|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Chooper 07-01-2009, 18:25 |
Odszkodowanie z Niemiec |
Autor |
Wiadomość |
bandyta
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 11.1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-01-2009, 11:53 Odszkodowanie z Niemiec
|
|
|
Witam wszystkich Mitsumaniaków!
Miesiąc temu kupiłem w Holandii Carismę. Niestety podczas powrotu do Polski na autostradzie w Niemczech jakiś szwab wbił się w lewy bok auta i przerysował cały jego bok. Znajomy który prowadził Carismę podczas kolizji miał na liczniku około 140 km/h i ledwo co wyszedł z tego bez szwanku. Gorzej z samochodem, bo uszkodzeniu uległy tylny błotnik, tylne drzwi, przednie drzwi, przedni błotnik, tylne koło, 2 tylne opony, zawieszenie przednie i tylne lewe. Dodatkowo mój znajomy zapłacił ponad 300 euro za holowanie auta po autostradzie. Po powrocie do Polski pojechałem do rzeczoznawcy i ten powiedział że w Niemczech to będzie uznana szkoda całkowita.
Całkowity koszt naprawy auta wyniesie około 2500zł . Plus 300 euro za holowanie w Niemczech.
Czy wie ktoś ile się czeka na decyzję z niemieckiej ubezpieczalni? I czy niemieccy ubezpieczyciele dobrze płacą w takich przypadkach? Może ktoś z Was był kiedyś w podobnej sytuacji albo słyszał coś o takich przepadkach? |
|
|
|
 |
Deo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2009, 10:25
|
|
|
Pamiętam, że mój znajomy kiedyś miał też wypadek w Niemczech i maił straszne jaja z odszkodowaniem.
Ale niestety nie pamiętam już szczegółów i jak długo to się toczyło, bo to było kilka ładnych lat wstecz |
|
|
|
 |
bandyta
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI 11.1999
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-01-2009, 20:31
|
|
|
Dzięki bardzo za wyczerpującą i fachową odpowiedź Soldi! Mam nadzieję że wszystko sie ułoży i szybko dostanę godne zadośćuczynienie. Teraz przynajmniej wiem na co mogę liczyć Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|