|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Znika płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego. |
Autor |
Wiadomość |
Aston [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2008, 09:25 Znika płyn chłodniczy ze zbiorniczka wyrównawczego.
|
|
|
Od roku opada mi poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym. Teraz dolewam o,5l na 1000 km. Mechanik nie doszukał się wycieku. Podejrzewa nagrzewnicę, bo słychać czasem chlupanie na podszybiu. Mocy auto nie traci, CO2 w układzie chłodzenia nie występuje, więc czy to nagrzewnica? |
|
|
|
 |
Forest [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2008, 09:29
|
|
|
Nie wiem jak to jest w diesel-u, ale u mnie w benzynie opada do kreski minimum, i tak już zostaje. Był już taki temat na forum, i czytałem tam że to normalne w tych galach.....no chyba ze tobie schodzi niżej niż do minimum....
u mnie ubywa, a grzeje jak głupi, jak grzeje to nie masz się co martwić. Bo jakby nie grzał to znaczyło by ze się zapowietrza układ.....no i wtedy trzeba by było szukać... |
|
|
|
 |
Aston [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2008, 09:37
|
|
|
Wiesz, jeżeli spada do kreski minimum, a tak jest u mnie, to znaczy, że rurka niżej nie sięga i dlatego więcej nie pobiera. W lecie musiałem uzupełniać, bo mi się w korku zaczął grzać silnik. Teraz uzupełniam profilaktycznie a nagrzewnica grzeje, wiec nie wim o co chodzi... |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 21-11-2008, 10:03
|
|
|
Niedawno był ten temat na forum: Klik. Z ciekawości dziś sprawdziłem jak wygląda u mnie.. Nie mam pewności, ale chyba też mi ubyło po 1000km. Na rozgrzanym silniku było max w zbiorniczku, a teraz tylko min. Niestety mój silnik się nie rozgrzewa, bo mam padnięty termostat który wymienię jutro, dochodzi do 1/4 skali, ale mniejsza z tym. Widać, że dużo użytkowników TD ma problem z układem chłodzenia i ubywa im płynu. |
|
|
|
 |
|
|