Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
3.0 V6 93r. 150KM silnik krokowy i czujnik temperatury
Autor Wiadomość
WojtekCars 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II 3.0 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-12-2008, 18:22   3.0 V6 93r. 150KM silnik krokowy i czujnik temperatury

Witam wszystkich. Mam taki problem. Samochód jak w opisie Pajero II 3.0 V6 93r. 150KM Po pierwsze: nie wiem czy to tak ma być bo sprawdzałem dziś na ciepłym silniku (bo tylko na ciepłym występują problemy które opisze) że silnik krokowy jeżeli nie odpale samochodu ale przekręce na zapłon to coś w tym silniczku krokowym jakby tyrka co chwilę . Ale malo tego jak odpale samochód i odepnę wtyczkę od silnika krokowego to nic ale to nic sie nie dzieje, żadnych zmian w obrotach czy w czymkolwiek. Samochód chodzi tak jakby była podpięta. Czy to tak ma być? Aha nadmienie że silnik na wolnych obrotach chodzi troszkę nierówno i przy przyspieszaniu od 1000 do 2000 obrotów szarpię. Odczytywałem dziś błędy i wyszło że czujnik temperatury płynu chłodzącego i wtrysk paliwa lub jego obwód, błędy 21 i 41. Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony przez WojtekCars 09-01-2009, 19:06, w całości zmieniany 1 raz  

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 31-12-2008, 21:02   

Możę też być to objaw uszkodzenia przepływomierza.

tomskiheidi 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 94 r. 3.5 V6
Wysłany: 09-01-2009, 08:26   

A w jaki sposób odczytałeś błędy?
U mechanika na komputerze? Czy jest możliwość samemu odczytać błędy w pajero?

WojtekCars 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero II 3.0 V6
Wysłany: 09-01-2009, 19:03   

Odczytałem za pomocą kodów. Nie ma możliwości podłączenia komputera przynajmniej w moim modelu.

Odpowiedz do tematu