Lancer 1,6 '06 do kupienia w Katowicach ktoś oglądał? |
Autor |
Wiadomość |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 30-12-2008, 17:29 Lancer 1,6 '06 do kupienia w Katowicach ktoś oglądał?
|
|
|
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C7347336.html
Podobno ktoś oddał w rozliczenie kupując nowego Lancera. Może ktoś z forum?
Druga sprawa ktoś go może już oglądał?
Krzychu |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 21:57
|
|
|
Nie znam auta. Widzę, że jest to wersja Invite Plus z dołożonym spojlerem tylnym. To auto fabrycznie stoi na 15' alufelgach. Dzwoniąc zapytaj o te fele. Jak chcesz to mogę wypytać o to auto, mam takie mozliwości - pisz na PW jakbyś był zainteresowany |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-12-2008, 22:33
|
|
|
Tak specyfikację znam na pamięc tych modeli Ma też z tego co widzę założone halogeny (2000zł w aso) Spojler wygląda na nie oryginalny bo nie ma 3 światła STOP chyba że inny dawali niż w ten w Intense. Ogólnie chodzi mi czy np. ten dealer (bo tak zrozumiałem z rozmowy telefonicznej) ma dobrą oponię bo przebieg powiem szczerze bardzo zachęcający cena na dobrym poziomie zakładając że drugi komplet alusów jest w cenie (na co przytakną mi człowiek z którym rozmawiałem) oraz ma spojler i halogeny.
Ciekawe czy bez faktycznie bezwypadkowy oraz czy przebieg jest oryginalny.
Krzychu |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 30-12-2008, 22:47
|
|
|
krzychu napisał/a: | Ogólnie chodzi mi czy np. ten dealer (bo tak zrozumiałem z rozmowy telefonicznej) ma dobrą oponię | Z moich kontaktów serwisowych mogę powiedzieć, że dealer jest w porządku i nie sądzę aby chciało się mu robić jakieś "wałki". Nawet taka myśl nie chce mi przejść przez głowę. Skoro stoi tam to zapewne i tam był serwisowany - podjedź, poproś o historię auta.... choć cóż tam po 23 tys km mogło się wydarzyć ..... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-12-2008, 22:54
|
|
|
Taki jest zamiar tylko że to jeszcze jest 150km i tak pierwsze chciał bym zwietrzyć co i jak z dalsza. Szczególnie że były (albo jeszcze obecny) właściciel zakupił nowego lancera a takich tu nie brakuje
Ktoś jeszcze ewentualnie zna jakieś mankamenty tego modelu? Można wyczytać że tarcze mogą być przegrzano zwichrowane, tylne zawieszenie może skrzypieć oraz sprzęgło tez może wydawać dziwne odgłosy. No i namiętnie palące się podświetlanie zapalniczek?
Krzychu |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 23:41
|
|
|
Miałem takie 4 sztuki w ciągu czterech lat, tyle że kombi (1.6 benzyna). Zrobiłem każdym z nich od 50 do 60 kkm. Potwierdzam wymienione mankamenty, chociaż jeden z tych 4-ech (ostatni) miał jeszcze coś - odkręconą śrubę rolki w rozrządzie i pasek obcierał o obudowę (słychać było tylko na zimnym silniku). Wymieniona na gwarancji, nie wiem co było przyczyną tej usterki.
Powiem tak - jeżdżę nowym Lancerem sedanem w dieslu a ostatnio jechałem poprzednim Lancerem (takim jak chcesz kupic) i poprzedni lepiej się prowadzi.
Posiadam prywatnie Carismę w dieslu a cały czas szukam ładnego Lancer kombi tyle że 2.0, dlaczego - bo mało który samochód tak się prowadzi jak poprzedni Lancer. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-12-2008, 23:47
|
|
|
A są jakieś konkretne zmiany odczuwalne w zawieszeniu między 1,6 a 2.0. Jest 30 mm niżej i na 16 felgach to jakoś dużo zmienia charakterystykę zawieszenia? Ciąglę się zastanawiam czy nie dopaść jakiegoś 2.0 Intense (a nie jest to łatwe) tyle że 2 litry więcej na setke mnie mało przekonują ;(
Inne minusy które bolą to brak halogenów i ospojerowania ale jak widać da się założyć bez większych problemów do 1,6. Kierownica po lifcie też jest ok, climatronic w wersji Plus też jest więc tylko moc i spalanie różni się. No i ciekawe że ten silnik nie występował wcześniej ani teraz w ofercie mitsubishi to jakaś niewypalona jednostka? |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2008, 23:58
|
|
|
Są odczuwalne różnice - 1.6 Invite Plus jest bardziej "kanapowaty" w porównaniu z 2.0 Intense lub Sport (zależy od kraju). 2.0 ma układ kierowniczy przejęty z EVO - baardzo duży promień skrętu, ale za to bardzo bezpośredni. 2.0 jest stabilniejszy przez swoje niższe zawieszenie na zakrętach - nie przechyla sie buda tak bardzo jak w Invite Plus (odnoszę się tu do wersji 2.0 kombi i 1.6 kombi) Nie wiem jak sprawa się ma z sedanami (mnijeszy zwis i ciężar z tyłu).
P.S. Co do klimy - działa suuuper wydajnie, nowy Lancer dużo gorzej pod tym względem.
[ Dodano: 31-12-2008, 12:50 ]
krzychu, wysłałem Ci info na PW |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 31-12-2008, 18:31
|
|
|
Jeśli Chodzi o ASO na Paderewskiego w Katowicach to mam o nim bardzo dobre zdanie. Auta osobiście nie widziałem ale znajomy je oglądał i mówił że bardzo ładne. |
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

|
Wysłany: 02-01-2009, 18:36
|
|
|
No i się bardzo zdenerwowałem. Dzwonie rano przed 10, auto wolne można obejrzeć ruszam w trase a droga okropna jak nie wiem slisko snieg pada wycieraczki bloto sól na 2 pasie 80-90km mam gdzies do katowic. Wpadam na parking stoi piekne jak nowe po za jakimś otartym kołpakiem jeszcze ciepłe wchodze do środka jakiś pan 10 minut wcześniej wpłacił zaliczkę Za 24 tys go uhandlował.
Krzychu |
|
|
|
 |
|