Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[3G 00-04 ] Podejrzany Eclipse
Autor Wiadomość
badboy 
Nowy Forumowicz
El-Diabolo

Auto: Mitsubishi Outlander 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2009, 16:36   [3G 00-04 ] Podejrzany Eclipse

Witajcie Serdecznie drodzy forumowicze.

Aktualnie posiadam Mitsubishi Outlandera i przymierzam się do zakupu drugiego bardziej sportowego auta z rodziny Mitsubishi a mianowicie Eclipsa 3g

Znalazłem u siebie takie o to autko: Link do Autka

W związku z tym, iż na autach trochę się znam natomiast temat Eclipse jest mi zupełnie obcy prosiłbym Was o taka pierwszą opinię na temat tego autka. Może ktoś z Was zna to autko?? Zależy mi troszke na czasie, gdyż już w poniedziałek jestem umówiony w serwisie Mitsubishi na sprawdzenie autka a nie chciałbym bez sesnu wyrzucać kasy na sprawdzenie.

Mam również pytanie, czy ktoś z Doświadczonych klubowiczów mieszka może w 3mieście i mógłby mi jakoś pomóc w sprawdzeniu tego autka?? Oczywiście za daną przysługę stosownie bym się odwdzięczył.

I ostatnie moje pytanie, mając numer VIN gdzie najlepiej mógłbym sprawdzić pochodzenie autka??

Z góry dziękuje bardzo za odpowiedź.
Pozdrawiam

[ Dodano: 07-01-2009, 16:39 ]
I jeszcze jedno pytanko....mianowicie, chciałbym wstawić do tego autka Sekwencyjny Gaz, czy będzie z tym duży problem??

Bartek3g 
Forumowicz
Już mgr inż. :)

Auto: Eclipse GTS - 3g 3.0 V6
Wysłany: 23-01-2009, 17:52   

Dzwon. Rocznik 2004 a zderzak przed liftowy z rocznikow 00-02. Ogolnie to kawal dobrego autka. Jesli moge Ci doradzic to odpusc sobie ASO, podjedz gdzies na diagnostyke zeby Ci wytrzepali zawieszenie i podpieli pod kompa. Jak mozesz to niech Ci na serwisie sprawdza kompresje, co niestety zwiazane jest ze sciagnieciem kolektora, ale za to unikniesz takich niespodzianek jak ja :( mowie bazujac na doswiadczeniu. BTW polecam tez sprawdzic czy masz wogole poduchy wsadzone bo widac ze zaslepka od kierowcy jest zmieniona. Najlepiej jabys z mechanikiem pojechal sprawdzic czy to nie jest jakis totalny dzwon.

Co do gazu to raczej zapomnij. Co najwyzej landi renzo omegas za 6000zl bo z innymi masz murowane jaja. Choc odradzal bym Ci instalacje, na trasie pali 8 po miescie 13

Dresu
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2009, 19:41   

VIN najlepiej sprawdzić w Carfaxie. Tu jest link: http://forum.mitsumaniaki...ighlight=carfax
reszta tak jak pisał Bartek3g.

Feeder 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse GT Spider
Wysłany: 20-02-2009, 21:15   

Bartek3g napisał/a:
na trasie pali 8

nie wiem jak udało Ci się zejść do 8 litrów :shock: , średnia na trasie to 10

Bartek3g 
Forumowicz

Wysłany: 20-02-2009, 21:40   

Udalo sie, jechalem w nocy na trasie wawa-krakow srednio 90-120 bez zmian predkosci. Poza tym ja mam lzejsze auto bo Ty masz cabrio. A po np zakopiance pali mi 8-9, w korkach 10. Ile masz na miescie?

Feeder 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Eclipse GT Spider
Wysłany: 20-02-2009, 21:45   

Bartek3g napisał/a:
Poza tym ja mam lzejsze auto bo Ty masz cabrio

w sumie to masz rację, a na mieście hmmm trudno powiedziec ale tez jakos okolo 13

Bartek3g 
Forumowicz

Wysłany: 20-02-2009, 22:03   

Zauwazylem ,ze mniej pali jak sie zwawo rusza, ciagnac go do 3tysiecy, niz jak sie muli. Choc nie stety ruszajac za jakims autem czasamitrzeba mulic bo nawet ruszajac "normalnie" to auto jest dosc szybkie.

sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 26-03-2009, 06:51   

W Malborku jest do sprzedania Eclipse rocznik 2001, silnik 2400, automat, cena 19900.
Czy cena nie jest podejrzanie niska, samochód widziałem z zewnątrz, to wygląda super, blacha idealna, zadbany, ale za te kase ten rocznik? Może dlatego że w automacie, co myślicie? Na moto alegro po wpisaniu Eclipse Malbork można zobaczyc te autko.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 26-03-2009, 08:50   

Sebek - a Ty ciagle swoje :)
Przestan sie zastanawiac nad autami, ktore z definicji sa meczone (prelude, eclipse, celica czy co to tam ostatnio miales)
kup sobie cos takiego, jak colt czy lancer - duuuuzo tansze w obsludze i duzo bardziej niezawodne
a ze nie wyglada tak fajnie? - trudno, jakos to przebolejesz zadowoleniem w innej plaszczyznie ;)

sebekColt97 
Mitsumaniak

Auto: -
Wysłany: 29-03-2009, 09:09   

Mnie cena zaskoczyła i tylko dlatego zwróciłem uwagę na to ogłoszenie, bo za 19tys Eclipse z 2001r. to bardzo atrakcyjna cena, a widziałem ten samochód na drodze i wygląda OK, ale coś pewnie jest nie tak, po prostu za tani na ten rocznik?

Odpowiedz do tematu