 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-10-2008, 15:01
|
|
|
Krzys - jak widzialem co robisz z autem w Grudziadzu, to jestem zaskoczony, ze dopiero teraz cos stuka |
|
|
|
 |
tyrel79 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-12-2008, 13:45
|
|
|
Może to jest koło pasowe wału korbowego. Ja też miałem takie stuki które pojawiały się na wolnych obrotach a potem juz przez cały czas. |
|
|
|
 |
|