|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CAxA] Problem z zaplonem |
Autor |
Wiadomość |
termit_1
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt
|
Wysłany: 09-11-2008, 17:16 [CAxA] Problem z zaplonem
|
|
|
Witam od dluzszego czasu mam problem ze swoim Coltem, auto na zimno nie pali, w tym roku przerobilem go na LPG z Blos-em. Jest problem bo jak go zapale to auto nie lapie w ogole obrotow i momentalnie gasnie, a to ze proba odpalenia zajmuje mi czasami nawet po 15 min to szczegol. Mojego Colcika predzej odpale na gazie ale to i tak nic nie daje bo gdy auto jest zimne to na gazie rowniez nie pociagnie, probowalem "resetu" komputera ale to nie pomoglo nawet nie mam pomyslu w czym szukac winy, gdy auto sie juz rozgrzeje pracuje i pali bez problemow chociaz wydaje sie jakby nie palil na wszystkie swiece. Czy jest ktos na forum kto spotkal sie z podobnym problemem? Prosze o pomoc .. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 09-11-2008, 21:28, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2008, 17:44 problem
|
|
|
pierwsza sprawa czujnik temperatury płynu chłodzącego,możliwe że colcik poprostu się zalewa. |
|
|
|
 |
Tomasz W
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi colt glxi 1.6,16vAT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-11-2008, 22:37
|
|
|
jaka instalacje zamontowałeś?? |
|
|
|
 |
pablo990c [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2008, 17:45
|
|
|
Ja mam ze swoim Coltem identyczny problem, wymieniłem świece, przewody, wyczyściłem przepustnice i nic Najprawdopodobniej wine ma układ paliwowy (pompa, filtr, zapieczone wtryskiwacze), bo nawet na rozgrzanym silniku dziwnie mi falują obroty ale tylko na benzynie. Na gazie obroty są równe.
W tym tygodniu jade z nim do mechanika to może będe wiedział coś więcej |
|
|
|
 |
pawel129 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-12-2008, 03:52
|
|
|
pablo990c napisał/a: | Najprawdopodobniej wine ma układ paliwowy (pompa, filtr, zapieczone wtryskiwacze), bo nawet na rozgrzanym silniku dziwnie mi falują obroty ale tylko na benzynie. Na gazie obroty są równe. |
może sonda lambda? |
|
|
|
 |
pablo990c [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2008, 15:39
|
|
|
Przedwczoraj odebrałem Colcika od mechanika. Okazało się że, nie było ciśnienia na tłokach. Wyregulował zawory i wszystko pięknie chodzi, nie gaśnie. Chodzi jak zegarek. Mówię Ci Termit jak masz taki problem jak opisujesz to sprawdż zawory. |
|
|
|
 |
|
|