[CA1A 1.3] pytanie o przepustnice |
Autor |
Wiadomość |
dzino3 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-06-2007, 20:53 [CA1A 1.3] pytanie o przepustnice
|
|
|
witam nie wiem czy ktos tak robil ale do silnika 1.3 12v pasuje przepustnica od 4g92 posiadam taka wlasnie jest ona o wiekszym przelocie posiasam takze wtryski od tego silnika wtryski tez maja wieksza wydajnosc bo widze po malych otworach ze sa wieksze niz od 1.3 czy jak wtryski zaloze i przepustnice moge sie spodziewac lepszych osiagow jezeli pompa paliwa wydoli pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 24-10-2007, 21:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mugen [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 00:05 Re: pytanie o przepustnice
|
|
|
dzino3 napisał/a: | witam nie wiem czy ktos tak robil ale do silnika 1.3 12v pasuje przepustnica od 4g92 posiadam taka wlasnie jest ona o wiekszym przelocie posiasam takze wtryski od tego silnika wtryski tez maja wieksza wydajnosc bo widze po malych otworach ze sa wieksze niz od 1.3 czy jak wtryski zaloze i przepustnice moge sie spodziewac lepszych osiagow jezeli pompa paliwa wydoli pozdrawiam |
sama przepustnica niczego nie zmieni wydajniejsze wtryski bez jakiegos dodatkowego sterowania moga dawac za bogata mieszanke czego efektem moze byc spadek mocy |
|
|
|
 |
dzino3 [Usunięty]
|
Wysłany: 13-06-2007, 00:15
|
|
|
sluchaj a dawki nie mozna zmniejszyc potencjometrem cofajac go
[ Dodano: 13-06-2007, 00:17 ]
bo hyba on podaje informacje do sterownika co o tym sadzisz |
|
|
|
 |
modesto [Usunięty]
|
Wysłany: 28-04-2008, 20:30
|
|
|
teraz inne pytanie o przepustnice.
czym ja najlepiej czyścić? kolega cos mowil o sprezonym powitrzu czy nie popsuje sie cos przypadkiem ? i czy wykrecic ja cala czy tylko wystarczy sciagnac rure od filtra powietrza?
i znow pytanie o kompresje - czy ma ona wplyw na spalanie? i czy ma wplyw na obroty (u mnie kompresja wyglada tak 12 12 5 5) |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 28-04-2008, 22:27
|
|
|
modesto napisał/a: | czym ja najlepiej czyścić? | Odtłuszczaczem, może rozpuszczalnik lub benzyna.
modesto napisał/a: | kolega cos mowil o sprezonym powitrzu czy nie popsuje sie cos przypadkiem ? | Nie popsuje ale raczej nie będzie miało żadnego efektu.
modesto napisał/a: | zy wykrecic ja cala czy tylko wystarczy sciagnac rure od filtra powietrza? | To zależy tylko od ciebie. Będziesz ją miał na stole będzie ci wygodniej, będziesz czyścił na silniku, będzie szybciej Wybór należy do ciebie, pamiętaj żeby nie przytkać żadnych otworków, które są wewnątrz. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
kocur
Mitsumaniak

Auto: Colt CA0 1.3, Eclipse 2G GS
|
Wysłany: 28-04-2008, 22:40
|
|
|
podepnę się pod temat, czy normalnym objawem jest osmolenie od wewnątrz kolektora ssącego (za przepustnicą) i brzegów TP co oczywiście jest do wyczyszczenia jeśli chodzi o samą TP, czy jest to jakiś sygnał, że: ktoś nigdy tego nie robił/są źle ustawione zawory/jakiś inny powód takiej sytuacji. |
|
 |
frantz
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.3
|
Wysłany: 23-11-2008, 20:09 wymiana
|
|
|
witam
czy wymiana przepustnicy wymaga jakieś specjalnej wiedzy?? czy wystarczy wykręcić i w miejsce uszkodzonej wkręcić sprawną?? czy coś trzeba regulować itd itp?? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-11-2008, 21:59
|
|
|
frantz napisał/a: | czy wymiana przepustnicy wymaga jakieś specjalnej wiedzy?? czy wystarczy wykręcić i w miejsce uszkodzonej wkręcić sprawną?? czy coś trzeba regulować itd itp?? | W miejsce starej wkręcić nową i powinno być OK. |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 24-11-2008, 00:29
|
|
|
Czy czysczenie przepustnicy mogę wykonac samodzielnie??? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
karolgt
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Pomógł: 35 razy Dołączył: 02 Lip 2006 Posty: 5645 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 24-11-2008, 01:52
|
|
|
Na stronie krzyżaka masz opis jak ją wyczyścić. Sam oceń czy dasz rade |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 24-11-2008, 02:02
|
|
|
karolgt napisał/a: | Na stronie krzyżaka |
jakis link? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
|