gdzie można kupić czarne lampy? |
Autor |
Wiadomość |
mr.bean
Nowy Forumowicz

Auto: colt cz3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-01-2009, 23:12 gdzie można kupić czarne lampy?
|
|
|
Jak w temacie, szukam gdzie można w polsce kupić czarne lampy przednie do cz3 -08, na allegro widziałem jedną czy dwie oferty, ale chyba orginalnego nowego klosza nie kupuje się za taką cene jaka tam jest;), poza tym to używki, a ja do tego nie jestem jakoś przekonany.
Pomoc mile widziana, bo bardzo mi na tym zależy;) |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2009, 08:30
|
|
|
ASO to chyba jedyna możliwość zakupu takich lamp, ale cena wiadomo jaka będzie. Osobiście nie rozumiem Twojego uprzedzenia do używek, ja uważam, że to jedyny sposób na zdzierstwo ASO Jeżeli przekonałbyś się do zakupu z drugiej ręki to polecam przejrzeć niemieckiego i angielskiego ebaya.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
P'Lecki
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 06
|
Wysłany: 12-01-2009, 00:23
|
|
|
Można też kupic folie do przyciemniania lamp np na allegro. Podobna jak do szyb. Całkiem niezły efekt za najmniejsze pieniądze.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2009, 11:45
|
|
|
P'Lecki napisał/a: | Można też kupic folie do przyciemniania lamp np na allegro. Podobna jak do szyb. Całkiem niezły efekt za najmniejsze pieniądze.
Pozdrawiam. |
Obawiam się, że tak folia nadaje się bardziej na klosze lamp tylnych. Mr.beanowi chodzi zapewne o przyciemnienie powierzchni odbijających reflektora, a nie samych kloszy. Oklejenie tego folią tak, żeby wyglądało w sposób zbliżony do oryginału może być trudne, o ile nie niemożliwe.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 12-01-2009, 11:47
|
|
|
Grasshopper napisał/a: | polecam przejrzeć niemieckiego i angielskiego ebaya. | No raczej z angielskiego to nie pasują na ruch prawostronny |
|
 |
P'Lecki
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 06
|
Wysłany: 12-01-2009, 12:19
|
|
|
Ach myslałem że chodzi o same klosze. Hmm co do przyciemnianych odbłyśników obawiał bym sie o ilość odbijanego światla, czy nie wpłynie to znacznie na bezpieczeństwo. Zeby nie bylo za ciemno po prostu. |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 12-01-2009, 12:33
|
|
|
P'Lecki napisał/a: | Ach myslałem że chodzi o same klosze. Hmm co do przyciemnianych odbłyśników obawiał bym sie o ilość odbijanego światla, czy nie wpłynie to znacznie na bezpieczeństwo. Zeby nie bylo za ciemno po prostu. | W wielu autach takie są. Np. Civic 1,4 ma srebrne środki lamp, a 1,6 z tego samego roku ma czarne i tylko samo lustro jest srebrne. Podobnie w Vectrach. Nie ma to znaczenia dla odbijania światła, bo na te elementy światło z lampy nie pada. To tylko efekt designerski |
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1923 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 12-01-2009, 13:57
|
|
|
cns80 napisał/a: | 1,6 z tego samego roku ma czarne i tylko samo lustro jest srebrne |
Fabrycznie jest to robione w ten sposób, że elemenyu dekoracyjnego (tzw. bezel) nie metalizuje się. A za "czarną" lampę bierze się większą kasę
Jak reflektor jest rozbieralny to wystarczy "zmyć" metalizację z elementu dekoracyjnego i będzie czarny. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 12-01-2009, 14:36
|
|
|
cns80 napisał/a: | No raczej z angielskiego to nie pasują na ruch prawostronny |
Racja, mój błąd.
A tutaj zdjęcie oryginału, żeby było wiadomo o czym rozmawiamy
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
mr.bean
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 12-01-2009, 22:21
|
|
|
dokąłdnie, nie chodziło mi o przyciemnianie, tylko o cały klosz przcieniony od śorkda, w polsce cięzko nabyć, a w ASO jeszcze nie probowłem, bedzie trzeba się wybrać, bo nie powiem że jest to dość ładnym jak dla mnie gadzetem do colt'a;) |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 13-01-2009, 07:46
|
|
|
mr.bean napisał/a: | nie powiem że jest to dość ładnym jak dla mnie gadzetem do colt'a;) | Jak odwiedzisz ASO to wzbogacisz to zdanie o przymiotnik "drogi" |
|
 |
mr.bean
Nowy Forumowicz

|
Wysłany: 13-01-2009, 18:47
|
|
|
byłem, to powiedzieli że u nas są nie dostępne, i że najlepiej to szukac w cześciach na sprowadzanych np z niemiec, ale tyle to ja też wiem, ale i tak cięzko znaleźć pewniaka, że to orginał nie samoroba. |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2009, 18:47
|
|
|
Rozebrac i pomalowac |
|