|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Chooper 19-08-2008, 20:22 |
Szukam porady i opinii o głośniczkach |
Autor |
Wiadomość |
badmdfk
Mitsumaniak dnb forever

Auto: A4/B6 1.8t s-line,Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2008, 16:22 Szukam porady i opinii o głośniczkach
|
|
|
Witam niedawno pytałem o wielkość głośników z tyłu w carismie i oczywiście uzyskałem odpowiedź. Teraz borykam się z innym problemem, mianowicie nie wiem co wybrać i tu zwracam się o pomoc. Poszukuje opinii jakie głośniczki wybrać, czy dwudrożne normalne czy odseparowane. Zaznaczam, że mają one grać z tyłu, z przodu nie chcę ruszać ponieważ nie gra źle. Na dużym basie też mi nie zależy ponieważ mam sub więc nie ma to większego znaczenia, ale chciałbym kupić jakiś dobry sprzęcik do 350zł, który będzie grał dość głośno. Dzięki za pomoc, którą wiem że uzyskam tu na pewno |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 19-08-2008, 20:21
|
|
|
1. zadałeś pytanie w złym dziale.
2. poczytaj w dziale Car audio takich pytań już troche było |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 23-08-2008, 21:11 Re: Szukam porady i opinii o głośniczkach
|
|
|
badmdfk napisał/a: | Witam niedawno pytałem o wielkość głośników z tyłu w carismie i oczywiście uzyskałem odpowiedź. Teraz borykam się z innym problemem, mianowicie nie wiem co wybrać i tu zwracam się o pomoc. Poszukuje opinii jakie głośniczki wybrać, czy dwudrożne normalne czy odseparowane. Zaznaczam, że mają one grać z tyłu, z przodu nie chcę ruszać ponieważ nie gra źle. Na dużym basie też mi nie zależy ponieważ mam sub więc nie ma to większego znaczenia, ale chciałbym kupić jakiś dobry sprzęcik do 350zł, który będzie grał dość głośno. Dzięki za pomoc, którą wiem że uzyskam tu na pewno |
Każde jakie zakupisz to zagraja tak samo: proponuje jednak coś Helixa... |
|
|
|
 |
herson [Usunięty]
|
Wysłany: 15-09-2008, 09:47
|
|
|
A ja, tył proponuje w ogóle odłączyc, a jak jeszcze nic nie masz, nie wsadzac tam żadnych głośników. Prawidłowo zbudowana scena muzyczna to min. dwudrożny zestaw odseparowany ( tweeter + midbas ) na przodzie i .......starczy ( do pełni szczęścia wystarczy dla mniej wyrafinowanego słuchacza, tłumienie drzwi + dwukanałowy piecyk i dobra jednostka, a niektórzy będą mieli problem ze znalezieniem suba, którego nie ma ). Pamiętaj, że muzyka jest nagrywana w stereo, czyli dwa kanały - lewy i prawy. To nie kino, gdzie dźwięk nagrywany jest przestrzennie w 5.1 lub więcej kanałach.
To moje zdanie, gdzie kosztem tylnych głośników, wolałbym wydac więcej na porządny zestaw przedni i we własnym zakresie wygłuszyc drzwi, co nie jest żadną filozofią, a już na fabrycznej jednostce, będzie można odczuc różnicę, jednocześnie w jakimś stopniu odseparowujesz się od zewnętrznych dźwięków i jak to było w moim przypadku, drzwi zyskują wagowo przez co, ciszej i lżej się zamykają. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 15-09-2008, 12:46 Re: Szukam porady i opinii o głośniczkach
|
|
|
badmdfk napisał/a: | Witam niedawno pytałem o wielkość głośników z tyłu w carismie i oczywiście uzyskałem odpowiedź. Teraz borykam się z innym problemem, mianowicie nie wiem co wybrać i tu zwracam się o pomoc. Poszukuje opinii jakie głośniczki wybrać, czy dwudrożne normalne czy odseparowane. Zaznaczam, że mają one grać z tyłu, z przodu nie chcę ruszać ponieważ nie gra źle. Na dużym basie też mi nie zależy ponieważ mam sub więc nie ma to większego znaczenia, ale chciałbym kupić jakiś dobry sprzęcik do 350zł, który będzie grał dość głośno. Dzięki za pomoc, którą wiem że uzyskam tu na pewno |
Jeżeli jednak się zdecydujesz na montaż (chociażby jako uzupełnienie dla pasażerów na tylnej kanapie), w zupełności wystarczą dwudrożne. Nie bierz najdroższych z przedziału 300-350, nawet jeśli są markowe. Polecam tonsile, monacory, itp. Pamiętaj, głośnik nie zagra lepiej niż samo radio. Co masz u siebie? |
|
 |
polls
Forumowicz

Auto: Colt CA1A 1.3 12V
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Sty 2006 Posty: 43 Skąd: Warszawa
|
|
|
|
 |