|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
HSR II |
Autor |
Wiadomość |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 15-02-2006, 21:24 HSR II
|
|
|
O tym samochodzie mówiło się w połowie lat 90', że to najszybsze labolatorium na świacie. Słuzyło jako maszynak do przeprowadzania badań areodynamicznych (sposoby doprowadzania powietrza do chłodzenia silnika, hamulców, stateczność ruchu przy duzych prędkościach) oraz testowania zawieszenia sterowanego elektronicznie.
Po raz perwszy pojawiło się w 1989 roku, ale już w dwa lata później znalazł się nastepca HSR III
silnik 3.0 V6
dwie turbiny, dwa intercoolery
345 KM przy 7000 obr/min
V max...nieoficjalnie 320 km/h
 |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24299 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 16-02-2006, 08:56
|
|
|
Wyrąbisty - widziałem go, zanim jeszcze kupiłem Mitsu i dopiero po kilku latach zauważyłem szary znaczek z przodu. Nawet nie wiedziałem, że to tak skomplikowana maszyna.
Ale chciałem mieć takiego OD ZAWSZE. |
|
|
|
 |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-02-2006, 12:49
|
|
|
Z zewnątrz niesamowity, ponadczasowy, a w środku.... sorry ale Knight Rider mi się przypomniał. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 15:35
|
|
|
z zewnątrz to takie splaszczone połączenie Calibry z Probe
a srodek to po prostu Lord Wader od przodu wyświetlający mapę ptaka Azteków
i pewnie nie da się na gaz przerobić
chyba że dynamitem |
|
|
|
 |
Memphis [Usunięty]
|
Wysłany: 16-02-2006, 23:46
|
|
|
Wypaśna jest dźwignia zmiany biegów.....albo przynajmniej coś co jest na jej miejscu |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2006, 20:10
|
|
|
Od wielu lat jego podobizna zdobi rozne rozniste srodki czyszczace, szampony i inne rupiecie zwiazane z samochodami. W Geant (przynajmniej w Bydgoszczy) nad dzialem motoryzacyjnym powiewa podobizna 3000GT, ale to juz poza tematem
Autko fajne, ale czy na nasze drogi |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 21-02-2006, 15:25
|
|
|
najgorzej, że w szczecinie przerabiają wszytko z kierownicą z prawej na lewą, ale hsr nie mają w ofercie
z tym, że już podobny TEMAT założyłem i można byłoby w jednym się wypowiadać |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
|
|