Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C68A 1.8] lancer 1.8 D
Autor Wiadomość
ufo 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.8 D 92r
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 06-01-2009, 18:48   [C68A 1.8] lancer 1.8 D

Prosze o pomoc mam wielki problem przy wymianie swiecy zarowej od starej swiecy urwał sie kawałek zarnika jakies 0,7 cm i został tam w silniku co robic?

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 19:01   

możesz spróbować znaleźć takiego magika który by się podjął zrobienia tego bez ściągania głowicy i by miał odpowiednie wkrętaki, ale prawdopodobnie na 95% będzie trzeba zdjąć głowicę i wtedy walczyć z urwaną świecą.

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 19:15   

Deo napisał/a:
możesz spróbować znaleźć takiego magika który by się podjął zrobienia tego bez ściągania głowicy i by miał odpowiednie wkrętaki, ale prawdopodobnie na 95% będzie trzeba zdjąć głowicę i wtedy walczyć z urwaną świecą.

Z 0,01% prawdopodobieństwem jest możliwe zrobienie tego przez rurę wydechową.. ale do tego trzeba ginekologa...
:D 8)

ufo 
Forumowicz

Wysłany: 06-01-2009, 19:41   

bardzo zabawne :evil:

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 19:47   

ufo spokojnie, to tylko na poprawę humoru ;-) Z całą pewnością będzie Ci go brakować przy dalszych próbach wyciągnięcia tej świecy

ufo 
Forumowicz

Wysłany: 06-01-2009, 19:54   

człowieku ja jestem załamany nie mam kasy na naprawe i nie mam czym jutro do pracy jechac itp nie wiem co robic czekam bo za 2 h podjedzie kumpel z laweta i sciagne go do zielonej gory do mechanika i od 7 rano bede kleczal na kolanach by zdarzył sie cud
A wszystko dla tego bo mechanik chciał 80 zł za wymiane swiec a pomyslałem ze wymiana nie jest trudna i zaoszczedze ;./

Alladyn
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 22:08   

to ja cie nie pociesze , u mnie sie przy wykrecaniu świecy bo chciałem je wymienic bo cos kiepsko palił niestesty sie jedna urwała pod kluczem , efekt rozbiórka wszystkiego w 3 dupy, wywiercanie tej świecy od spodu MASAKRYCZNA ROBOTA
niechcesz wiedziec ile to kosztowało

ufo 
Forumowicz

Wysłany: 07-01-2009, 11:45   

ale mi si nie urwała gdzie gwint tylko ta sama koncowka wiec jest cien szans ze moze jakos wyssana bedzie

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2009, 11:51   

ufo, rozumiem, że ta urwana część wpadła do cylindra? dobrze rozumuje?
jeśli tak możesz spróbować delikatnie jakimś magnesem pokombinować i spróbować ją wyciągnąć przez otwór świecy jeśli nie to rozpiąć rozrząd głowica w górę planowanie i poskładanie spowrotem na nowych częściach

ufo 
Forumowicz

Wysłany: 07-01-2009, 17:25   

juz rozkłada go mechanik przez tydzień nie mam auta ;/

spec-ldz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.5
Wysłany: 07-01-2009, 18:07   

no to pechowo... na pocieszczenie powiem Ci ze czeka mnie to samo na dniach bo mialem wymieniana uszczelke pod głowica, głowica splanowana, wymienione przy okazji uszczelniacze.. mialobyc super a ni stad ni z owąd przestał palic na jednym garze i wszystko wskazuje na uszczelke(chyba ze cos z zaworami) ehhh takie zycie :/

ufo 
Forumowicz

Wysłany: 07-01-2009, 18:48   

ale mam juz dosyc tego kupiłem 2 lata emu lancera za 3000 zł stan dobry lakier ok itp i włożyłem juz 2000 zzawiecha alternator i inne pierdoły i dalej wkładam ;(

a teraz nowe swiece + robocizna 300 i powiedzieli mi ze za wyciagniecie glowicy i cos taam 200 zł ciekawe jeszcze ile planowanie wyniesie

jaceksu25
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2009, 18:52   

spec-ldz napisał/a:
....na pocieszczenie powiem Ci ze czeka mnie to samo na dniach ....

Wnioskując z powyższych wypowiedzi, będzie to baaaardzo trudne...
...chociaż kto to wie, bo tak jak uważa mój teść cioteczny :mrgreen: - "nic tak nie cieszy jak czyjaś krzywda..."

ufo napisał/a:
ciekawe jeszcze ile planowanie wyniesie

od 50 do 150...
gdyby to było na podlasiu to byś miał za redsa jabłkowego :biggrin:

spec-ldz 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer 1.5
Wysłany: 07-01-2009, 20:09   

ufo - jakbys robił to samemu to koszty niewielkie. Planowanie ~70, uszczelka 100... tylko klucz dynamometryczny do tego konieczny, szczelinomierz, zestaw roznych kluczy i do przodu :P

ufo 
Forumowicz

Wysłany: 07-01-2009, 21:59   

Tak sie składa ze ja elektronik i uwierz mi ze ta swieca to sama jakos nie pękła porostu nie mam szczscia do naprawy auta a jak cos składam to śrubki mi zostają ;)

Odpowiedz do tematu