|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Problem z biegami, brak sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
tyniek1
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 td
|
Wysłany: 30-11-2008, 17:49 [Cari 1.9TD] Problem z biegami, brak sprzęgła
|
|
|
Witam!!!
Od pewnego czasu zdarza mi sie nieprzyjemna sytuacja, sprzegło opada na sam spod i nie moge wlaczyc zadnego biegu, po wielu probach udaje mi sie wystartowac, czuje ze sprzeglo stopniowo twardnieje i wszystko wraca do normy. Podczas dalszej jazdy wszystko jest ok, wymienilem tulejki i biegi wchodza bardzo dobrze, maly problem jeszcze mam ze wstecznym, mam nadzieje ze sie dotrze.
Prosze o pomoc co moze byc przyczyną tego co sie dzieje, czy sprzeglo klasyfikuje sie juz do wymiany, czy moze trzeba cos innego zrobic???? |
|
|
|
 |
wojtec [Usunięty]
|
Wysłany: 30-11-2008, 21:29
|
|
|
Może przepuszcza pąpka sprzęgła lub masz zapowietrzony wysprzęglik. Nie ubywa Ci płynu w układzie?( zbiorniczek po prawej stronie pod maską za skrzynką bezpieczników). Nie lekceważ tego bo możesz stanąć na środku drogi i tylko hol lub laweta cię poratuje. Na początek wymień płyn i odpowietrz układ. Potem zobaczysz czy pomogło. |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 30-11-2008, 22:35
|
|
|
tyniek1 napisał/a: | po wielu probach udaje mi sie wystartowac, czuje ze sprzeglo stopniowo twardnieje i wszystko wraca do normy. |
dokładnie, wygląda to na zapowietrzone sprzęgło |
|
|
|
 |
tyniek1
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 td
|
Wysłany: 01-12-2008, 13:02
|
|