|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
ABS |
Autor |
Wiadomość |
PawcioV6 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-11-2008, 07:23 ABS
|
|
|
Witam wszystkich zakupiłem sobie Pajero 2 long z silnikiem 2,5 i dziś przez przypadek zauważyłem przy ostrym hamowaniu że koła się blokują a dziwne bo jest ABS więc moje pytanko czy jest możliwość podłączenia kompa ? jeśli nie to co sprawdzić może ktoś z kolegów miał podobny problemik ? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-11-2008, 07:55
|
|
|
Witam cię bardzo
Odnośnie hamulców, blokują się bo prawdopodobnie wyrobione masz saneczki (prowadnice zacisku) Komputer nic nie wykaże, bo nawet nie ma gdzie go podpiąć:) |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
maniekv6
Forumowicz
Auto: mitsubishi pajero sport
Dołączył: 11 Gru 2008 Posty: 36 Skąd: Kostrzyn,Paczkowo,Reykjavik
|
Wysłany: 11-12-2008, 16:34
|
|
|
Witam z ABSem mogą byc problemy,mechaniczne jak i ze strony elektryki.Jeśli komputer wykryje błąd powinna ci sie zaświecic kontrolka sygnalizująca awarie ABS.Jeżeli nie pojawiła ci sie taka może to oznaczac że ze strony elektrycznej jest wszystko ok,lecz znam przypadki aut które przed sprzedażą miały wymontowane żarówki z kontrolek które sygnalizowały usterki. Więc jeśli po przekręceniu stacyjki ,na desce niepojawia się kontrolka może właśnie oznaczac to że system ABSu wogóle nie działa. Radze zacząc od tego bo to nic nikogo nie kosztuje a może przybliży rozwiązanie problemu. POZDRO.
[ Dodano: 06-02-2009, 23:14 ]
Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem ,i mówił że miał kilka takich przypadków w autach osobowych i za każdym razem było to samo,czyli zabrudzone pierścienie zębate na kołach lub zabrudzone albo uszkodzone czujniki. Komputer nie pokazywał żadnych błędów ale system nie działał i za każdym razem zaczynał od oczyszczenia tych elementów i wszystko było ok. |
|
 |
|
|