|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
3.0 V6 93r. 150KM silnik krokowy i czujnik temperatury |
Autor |
Wiadomość |
WojtekCars
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero II 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 4 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 31-12-2008, 18:22 3.0 V6 93r. 150KM silnik krokowy i czujnik temperatury
|
|
|
Witam wszystkich. Mam taki problem. Samochód jak w opisie Pajero II 3.0 V6 93r. 150KM Po pierwsze: nie wiem czy to tak ma być bo sprawdzałem dziś na ciepłym silniku (bo tylko na ciepłym występują problemy które opisze) że silnik krokowy jeżeli nie odpale samochodu ale przekręce na zapłon to coś w tym silniczku krokowym jakby tyrka co chwilę . Ale malo tego jak odpale samochód i odepnę wtyczkę od silnika krokowego to nic ale to nic sie nie dzieje, żadnych zmian w obrotach czy w czymkolwiek. Samochód chodzi tak jakby była podpięta. Czy to tak ma być? Aha nadmienie że silnik na wolnych obrotach chodzi troszkę nierówno i przy przyspieszaniu od 1000 do 2000 obrotów szarpię. Odczytywałem dziś błędy i wyszło że czujnik temperatury płynu chłodzącego i wtrysk paliwa lub jego obwód, błędy 21 i 41. Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje |
_________________ WojtekCars |
Ostatnio zmieniony przez WojtekCars 09-01-2009, 19:06, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 31-12-2008, 21:02
|
|
|
Możę też być to objaw uszkodzenia przepływomierza. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
tomskiheidi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero II 94 r. 3.5 V6
|
Wysłany: 09-01-2009, 08:26
|
|
|
A w jaki sposób odczytałeś błędy?
U mechanika na komputerze? Czy jest możliwość samemu odczytać błędy w pajero? |
|
|
|
 |
WojtekCars
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero II 3.0 V6
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 4 Skąd: Chrzanów
|
Wysłany: 09-01-2009, 19:03
|
|
|
Odczytałem za pomocą kodów. Nie ma możliwości podłączenia komputera przynajmniej w moim modelu. |
_________________ WojtekCars |
|
|
|
 |
|
|