Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jakie ceny w salonach??
Autor Wiadomość
Wojtisek1 
Nowy Forumowicz

Auto: Vectra 1.9 CDTI
  Wysłany: 19-11-2008, 19:50   Jakie ceny w salonach??

Jak w tytule. Do końca listopada muszę sfinalizować zakup Outka i po przeglądnięciu oficjalnej stronki MMC i strony dilera z Olsztyna zauważam duże różnice cenowe. Oczywiście na korzyść sprzedawcy :twisted:
Wersja 2.0 DID w wyposażeniuINSTYLE u mnie 121990 pln , w MMC- 116990 pln.
Jak jest u Was ?? Moze zmienic sprzedawcę ??

Antyey 
Mitsumaniak

Auto: BMW x1 xdrive20d
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-11-2008, 23:02   

No wydaje mi się, że nie jest to do końca normalne. Chyba, że w cenie jest uwzględniony lakier metallic + jakieś inne 'dodatki' spoza pakietu wyposażenia... Jeśli chodzi o moje zamówienie to cena idealnie jak na stronie producenta :)

BMW X1 xdrive20d
Mitsubishi Outlander Instyle 2.4 CVT MY09 (poszedł ]:->)
Subaru Legacy 30th Anniversary Edition 2.2 MY99 (sprzedany :( )

Wojtisek1 
Nowy Forumowicz

Auto: Vectra 1.9 CDTI
Wysłany: 20-11-2008, 06:14   

Antyey, kiedy zamawiałeś?? Teraz dostałem info , że 2.4 CVT dostepny dopiero w lutym

Antyey 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-11-2008, 06:41   

Pod koniec lipca. I to z przygodami. Na początku nie chciałem wersji instyle tylko intense+ (uznając, że skórzana tapierka, szyber-dach i elektryka fotela kierowcy to absolutnie zbędne dodatki... żeby chciaż fotel pamięć miał :P ) ale z automatem. Szczęśliwie wersja taka podobno była do wzięcia z odbiorem w przeciągu 2-3 tygodni - w/g systemu stała przed jednym z salonów. Ale jak wspominałem w/g systemu... bo jak panowie zaczęli załatwiać rezerwację auta to okazało się, że fizycznie już jest sprzedane od pewnego czasu. Ktoś tylko zapomniał wprowadzić ten fakt do komputera :shock: W każdym bądź razie tak mniej więcej mi to wytłumaczono :roll:

Po tej przykrej informacji otrzymałem alternatywę z salonu - albo wersja instyle 2.4 CVT z dostawą gdzieś tak na październik/listopad, albo diesel w dowolnej konfiguracji (intense+ albo instyle) w przeciągu 2-3 tygodni. Lub też Intense+ w automacie na styczeń/luty 2009. A że ja diesel'a unikam jak diabeł święconej wody, prz SUVie nie wyobrażam sobie manual'a, a nie chciałem też czekać nie wiadomo ile to tak padło na Instyle'a (który ponoć ma być najpóźniej na początku grudnia do odbioru...).

Natomiast zdecydować się musiałem dość szybko, bo podobno tylko dwa egzemplarze wersji Instyle 2.4 CVT zostały zamówione w dostawie październik/listopad i nie wiadomo jak długo byłyby do dyspozycji (szczęśliwie kolor mi podpasował - oba były w tym samym, tylko tapicerka inna).

BMW X1 xdrive20d

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 20-11-2008, 10:00   

... przypuszczam, że strona MMC z cennikiem nie została na czas uaktualniona ... zdarza się :?

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2008, 14:32   

Wojtisek1 napisał/a:
Antyey, kiedy zamawiałeś?? Teraz dostałem info , że 2.4 CVT dostepny dopiero w lutym

Jak wam powiem tak:
- Zapytałbym u Citroena o C-Crossera 2.4 CVT.
Technicznie - to jest to samo.
Cenowo - u Citroena są dosyć elastyczni, cenę bym pewnie dostał lepszą.

Ale przede wszystkim - przygoda a zamochodem nie kończy się w momencie zakupu. Dopiero wtedy się rozpoczyna.
I powiem wam, bo mam doświadczenia z serwisami Citroena i obecnie doświadczenia z serwisami Mitsubishi, że ASO Mitsubishi nie wytrzymują konkurencji jeśli chodzi o jakość obsługi klienta.
Ostatnio miałem nieprzyjemność załatwiać coś wczoraj. Zostałem potraktowany tak, że nic tylko pisać skargę. Ale do kogo? Do importera? Przecież ryba psuje się od głowy.
W tym przypadku to powiedzenie pasuje niestety jak ulał.
:(

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 20-11-2008, 15:30   

Antyey napisał/a:
szczęśliwie kolor mi podpasował

Mógłbyś zdradzić jaki to będzie? ;) Swoją drogą, jak odbierzesz auto mógłbyś zarzucić jakimiś fotkami, wrażeniami itd. :)

Btw, myślę nad ogólnym tematem w dziale Outlander w którym każdy będzie mógł się pochwalić swoim autem/przywitać z innnymi. Wiem że jest już od tego specjalny dział, ale jakoś "nie łapie" klimatu tamtego działu... :( :lol: I wcale tutaj nie chodzi o licznik postów. :twisted: :wink:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 20-11-2008, 15:34   

KowaliK napisał/a:
Wiem że jest już od tego specjalny dział, ale jakoś "nie łapie" klimatu tamtego działu... :( :lol: I wcale tutaj nie chodzi o licznik postów. :twisted: :wink:

? Moze jasniej...

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 20-11-2008, 15:47   

mkm napisał/a:
KowaliK napisał/a:
Wiem że jest już od tego specjalny dział, ale jakoś "nie łapie" klimatu tamtego działu... :( :lol: I wcale tutaj nie chodzi o licznik postów. :twisted: :wink:

? Moze jasniej...

Na przykład, żeby zobaczyć jakiego ktoś ma Outlandera muszę przekopać kilka stron z tematami a tak raz dwa i wszystko w jednym temacie. Myślę że taki temat powinien być w każdym dziale z danym egzemplarzem a nie wrzucać wszystkie auta spod znaku trzech diamentów do jednego wora. Dzieje się też chyba dlatego, że np. ja wybieram to co chcę czytać poprzez spojrzenie na dział (w ogóle nie patrząc na nazwę tematu). Dopiero gdy znajdę coś z interesującego mnie działu, patrzę na temat i otwieram zakładkę z tym tematem. Albo należałoby ustalić pewne kryteria w dziale "Nasze miśki" aby każdy temat był nazywany mniej więcej tak "marka/model/rocznik-nazwa użytkownika" i wtedy ustawić taką opcję, że tematy będą układane alfabetycznie a nie wg. ostatniej odpowiedzi. Wg. mnie byłoby bardziej przejrzyście.

Starałem się to wytłumaczyć jak najprościej ale nie wiem czy mi się udało. :wink:

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 20-11-2008, 18:07   

KowaliK napisał/a:

Starałem się to wytłumaczyć jak najprościej ale nie wiem czy mi się udało. :wink:

Udalo sie. Jest jeszcze jedna metoda. Orientujesz sie po nick-ach kto ma auto jakie Cie interesuje i patrzysz po "zalozycielu" tematu. Outlandera wydaje mi sie, ze nie ma ani jednego... a szkoda. Badz pierwszy i zaloz temat, moze inni pojda w Twoje slady.

Antyey 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-11-2008, 18:37   

akbi napisał/a:
... przypuszczam, że strona MMC z cennikiem nie została na czas uaktualniona ... zdarza się

Przyko to powiedzieć ale w przypadku MMC to się zdarza... nagminnie. O ile cennik jeszcze (w pewnym momencie) zdarza im się zaktualizować, o tyle np. specyfikacja Outka dostępna na stronie internetowej MMC Polska jest stale i nizemiennie dla MY07. A wbrew pozorom od tamtej pory trochę się zmieniło (szczególnie w wyposażeniu Intense+, który dostał w MY08 sporo rzeczy dostępnych w MY07 tylko w wersji Instyle).

Przykre, ale prawdziwe :?

gootek napisał/a:
Ale przede wszystkim - przygoda a zamochodem nie kończy się w momencie zakupu. Dopiero wtedy się rozpoczyna.
I powiem wam, bo mam doświadczenia z serwisami Citroena i obecnie doświadczenia z serwisami Mitsubishi, że ASO Mitsubishi nie wytrzymują konkurencji jeśli chodzi o jakość obsługi klienta.

Co do Citroena to trudno mi powiedzieć, osobiście nigdy nie miałem styczności. Natomiast jeszcze za czasów moich studiów, znajomy miał C3 i zawsze niesamowicie narzekał na ASO w Polsce. Do tego stopnia, że przeglądy zawsze starał się robić... w Austrii, przy okazji wypadów na narty.

Poza tym... nie podoba mi się morda Cytryny, a sama marka kojarzy się z Berlingo :D Jak brać, to pierwowzór :P Co do negocjacji ceny to muslieliby nieźle zejść, bo nawet po romocyjnej obniżce cen o bodaj 15-20 tysięcy, dalej C-crosser był o około 15 tysięcy droższy. I nie pamiętam czy w lipcu była u Citroena dostępna wersja benzyna + automat, czy tylko diesel :)

Jednak w tym miejscu nie bronię Mitsu - bo niestety masz rację :( Miałem okazję się o tym przekonać przy wyobrze samochodu. Rozważałem też RAV4 i naprawdę to co mnie spotkało w salonie Toyoty, w porównaniu z Mitsu w zakresie obsługi kienta... niebo, a ziemia. Co mnie jeszcze bardziej przeraziło, to... oba salony mają niemal tego samego właściciela! Ale podobno jeśli chodzi o samą jakość serwisowania to salon ma dość dobre opinie - jeśli okaże się to prawdą to mogę, ewentualnie, zapomnieć o tym początkowych niedogodnościach :D

KowaliK napisał/a:
Mógłbyś zdradzić jaki to będzie? Swoją drogą, jak odbierzesz auto mógłbyś zarzucić jakimiś fotkami, wrażeniami itd.

Jasne :) Stone gray z beżową tapicerką. Co do fotek to i wrażeń - pewnie, że się pochwalę! Zwłaszcza, że wrażenia na pewno będą świetne - na okres pobytu w UK Hertz uraczył mnie Focusem z silnikiem Diesel'a... po tym przesiadka do Mitsu nie może przynieść żadnych negatywnych wrażeń :D Choćby nie wiem co!

KowaliK napisał/a:
Wiem że jest już od tego specjalny dział, ale jakoś "nie łapie" klimatu tamtego działu...

Tutaj się z Tobą zgadzam. Może nie koniecznie co do argumentacji, ale co do samego faktu i owszem. Sporo czasu spędziłem czytając dział "Nasze Miśki", naprawdę jest bardzo fajny ale... 90% jak nie lepiej opisywanych tam samochodów samochodów to używki.... I to właśnie tworzy jakiś klimat działu, każdy opisuje historię jak go znalazł, jak go zdobył, jak wynegocjował cenę, co w nim pozmieniał, co w nim chce pozmieniać etc.

Jakoś nie widzę aby to działało aż tak dobrze w przypadku nówek... no bo tak... jak go znalzłem... poszedłem do salonu, jak go zdobyłem - zapłaciłem, jak negocjowałem cenę - jak mi salon pozowlił, co w nim pozmieniałem? Dodam CB+radio i tyle, bo to nówka i nie chce tracić gwarancji grzebiąc w mechanice... zresztą, nawet bym nie chciał bo po co?! Autko jest nowe i nie wymaga żadnych zmian/poprawek (może bym silnik podkręcił ale nawet Ralliart, nie oferuje żadnego sensownego tuningu silnik - ot tylko inny filtr paliwa!).

Innymi słowy opisy nówek w dziale "Nasze Miśki' uważam mogłoby trochę popsuć klimat tego działu - choć mogę się mylić :) Jak ktoś da światły przykład i okaże się, że jestem w błedzie to będę pierwszy (czy raczej drugi:P) to opisania mojego Miśka zaraz po odbiorze!

BMW X1 xdrive20d

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2008, 19:26   

Antyey napisał/a:
I nie pamiętam czy w lipcu była u Citroena dostępna wersja benzyna + automat, czy tylko diesel
Była. Tak samo jak w Mitsu. To znaczy automat tylko z benzyną. Diesel tylko z manualem.

Ale podobnie jak w Mitsu, w Citroenie też diesle są dużo łatwiej dostępne niż auta z silnikami benzynowymi.

Parę tygodni temu moja koleżanka sprawdzała ten temat, bo chciała kupić auto z silnikiem benzynowym i automatyczną skrzynią. W salonie Mitsubishi kazali jej czekać 5 miesięcy (do lutego 2009), w salonie Citroena musiałaby czekać jakieś 4 tygodnie...

no i po zastanowieniu kupiła...
Suzuki Grand Vitara 3.2 V6...
od ręki, w bardzo dobrej cenie...
i jest super zadowolona z zakupu.
:badgrin:

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Wysłany: 20-11-2008, 19:30   

mkm napisał/a:
Jest jeszcze jedna metoda. Orientujesz sie po nick-ach kto ma auto jakie Cie interesuje i patrzysz po "zalozycielu" tematu.

No ok, niby racja... Ale nie jestem w stanie prześledzić całego forum i powiedzieć sobie:

Zbysiu007 - aha to ten od bordowego Evo X na polerowanych BBSach
Franek90 - aha, to ten od czarnego 3000GT

i tak dalej i tak dalej.. Chyba rozumiesz o co mi chodzi? :wink: Dlatego tak jak mówię - w każdym dziale powinien być osobny temat "Pokaż swojego Galanta/Outlandera/Colta/L200/Pajero/itd".

Antyey napisał/a:
Stone gray z beżową tapicerką.

Ciekawe zestawienie, choć osobiście wolałbym do tego czarną skórę (IMO lepszy akcent między nitką a skórą :P ). W porównaniu do naszego Amethyst Black, będziesz miał tą przewagę że rzadziej będziesz odwiedzał myjnie no i zaoszczędzisz zbędnych nerwów po każdym myciu ale... czego się nie robi dla tej głębokiej czerni! W utrzymaniu w jako-takim porządku jest cholernie trudna ale jak już się umyje, wypoleruje toooo... chyba nie muszę nic więcej mówić! :D :badgrin:

No ale dobra, koniec zbędnego gadania, przyjdzie Hiszpan i wlepi po czerwonym pasku. :rolleyes:

Antyey 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-11-2008, 19:35   

gootek napisał/a:
Parę tygodni temu moja koleżanka sprawdzała ten temat, bo chciała kupić auto z silnikiem benzynowym i automatyczną skrzynią. W salonie Mitsubishi kazali jej czekać 5 miesięcy (do lutego 2009), w salonie Citroena musiałaby czekać jakieś 4 tygodnie...

no i po zastanowieniu kupiła...
Suzuki Grand Vitara 3.2 V6...
od ręki, w bardzo dobrej cenie...
i jest super zadowolona z zakupu.
:badgrin:

No to może rzeczywiście warto było skoczyć zobaczyć Cytrynę?! No teraz to już bez znaczenia :) A co do Suzuki GV... przyznaje bez bicia, też się nad nią zastanawiałem. Osobiście nawet dość poważnie (szczególnie, że wyszła nowa GV). Ale, podobnie, jak Forester nic z tego nie wyszło i nawet w salonie się nie pojawiłem aby pooglądać, wobec zdecydowanego nie mojej drugiej połówki :) Może sobie zrekomensuje i kupię quada suzuki :D

BMW X1 xdrive20d
Ostatnio zmieniony przez Antyey 20-11-2008, 19:49, w całości zmieniany 1 raz  

gootek
[Usunięty]

Wysłany: 20-11-2008, 19:45   

Ech te kobiety...

a moja żona za nic nie chce oddać swojego Forestera :lol:

quad Suzuki - super pomysł 8)

Odpowiedz do tematu