|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem's.... |
Autor |
Wiadomość |
bialasss
Nowy Forumowicz
Auto: galant E52A
|
Wysłany: 05-11-2008, 13:00 problem's....
|
|
|
witam
jestem nowym użytkownikiem jak i na forum tak tez galanta mam go od ponad miesiąca
no i mam kilka problemów z moim samochodzikiem
po zakupie auta(w Holandii w której aktualnie sie znajduje) miałem problemy, przejechałem kilka kilometrów i zapaliła mi sie kontrolka Check Engine... wiec pojechałem do mechanika wymienić olej, paski itd. (szczęście w nieszczęściu) pod brama u mechanika zgasł i nie odpalił, a ze jestem w Holandii od niedawna wiec mam problemy z porozumiewaniem sie, no i z tego co zrozumiałem wymienił sondę lambda, ale kontrolka świeci sie dalej, a on mówi ze tak ma być, coś mi sie wierzyć nie chce... chciałbym nim pojechać do polski i tam to sprawdzić ponieważ jest taniej i oczywiście dogadam sie bez żadnych problemów, tylko czy samochód dojedzie... ogólnie to jeździ bez problemów, pali bez problemów tylko ta kontrolka i mnie niepokoi...
no i jest jeszcze pare innych rzeczy...
przy prędkości 140km/h telepie całym autem.
jak włączam np. światła, ogrzewanie, podgrzewanie szyby cokolwiek z elektryka spadają obroty z 900 na niższe, w zależności ile urządzeń chodzi. np. jak włączę ogrzewanie i światła na raz, to obroty spadają do 300 i po chwili sie podnoszą do 700-800
oczywiście mechanik powiedział ze tak ma być...
co o tym sadzicie??
i jeszcze małe pytanko. przy jakich obrotach spala najmniej??
z góry dzięki! ! |
|
|
|
 |
malek
Nowy Forumowicz
Auto: mitsebishi colt 1.5 12 v 1992
|
Wysłany: 05-11-2008, 18:34
|
|
|
kontrolka chek engine zapala sie przy wystepujacych awariach poprostu odczytuje bledy np o sadzie lambda sproboj zresetowac komputer jezeli jest wszystko ok to kontrolka nie bedzie swiecic Reset K omputera: odepnij minus z akumulatora,poczekaj minute,ustaw kola na wprost i powylanczaj wszystkie swiatla oraz radio ,zapal auto ma pracowac az wlaczy sie chlodnica zgas,dla pewnosci powturz procedure,tym sposobem po wymianie np:sondy komp sam sie ustawia do nowego urzadzenia,przy predkosci 140 km jezeli trzesie to jest mozliwe ze masz wyrabane poduszki od silnika,daj mu obroty na postoju jezeli trzesie to poduchy, jezeli nie telepie autkiem mozesz miec oponki.podczas zaqlanczania swiatel czy czegos innego jest obciazany silnik potem komp sam ustawia obroty i to jest normalne.spalanie zalerzy od twojej nogi mi spala przy 120 km/hNie moge ci nic narzucac ale do polski ja osobiscie bym jechal |
_________________ maniek |
|
|
|
 |
bialasss
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-11-2008, 00:10
|
|
|
zrobiłem reseta ale kontrolka po jakimś czasie znów sie zaświeciła...
za niedługo jadę wymienić oponki na zimówki to od razu je wyważa i sprawdza felgi, bo na postoju nie trzęsie nic
dzięki za pomoc
i jeszcze jedno, da sie w tym galaciku sprawdzic kod??(check engine) |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11171 Skąd: Radomsko
|
|
|
|
 |
bialasss
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-11-2008, 00:52
|
|
|
dzięki za linka! ! w sumie widziałem tamten temat wcześniej ale nie skojarzyłem go:D
sory ze tak wypytuje ale mam jeszcze dwa pytanka
a mianowicie:
jakie tarcze hamulcowe pasują do tego modelu wiem ze sa wentylowane i jakieś inne, a muszę jak najszybciej wymienić
i drugie, szarpie mi samochodem, ale jest to ledwo wyczuwalne, i tylko poniżej 2 tys. obrotów, powyżej to zanika, czy może to być wina wtrysków?? |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2008, 09:39
|
|
|
bialasss napisał/a: | kontrolka świeci sie dalej, a on mówi ze tak ma być, coś mi sie wierzyć nie chce |
gratuluje tego mechanika Holendra ! Jeśli przy 140 telepie to sprawdź opony (wyważenie, stan opon, pofałdowana felga) albo auto było po niezłym strzale, albo kupiłeś go bardzo "okazyjnie" |
|
|
|
 |
|
|