|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Siłownik tylnej klapy sigma kombi |
Autor |
Wiadomość |
and.lukas
Forumowicz
Auto: Mitsu Sigma kombi '95
|
Wysłany: 14-12-2008, 12:20 Siłownik tylnej klapy sigma kombi
|
|
|
Witam.
Problem ten był już poruszany na tym forum, ale nie do końca wyjaśniony. A ja mam taki temat, że mam zamontowane nieoryginalne ( za krótkie ) siłowniki od jakiegoś opla (GM)- zamontowane przez poprzedniego właściciela.
Mam prośbę do kolegów którzy mają takie auto z oryginalnymi siłownikami :
Potrzebuję wymiaru ( od punktu do punktu zaczepienia) przy maksymalnym złożeniu i wysunięciu siłownika oraz jego siłę w Nm (podobno 460Nm)
Z góry dziękuję |
_________________ Powymyślali te durackie maszyny, bo siły w rękach nie mieli...
Kazimierz Pawlak (ten od Kargula) |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2008, 12:54 Re: Siłownik tylnej klapy sigma kombi
|
|
|
and.lukas napisał/a: | Witam.
Problem ten był już poruszany na tym forum, ale nie do końca wyjaśniony. A ja mam taki temat, że mam zamontowane nieoryginalne ( za krótkie ) siłowniki od jakiegoś opla (GM)- zamontowane przez poprzedniego właściciela.
Mam prośbę do kolegów którzy mają takie auto z oryginalnymi siłownikami :
Potrzebuję wymiaru ( od punktu do punktu zaczepienia) przy maksymalnym złożeniu i wysunięciu siłownika oraz jego siłę w Nm (podobno 460Nm)
Z góry dziękuję |
Dostałem wczoraj ofertę oryginałów po 43 euro netto sztuka jeśli się ktoś pisze to zamówię więcej. |
|
|
|
 |
Nachbar [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2008, 22:51
|
|
|
człowiek słuchajcie, jutro jak mi się tylko uda wygospodarować trochę czasu to podam wam od czego ja kupowałem. Miałem ten sam problem i wymontowałem jeden orginał, podjechałem do Nippon na Radzymińskiej i miły człwiek przyniósł mi prawie odentyczny. Był to siowniat tez od misi ale sprawdzę od jakiej. Długoś ta sama tylko trochę silniejszy - nie powoduje żadnych uszkodzeń ani nie wyrywa klapy akoszt ok.70 pln za szt.
Ja jestem zadowolony a już ma to jakieś 2 lata |
|
|
|
 |
Herdi [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 10:50
|
|
|
Nachbar napisał/a: | człowiek słuchajcie, jutro jak mi się tylko uda wygospodarować trochę czasu to podam wam od czego ja kupowałem. Miałem ten sam problem i wymontowałem jeden orginał, podjechałem do Nippon na Radzymińskiej i miły człwiek przyniósł mi prawie odentyczny. Był to siowniat tez od misi ale sprawdzę od jakiej. Długoś ta sama tylko trochę silniejszy - nie powoduje żadnych uszkodzeń ani nie wyrywa klapy akoszt ok.70 pln za szt.
Ja jestem zadowolony a już ma to jakieś 2 lata |
No to bajka, czekam zatem z utęsknieniem |
|
|
|
 |
Szymon82
Mitsumaniak Szymon
Auto: Mitsubishi Sigma kombi 3,0 12v
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Lis 2007 Posty: 201 Skąd: Poznań/Środa Wlkp.
|
Wysłany: 29-12-2008, 19:07
|
|
|
Witam Nachbar! Ustaliłeś z jakiego modelu pochodziły twoje siłowniki?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|