|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Niestabilna wysokość swiateł |
Autor |
Wiadomość |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2008, 00:53 Niestabilna wysokość swiateł
|
|
|
Szukałem na forum ale nie znalazłem.
Pokrętło do ustawiania wysokosci swiateł działa i silniczki działaja super. Jest tylko jeden problem. W położeniu normalnym na Zero po jakimś czasie oba światła zaczynają się bujać góra dół, jakby się nie mogły zdecydować na położenie 1 lub 0. Kiedyś było to tylko po jednej stronie.
Jak ustawie na coś innego niż 0, np. na 1 to nie ma tych efektów.
Co to może być?
Co radzicie:
1 Ustawić swiatła dla położenia 1 ?
2 Wymienić pokrętło nastawcze 280 zl w ASO
3 Udać sie do zdolnego elektryka (gdzie taki?) - bo coś podejrzewam, ze stało sie to po "poprawieniu" świateł na stacji przeglądów rejestracyjnych. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24323 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-11-2008, 18:47
|
|
|
u mnie wlasnie dzis odkrylem, ze jak lekko naciskam na to pokretlo w roznych kierunkach, to slychac silniczki - wniosek: cos nie styka i trzeba wymienic
ew. u Ciebie moze byc jakies zwarcie na samym silniczku lub wtyczce do lampy |
|
|
|
 |
Iwonka
Forumowicz
Auto: był Lancer kombi 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 10 Maj 2008 Posty: 183 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 03-12-2008, 10:13 Re: Niestabilna wysokość swiateł
|
|
|
zulu napisał/a: | Jak ustawie na coś innego niż 0, np. na 1 to nie ma tych efektów.
|
a wiec raczej wina tkwi w potencjometrze regulujacym. Wymontuj i obejrzyj - moze mozna mu jakos pomoc, jesli to normalny PRek to czesto na calkiem dlugo pomaga srodek o nazwie kontakt-PR |
_________________ pozdrawiam
Iwona |
|
|
|
 |
zulu [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2008, 21:37
|
|
|
Potencjometr podwójny jakoś nie bardzo chciał się dać przekonać żeby przestał, choć próbowałem (BTW: kosztuje prawie 300 złociszy).
Mam podejrzenie, że tzw. "specjalista" urzędnik na stacji przeglądów technicznych miał za silną rękę i za małą wiedzę przy regulacji świateł (że też mu pozwoliłem się dotykać). Chyba nadwerężył ząbki przekładni w silniczku w położeniu "0".
Ale nie ma sprawy, serwis ustawił mi światła na położeniu "1" i jest spokój. Trzeba tylko pamiętać, żeby nie ustawiać na "0" bo daje po oczach (w sumie mozę się nawet przydać jakbym przy pustym bagażniku kogoś b. ciężkiego woził z przodu |
|
|
|
 |
|
|