|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Pajero] Pierwsze Pajero |
Autor |
Wiadomość |
banaś
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 97r. 2,5TDi krótkie
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-12-2008, 00:53 [Pajero] Pierwsze Pajero
|
|
|
Cześć,
Jak widać jestem zupełnie świeży na forum. Poczytałem trochę postów i wątków. Generalnie już sporo się dowiedziałem. Przymierzam się do zakupu Pajero. Przeglądając miliard ofert znalazłem coś takiego: http://otomoto.pl/index.p...how&id=C4534700
Jadę go oglądać w poniedziałek. W związku z tym, że jestem świeżak , może ktoś mi zaszczepi podejrzliwość co do niektórych spraw. Może jakaś lista rzeczy, które warto sprawdzić albo o które się spytać?
Mile widziana opinia o stosunku ceny/jakości w tym konkretnym przypadku.
Pozdrawiam,
Banaś |
|
|
|
 |
mich-z93 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2008, 11:28
|
|
|
Ja bym szukał czegoś z silnikiem diesla 2,8, lepszym wyposażeniem. Ciekawi mnie jeszcze ten silnik w tym roczniku-czy nie jest to wersja classic czy coś ?! Jaka jest tam skrzynia? |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2008, 12:40
|
|
|
Ja również szukał bym 2.8tdi
Podaj nr VIN, Gene na pewno powie ci więcej o tym aucie
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
banaś
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-12-2008, 12:57
|
|
|
co do VIN, to zadzwoniłem do właściciela komisu i powiedział, że nie może mi podać, bo mnie nie zna, a gdy zapytałem tylko o pierwsze numery, to odpowiedział w ten sam sposób.
Nie będę ukrywał, że nie znam się kompletnie na tym . Mam tak właśnie około 15tys. i szukam wersji 3 drzwiowej, która jest w miarę ekonomiczna. Nie jeżdżę w ogóle brawurowo, więc jakaś super moc nie jest wymagana.
Yo i dzięki za odpowiedzi |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 21-12-2008, 13:19
|
|
|
banaś napisał/a: |
Nie będę ukrywał, że nie znam się kompletnie na tym . Mam tak właśnie około 15tys. |
Weź kogoś, kto zna się na samochodach. Chyba, że chcesz zaryzykować wydanie kasy na pomnik, który nie będzie jeździł. Jest potrzebny ktoś kto sprawdzi, że stan autka odpowiada zużyciu wynikającemu tylko z wieku i samochodzik nie rozsypie się przed zarejestrowaniem.
BTW masz za mało na ten samochód.
Przy zakupie dwunastoletniego autka powinieneś mieć: cenę + 1/2 na pakiet startowy.
Co przy tym autku wynosi ponad 20 kzł. |
|
|
|
 |
banaś
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-12-2008, 13:29
|
|
|
Hej jeszcze raz,
poszukałem jeszcze i znalzłem cos takiego:
http://otomoto.pl/mitsubishi-pajero-C6996985.html
poprosiłem od razu o numer VIN:
JMBONV240VJ******
nie jestem pewein które zera a które O
silnik 4d56
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
chudyone
Mitsumaniak

Auto: Lexus is200
Pomógł: 3 razy Dołączył: 05 Paź 2007 Posty: 209 Skąd: Straszyn
|
Wysłany: 21-12-2008, 13:49
|
|
|
witam co do tego pajro to musisz zwrocic uwage na rame w okolicach kol, tylna podloge i wszystkie nadkola, tam najczesciej gnije, to najwieksza wada tych pojarek. a na Twoim miejscu szukalbym silnika 2.8. w tej budzie bedzie palil tyle samo co 2.5 a jest duzo lepszy i ma rozrzad na lancuchu, a nie tak jak w 2.5 na pasku. rowniez radze abys zabral kogos kto sie zna na samochodach, bo samemu ciezko jest kupic dobre autko. powodzenia;] |
_________________ Gdyby Bóg wolał napęd na przód chodzilibyśmy na rękach
 |
|
|
|
 |
banaś
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-12-2008, 16:50
|
|
|
Szukałem 2.8 TD w wersji 3 drzwiowej, ale nie mogę znaleźć są tylko Longi, a o takiego nie zabiegam:)
Spoko jadę obejrzeć z kimś kto się na samochodach trochę zna, konkretnie to nie na Mitsubishi tym bardziej terenowych, ale myślę, że posłuży dobrą radą.
Tak jak zauważyłem to faktycznie w wielu przypadkach widać miejsce w miejscach o których wspominasz. Da się temu jakoś zaradzić, gdy już nadgryzie? Bo o garażowaniu to się domyślam.
Yo |
|
|
|
 |
|
|