Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Rozrząd F8QT
Autor Wiadomość
pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 18-01-2009, 21:32   [Cari 1.9TD] Rozrząd F8QT

Witam Jestem nowym użytkownikiem tego pojazdu ma przejechane 135k mil jestem 3 właścicielem, rok owej carismy jest 99.

Wydaje mi się że należy wymienić w niej rozrząd.
Poprzedni właściciel przejechał nią 35 tys mil i tylko wymieniał w niej tulejki do skrzyni no i normalnie co pewien czas olej.
Na temat pierwszego właściciela wiem tylko w sprawie rozrządu że był wymieniany tylko pasek i to raz przy 60tys mil

Pojeździłem po ASO i w mitschubischi powiedzieli mi 650 euro za pasek jakies 2 rolki i jakomś zębatke a oprócz tego jak będzie trzeba to 200 euro za pompę.

Volvo powiedziało mi 650 za wszystko włącznie z pompą i paskiem do wspomagania i alternatora.

Reanult 450 ale bez pompy i jak będzie potrzeba to 100 będe musiał dopłacić.

Znajomy pracuje w serwisie toyoty i powiedział mi że jak będę miał części to on mi za 100euro wymieni.

Więc moje pytanie jakie części potrzebuje i jakiej firmy Czy konieczna jest pompka i jakieś kółka czy tak jak pierwszy właściciel wymienić pasek. (Bo po cenie ASO mitschubischi zapłacę więcej niż ten samochód jest wart w Irlandii)

pawelsonx 
Forumowicz

Auto: 1.9dci
Zaproszone osoby: 103
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 18-01-2009, 23:53   Znalazłem

Po dłuższym poszukiwaniu znalazłem
Czyli pompę po 200.000 Km pasek oryginalny co 90k a nie oryginalny co 60k km wraz z osprzętem.
Daruje sobie za duży wydatek kupie sobie sam pasek za 25 euro i tylko go wymienię a za oszczędzoną kasę w razie czego jak się posypie kupie inne auto a to oddam na złom.

Jeszcze przeanalizowałem że może w Polsce części zamówię tylko szukałem w internecie i żaden sklep nie wysyła za granice.

Dziękuje za pomoc

Premieros 
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-01-2009, 09:46   

Eh co to za wymiana rozrządu jak się nie wymienia napinacza i rolki? Jak już wymieniać to całość albo wcale, sam pasek tak na prawdę mało da, tym bardziej że z tego co piszesz te podzespoły nie były chyba nigdy wymieniane;/ jak już coś robić to porządnie.

Pasek+rolka+napinasz = dobry wydatek :]

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-01-2009, 12:08   

pawelsonx, na mojej stronie znajdziesz polską instrukcję do wymiany rozrządu ... może Ci się przyda :)

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

rasiak1980 
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Wysłany: 19-01-2009, 22:20   

zawsze pasek pompa napinacz i rolki! żaden szanujący się zakład nie da ci gwarancji na usługę jeżeli nie wymienisz tych podzespołów co z tego ze założysz pasek skoro go zerwie pompa w której może pęknąć wirnik (jeżeli jest plastikowy) bądź łożyska się zatrą to samo tyczy się rolek napinacza. oszczędzać w tej kwestii mogą bogate osoby, mnie nie stać na takie oszczędzanie :D

Odpowiedz do tematu