|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Strzela jak jest wilgotno... |
Autor |
Wiadomość |
Xiff
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 1995 Kombi
|
Wysłany: 05-11-2008, 19:58 Strzela jak jest wilgotno...
|
|
|
Czesc wam.
Mam ostatnio problem z samochodzikiem. Na przegladzie wyszlo ze mam kiepskie spalanie, myslalem ze to kwestia filtra powietrza, bo przegapilem wymiane. wymienilem i zaczal troche lepiej chodzic..
Ostatnio zaczely sie mgly i w tym tygodniu jak pracuje na nocki to jadac do pracy jest ok a jak wracam po calonocnym postoju we mgle to sie dusi i strzela... Dusi sie na benzynie i na gazie. Swiece mialem wymieniane pol roku temu, przewody miesiac temu, filtr powietrza tydzien temu.... Niedawno robilem tez rozrzad i uszczelke pod glowica - nie wiem czy mogli cos wtedy spaprac...
Filtr jest niestety firmy JC, co moze tez miec wpływ, tyle ze nigdy nie mialem z tym problemu a zawsze kupowalem JC.
Dajcie znac bo nie wiem ile samochodzik jesze tak wytrzyma. |
_________________ Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma,
Dopóki się nie wydarzy.
K. P. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21954 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 05-11-2008, 20:10
|
|
|
Xiff napisał/a: | Filtr jest niestety firmy JC, co moze tez miec wpływ | Nie ma wpływu. Filtr powietrza to żadna filozofia. Xiff napisał/a: | przewody miesiac temu | Jakiej firmy. Chyba będą przyczyną. |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-11-2008, 15:14
|
|
|
zafunduj porządne suszenie kopułce Zdejmij całkiem i wysusz np suszarką do włosów. Tylko potem przy zakładaniu kabli nie pomyl |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
Xiff
Mitsumaniak

Auto: Lancer 1.6 1995 Kombi
|
Wysłany: 06-11-2008, 20:51
|
|
|
ok... najpierw zaloze stare przewody ktore jeszcze jakos dzialaly i zobacze czy jest lepiej. jak nie to zdejme kopulke i wyczyszcze to wszystko... dam znac jak znajde co jest..
[ Dodano: 07-11-2008, 20:35 ]
ok... znalazlem chyba usterke... jeden przewod sie jakims sposobem wypial z kopulki i mial slaby styk. poprawilem i narazie spokoj.
Jak dzisiaj jechalem to mialem wrazenie ze raz sie zaksztusil przy ruszaniu na zawysokim biegu.. jeszcze sprawdze jak bedzie bardziej wilgotno, bo dzis w nocy bylo sucho...
dzieki za naprowadzenie... |
_________________ Bo wypadek to dziwna rzecz.
Nigdy go nie ma,
Dopóki się nie wydarzy.
K. P. |
|
|
|
 |
|
|