Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Lancer 1,6 '06 do kupienia w Katowicach ktoś oglądał?
Autor Wiadomość
krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-12-2008, 17:29   Lancer 1,6 '06 do kupienia w Katowicach ktoś oglądał?

http://otomoto.pl/mitsubi...a-C7347336.html

Podobno ktoś oddał w rozliczenie kupując nowego Lancera. Może ktoś z forum?
Druga sprawa ktoś go może już oglądał?

Krzychu

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 21:57   

Nie znam auta. Widzę, że jest to wersja Invite Plus z dołożonym spojlerem tylnym. To auto fabrycznie stoi na 15' alufelgach. Dzwoniąc zapytaj o te fele. Jak chcesz to mogę wypytać o to auto, mam takie mozliwości - pisz na PW jakbyś był zainteresowany :mrgreen:

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2008, 22:33   

Tak specyfikację znam na pamięc tych modeli ;) Ma też z tego co widzę założone halogeny (2000zł w aso) Spojler wygląda na nie oryginalny bo nie ma 3 światła STOP chyba że inny dawali niż w ten w Intense. Ogólnie chodzi mi czy np. ten dealer (bo tak zrozumiałem z rozmowy telefonicznej) ma dobrą oponię bo przebieg powiem szczerze bardzo zachęcający cena na dobrym poziomie zakładając że drugi komplet alusów jest w cenie (na co przytakną mi człowiek z którym rozmawiałem) oraz ma spojler i halogeny.

Ciekawe czy bez faktycznie bezwypadkowy oraz czy przebieg jest oryginalny.

Krzychu

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 30-12-2008, 22:47   

krzychu napisał/a:
Ogólnie chodzi mi czy np. ten dealer (bo tak zrozumiałem z rozmowy telefonicznej) ma dobrą oponię
Z moich kontaktów serwisowych mogę powiedzieć, że dealer jest w porządku i nie sądzę aby chciało się mu robić jakieś "wałki". Nawet taka myśl nie chce mi przejść przez głowę. Skoro stoi tam to zapewne i tam był serwisowany - podjedź, poproś o historię auta.... choć cóż tam po 23 tys km mogło się wydarzyć .....

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2008, 22:54   

Taki jest zamiar tylko że to jeszcze jest 150km i tak pierwsze chciał bym zwietrzyć co i jak z dalsza. Szczególnie że były (albo jeszcze obecny) właściciel zakupił nowego lancera a takich tu nie brakuje ;)

Ktoś jeszcze ewentualnie zna jakieś mankamenty tego modelu? Można wyczytać że tarcze mogą być przegrzano zwichrowane, tylne zawieszenie może skrzypieć oraz sprzęgło tez może wydawać dziwne odgłosy. No i namiętnie palące się podświetlanie zapalniczek?

Krzychu

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 23:41   

Miałem takie 4 sztuki w ciągu czterech lat, tyle że kombi (1.6 benzyna). Zrobiłem każdym z nich od 50 do 60 kkm. Potwierdzam wymienione mankamenty, chociaż jeden z tych 4-ech (ostatni) miał jeszcze coś - odkręconą śrubę rolki w rozrządzie i pasek obcierał o obudowę (słychać było tylko na zimnym silniku). Wymieniona na gwarancji, nie wiem co było przyczyną tej usterki.
Powiem tak - jeżdżę nowym Lancerem sedanem w dieslu a ostatnio jechałem poprzednim Lancerem (takim jak chcesz kupic) i poprzedni lepiej się prowadzi.
Posiadam prywatnie Carismę w dieslu a cały czas szukam ładnego Lancer kombi tyle że 2.0, dlaczego - bo mało który samochód tak się prowadzi jak poprzedni Lancer.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-12-2008, 23:47   

A są jakieś konkretne zmiany odczuwalne w zawieszeniu między 1,6 a 2.0. Jest 30 mm niżej i na 16 felgach to jakoś dużo zmienia charakterystykę zawieszenia? Ciąglę się zastanawiam czy nie dopaść jakiegoś 2.0 Intense (a nie jest to łatwe) tyle że 2 litry więcej na setke mnie mało przekonują ;(

Inne minusy które bolą to brak halogenów i ospojerowania ale jak widać da się założyć bez większych problemów do 1,6. Kierownica po lifcie też jest ok, climatronic w wersji Plus też jest więc tylko moc i spalanie różni się. No i ciekawe że ten silnik nie występował wcześniej ani teraz w ofercie mitsubishi to jakaś niewypalona jednostka?

Colto
[Usunięty]

Wysłany: 30-12-2008, 23:58   

Są odczuwalne różnice - 1.6 Invite Plus jest bardziej "kanapowaty" w porównaniu z 2.0 Intense lub Sport (zależy od kraju). 2.0 ma układ kierowniczy przejęty z EVO - baardzo duży promień skrętu, ale za to bardzo bezpośredni. 2.0 jest stabilniejszy przez swoje niższe zawieszenie na zakrętach - nie przechyla sie buda tak bardzo jak w Invite Plus (odnoszę się tu do wersji 2.0 kombi i 1.6 kombi) Nie wiem jak sprawa się ma z sedanami (mnijeszy zwis i ciężar z tyłu).

P.S. Co do klimy - działa suuuper wydajnie, nowy Lancer dużo gorzej pod tym względem.

[ Dodano: 31-12-2008, 12:50 ]
krzychu, wysłałem Ci info na PW

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 31-12-2008, 18:31   

Jeśli Chodzi o ASO na Paderewskiego w Katowicach to mam o nim bardzo dobre zdanie. Auta osobiście nie widziałem ale znajomy je oglądał i mówił że bardzo ładne.

krzychu 
Mitsumaniak

Wysłany: 02-01-2009, 18:36   

No i się bardzo zdenerwowałem. Dzwonie rano przed 10, auto wolne można obejrzeć ruszam w trase a droga okropna jak nie wiem slisko snieg pada wycieraczki bloto sól na 2 pasie 80-90km mam gdzies do katowic. Wpadam na parking stoi piekne jak nowe po za jakimś otartym kołpakiem jeszcze ciepłe wchodze do środka jakiś pan 10 minut wcześniej wpłacił zaliczkę :ANAL: Za 24 tys go uhandlował.

Krzychu

Odpowiedz do tematu