Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Filtr paliwa,jak często wymiana
Autor Wiadomość
sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-10-2007, 19:27   Filtr paliwa,jak często wymiana

Proszę o radę, jak często należy wymieniać w Colcie filtr paliwa? Dziś wymieniałem olejowy i powietrza (co 10tys),nie wymieniałem jeszcze w ogóle filtru paliwa odkąd zakupiłem samochód, czyli luty i zrobiłem nim 10 tys, a przebieg ma 160 tys. Prosze o podanie orientacyjnej ceny tego filtra i czy radzicie wymianę. Dzięki.

Tybek 
Mitsumaniak

Auto: Carisma Mirage GDI 1.8 2002
Kraj/Country: UK
Wysłany: 10-10-2007, 09:11   

Na wymianie oleju nie chcieli za bardzo podjąć się wymiany filtra paliwa w moim colcie, bo jest trudny dostęp. Na warsztacie powiedzieli mi, że nie ma potrzeby wymiany filtra.

lesiooo
[Usunięty]

Wysłany: 07-11-2007, 18:46   filtr paliwa

mam cao 270 000km na gazie. na paliwie nie chcial wcale jezdzic dobra rada wymien ten filtr. u mnie nie byl chyba od nowosci wymieniany

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 09-11-2007, 17:32   

wymiana jak najbardziej, koszt filtra ok 70pln, czestotliowosc wymian 60 tys, niestety troche sie trzeba nawq przy wymianie ale nie ma dramatu. popuszczasz obie sruby mocujace przewody paliwowe, nastepnie wykrecasz srubke z opaski ktora trzyma filtr. odkrecasz przewody. wsadzajac nowy filtr musisz go wsadzic tak zeby przetloczenia na opasce i filtrze pasowaly. gorny przewod paliwowy tez ma ''rowek ustalajacy''. przy nowym filtrze powinienes miec rowniez dwie miedziane podkladki na srube gornego przewodu paliwowego.

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2007, 12:29   

Jogurt napisał/a:
koszt filtra ok 70pln
Chyba piszesz o cenie w ASO. Ja płaciłem bodaj 19 PLN.

Jogurt 
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Wysłany: 10-11-2007, 21:39   

gregorbu napisał/a:
Jogurt napisał/a:
koszt filtra ok 70pln
Chyba piszesz o cenie w ASO. Ja płaciłem bodaj 19 PLN.

no co Ty? jesli mowisz o takim metalowym jak powinien byc to niewiem skad wziales taka cene. ja placilem dokladnie 67,50pln :evil:

Kurt
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 12:01   

ja ostatnio patrzylem w intercarsie filtr do cj0 kosztuje kolo 70 zl, bez znizek

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2007, 12:20   

Cena w Japan Cars 1,5 roku temu. Dotyczy CA1A.

Odpowiedz do tematu