nagłośnienie |
Autor |
Wiadomość |
Nero [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2008, 14:33 nagłośnienie
|
|
|
witam, planuje naglosnienie cari.
Mam takie radyjko KLIKNIJ
mysle nad wstawieniem głosnikow sredniotonowych w deske rozdzielcza i dolozneie gwizdkow do tylu w pulke nie wiem jaki wymiar miaja orginaly ale tez srednie+gwizdki chcem zalozyc, ewentualnie dwudrozne i do tego jakas mala skrzynke do bagaznika ze wzmakiem dla dopelnienia dzwieku.
na przod myslalem na tym phonocarem KLIKNIJ
co radzicie? |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 09-06-2008, 16:05
|
|
|
radzimy
przeczytać to dokładnie:
http://www.gdynia.mm.pl/~...ioFAQ01beta.pdf
(tylko dokładnie czytać, bo bedzie test ze znajomosci tresci:P )
kupić znosny system odseparowany 16,5cm
tweetery w słupki, midwoofery w drzwi, po uprzednim wytłumieniu ich i zmaontowaniu głośników na pierścieniach mdf
jak dozbierasz kasy: głosniki podpinasz pod wzmak zamiast z radia
jak znowu dozbierasz: wrzucasz sub w bagażnik
lepiej etapami kupować sensowne produkty niż na raz g_wno |
|
|
|
 |
Czaki [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 21:17
|
|
|
leser napisał/a: | radzimy
midwoofery w drzwi, po uprzednim wytłumieniu ich i zmaontowaniu głośników na pierścieniach mdf
|
Juz sie pytalem w "car audio" ale nikt nie odpowiedział i bede sie pytał aż do skutku
W którym miejscu wyciąć dziure w tapicerce i jakiej średnicy na głośnik 16,5? Cari przed liftem oczywiście. |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 10-06-2008, 21:50
|
|
|
Czaki napisał/a: | leser napisał/a: | radzimy
midwoofery w drzwi, po uprzednim wytłumieniu ich i zmaontowaniu głośników na pierścieniach mdf
|
Juz sie pytalem w "car audio" ale nikt nie odpowiedział i bede sie pytał aż do skutku
W którym miejscu wyciąć dziure w tapicerce i jakiej średnicy na głośnik 16,5? Cari przed liftem oczywiście. |
Zamiast pytać do skutku rozkręć drzwi jak każda osoba i zobacz gdzie jest miejsce na midwoofery następnie otwór nanieś na tapicerkę, otwór nie za duży nie za maly, jak w sam raz
jak sam nie potrafisz zrobic tak banalnych rzeczy podjedź lepiej do zakładu CA
zanim będzie bałagan |
|
|
|
 |
szymekus [Usunięty]
|
Wysłany: 22-08-2008, 23:48
|
|
|
wtrace sie w temat. montowal ktos gwizdki w oryginalne slupki? zmieszcze tam 10 mm? |
|
|
|
 |
Brikston
Forumowicz

Auto: Carisma 2001 1.8 GDI Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 271 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 26-08-2008, 15:58
|
|
|
teraz Czaki napisał/a: | W którym miejscu wyciąć dziure w tapicerce i jakiej średnicy na głośnik 16,5? Cari przed liftem oczywiście. |
teraz z glosnikami daja papierowe wzory... nanosisz je na dzwi, odrysowujesz i wycinasz takim sposobem dokladnie tyle ile ma byc do kupionych glosnikow
Pozdr |
_________________ Mitsubishi Carisma 2001 1.8 GDI Avance
 |
|
|
|
 |
BH20 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-12-2008, 15:36
|
|
|
mam pytanie jak zdjac maskownice w carismie glx bo nie jest w drzwiach tylko kolo schowka rok 1998 |
|
|
|
 |
barthez2183
Mitsumaniak 01354/KMM

Auto: Carisma 1.9 DID, XF106.460
|
Wysłany: 09-12-2008, 12:11
|
|
|
Maskownice masz przykrecona z dolu na jednego wkreta,jak go odkrecisz to musisz pociagnac maskownice do siebie zeby wyskoczyla z zatrzaskow i to wszystko. |
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
 |
|
|
|
 |
VannS
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 16V 1.6
|
Wysłany: 16-01-2009, 13:28
|
|
|
Witam jestem nowy i to moj pierwszy poscik.
Jak to napisal "laser" "lepiej etapami kupować sensowne produkty niż na raz g_wno"
Ja tak zrobilem fakt mieszkam w UK w Leicester i posiadam na dzien dzisiejszy taki sprzecik.
MAC 2x500 watt podłączony do subbofera Magnat neo flex 230 2x650 watt
VRX 4x600 watt podłaczony pod głosniki mutant x 300 watt
mam radyjko scott 4x50 watt
DVD z divixem Philips z dwoma 7" wyswietlaczami LCD (jeszcze nie podlaczone bo nie mam pomysłu jak je przyczepic do nadkoli w bagazniku. Jak widać na ostatniej fotce sa wmontowane dwa uchwyty w tylnia polke ale tam kijowo wygladaja wyswietlacze.)
w rezultacie na tylnia klape klade litrowa butelke coli i skacze jak zaba na lace.
nie moge dac na full bo nie idzie wytrzymac w aucie ale przy normalnej glosnosci dzwiek jest bardzo czysty a z przednich foteli robi sie krzesło masujace plecy.
Cały prawie sprzet wraz z okablowaniem kosztowal mnie okolo : 1000f
w sumie sam sprzet przewyzsza wartosc auta ale na autko nie nazekam bo chodzi pieknie sprzet grajacy tezm mam dobry jedynie co jeszcze chcial bym zrobic to przyciemnic szyby , obnizyc ja troche i zalozyc fajne aloweczki i mysle ze to troche zajmie bo niechce inwestowac w byle co bo to faktycznie kupi sie cos za grosze a pozniej sie zaluje. |
|
|
|
 |
kornel
Forumowicz
Auto: carisma 1.8gdi `99
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 16-01-2009, 20:24
|
|
|
no to tylko pozazdroscic.ja mam zamiar kupic alloys,ale nic ciekawego i w dobrej cenie nie ma na e-bay. ciezko znalezc do carismy. raz kupilem multifit no i okazalo sie,ze nie byl to taki multifit jak myslalem |
|
|
|
 |
SHARK1979
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Colt CZT
Pomógł: 39 razy Dołączył: 08 Wrz 2008 Posty: 3029 Skąd: Łęczyca
|
Wysłany: 16-01-2009, 22:56
|
|
|
Tweetery Boschmann, okablowanie Boschmann, piecyk Boschmann PCH-3300FX 2x160, buferek koło 50L na głośniku Pyle 1200 w RMS 600, kondensator Dietz 1F
[ Dodano: 16-01-2009, 22:57 ]
Instalka, okablunek , zabudowa i obudowa -własna |
_________________ Pomogłem?-nie krępuj się wciśnij pomógł
Najładniejsza Cari zlotu 2011
Najładniejsza Cari zlotu 2012
Najładniejsza Cari zlotu 2013
Najładniejszy Colt zlotu 2014 |
|
|
|
 |
|