|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
przeglądy Grandisa 2,4 bezyna |
Autor |
Wiadomość |
basia1720
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2,4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-01-2009, 12:57 przeglądy Grandisa 2,4 bezyna
|
|
|
Witam!
Jestem szczęśliwym posiadaczem Grandisa 2,4 benzyna (rocznik 2004) od ponad pół roku. Jest to autko sprowadzone z Niemiec i ma niemiecka instrukcje obsługi. W związku z tym nie bardzo mogę doczytać się co mnie czeka na kolejnych przeglądach. Proszę uprzejmego posiadacza polskiej wersji instrukcji o skan stron dotyczących czynności przeglądowych.
Dzięki
pozdrawiam Basia |
|
|
|
 |
Yoshi
Nowy Forumowicz
Auto: Grandis 2.0 DID
|
Wysłany: 22-01-2009, 19:21
|
|
|
Droga Basiu,
Pomimo, że jesteś 'szczęśliwym posiadaczem' Grandisa, nie licz tutaj na pomoc i odpowiedź... ja 2 tygodnie temu w wątku ''Czynności serwisowe w Grandisie 2.0 DID'' też liczyłem na jakiekolwiek wsparcie w tym temacie i NIC, zupełnie NIC....nawet jednej odpowiedzi....smutne, ale prawdziwe...
Powodzenia,
Yoshi |
_________________ Yoshi
GRANDIS 2.0 DI-D
 |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 22-01-2009, 19:25
|
|
|
Na pewno nie mamy zbyt duzo uzytkownikow Grandisow na forum i tu moze lezec problem
Sprobujcie moze sie skontaktowac z Mitsubishi Motors Polska Chociaz slyszalem anegdote ze jeden uzytkownik po spytaniu o instrukcje obslugi/uzytkowania do Grandisa uzyskal odpowiedz....1500zl
Ale moze warto chociaz spytac
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Yoshi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2009, 19:31
|
|
|
Jest ich trochę, co widać po sygnaturkach a na dodatek zaglądają tu...tylko może chęci brak;( może czasu też...
pzdr,
Yoshi |
_________________ Yoshi
GRANDIS 2.0 DI-D
 |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 22-01-2009, 19:32
|
|
|
Yoshi, ironią trąci Twoja wypowiedź i niestety niczego nie wnosi ani w żaden sposób nie pomaga autorce tematu. Nie wiem czy wiesz ale Grandis to nie tak popularne auto jak Carisma, Colt czy Space Star. Wyobraź sobie, że może nie ma (akurat w tej chwili lub w ogóle) użytkownika, który rzeczowo odpowiedziałby na Twoje pytania. Może ktoś ma akurat ferie, brak dostępu do netu albo inne, dla niego akurat, ważniejsze sprawy. Cóż, nie czekamy tu w blokach startowych aż 10 stycznia 2009 r. pojawi się Yoshi i w "try miga" odpowiemy na jego wszystkie pytania. Tworzymy pewną społeczność zgromadzoną wokół marki Mitsubishi i jeśli mamy czym to się dzielimy, każdy w miarę swoich mozliwości.
A może powiedz co sam zrobiłeś w tej sprawie przez te 2 tygodnie? Mam dla Ciebie propozycję - widzę, że jesteś z Łodzi, w Łodzi jest ASO Mitsubishi, podjedź do ASO, porozmawiaj, popytaj co wchodzi w zakres przeglądów w Grandisie przy danym przebiegu i będzie jak znalazł i dla Ciebie, i dla basia1720, i może też dla potomnych.
Życzę dobrego użytkowania samochodu! |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Yoshi
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2009, 19:50
|
|
|
JCH - bez urazy możesz to samo napisać 'Basi' bo mieszka 'niedaleko gdańska'. każdy ma gdzieś jakieś ASO w zasięgu 4 kółek, ale po to są takie miejsca jak to, żeby się wspierać i pomagać nawzajem, zasięgać porad, etc.
wyobraż sobie, że zdaje sobie sprawę, że Grandis jest niepospolitym autem, ale czytaj wyżej i ze zrozumieniem, napisałem, ze osoby mające ten model z tym silnikiem zaglądają tutaj, więc tym razem Ty nie ironizuj i nie pisz o 'blokach startowych'
pzdr,
Yoshi
ps ja pytałem o Grandis 2.0 DI-D a "Basia" o 2.4 benzynę... |
_________________ Yoshi
GRANDIS 2.0 DI-D
 |
|
|
|
 |
basia1720
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-01-2009, 23:18
|
|
|
hej, hej, nie kłóćcie się, przynajmniej w moim watku zabraniam Jestem tu co prawda krótko, ale nie wchodzę w spory na forach internetowych, bo uważam, ze inny jest ich cel! Jeśli ktoś nie może/chce pomóc to po prostu tego nie robi, ja licze na to, ze sa ludzie którym sie chce jeśli moga pomóc i tego będe sie trzymała
Zdaje sobie sprawe, ze Grandis jest niepopularnym autem, dlatego tutaj szukam pomocy. Oczywiście pisałam do Mitsubishi Motors i to zaraz po zakupie auta - brak odzewu, oczywiście dzwoniłam do najbliższych serwisów i niestety na moja prośbe wprost o przesłanie faxem trzech stron z instrukcji obsługi odpowiedzieli, ze tak nie można, bo trzeba zobaczyć samochód, nigdy niewiadomo co konkretnie będzie do zrobienia, a w instrukcji to sa tylko zalecenia, ble, ble, ble... nie wykluczam, ze do któregos pojade, ale napewno nie extra, bo to wycieczka ponad 50km, wiec taniej mam tłumacza na sąsiedniej ulicy
Poprzednio jeździłam Nissanem Primerą tez z Niemiec, a instrukcję obsługi dostałam przy pierwszej wizycie w serwisie, bezpłatnie! Nie przypuszczałam, ze teraz będzie to problemem.
pozdrawiam serdecznie Basia
P.S. A Grandis jest super i jestem szczęśliwa nie tylko dlatego, ze go mam, ale po prostu jestem szczęśliwa i brak polskiej instrukcji obsługi auta tego nie zmieni B. |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-01-2009, 18:59
|
|
|
basia1720, daj mi maila do siebie. Do środy będziesz miała plan przeglądów do Grandisa. Jedyny minus że będzie po angielsku. |
|
 |
30_alan [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2009, 22:12
|
|
|
basia1720,
Zadzwon pod numer (058) 303 33 33. Jest to telefon do serwisu Mitsu w Gdańsku na Suchaninie. Odpowiedzą Tobie na każde pytanie odnośnie przeglądów. Jak ja dzwonilem to mi odpowiedzieli bez zadnego ociagania co mnie czeka na pierwszym przegladzie.
Mój Grandis (co prawda diesel) jest po pierwszym przegladzie na 15tys. km.
W zakresie bylo podpiecie pod komupter, przeglad hamulcow i czyszczenie klockow i tarcz, wymiana oleju w silniku + filtru oleju, sprawdzenie wszystkich zarowek i cisnienia w kolach. Calosc 820PLN.
Niestety ja mam rowniez instrukcje po niemiecku - radze sobie tak ze wklepuje do google.com/translate i cos tam sie zawsze dowiem.
W serwisie Mitsu chcieli mi sprzedac ksiazke za 990 PLN.... Bez komentarza.
Inna metoda: w Gdansku na Grunwaldzkiej jest salon handlowy Mitsu - podjedz i jesli beda mieli Grandisa na ekspozycji to znajdziesz w nim tez instrukcje (albo zawsze mozesz o nia poprosic).
Na sasiednim watku koledzy beda wkrotce mieli skan instrukcji po polsku:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3596 |
|
|
|
 |
basia1720
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 25-01-2009, 16:19
|
|
|
wielkie dzięki za pomoc
Angielski to juz coś, a za chwilkę penie bedzie po polsku, SUPER!
pozdrawiam basia |
|
|
|
 |
darekkss [Usunięty]
|
Wysłany: 29-01-2009, 09:55
|
|
|
Robson86 napisał/a: | Na pewno nie mamy zbyt duzo uzytkownikow Grandisow na forum i tu moze lezec problem
Sprobujcie moze sie skontaktowac z Mitsubishi Motors Polska Chociaz slyszalem anegdote ze jeden uzytkownik po spytaniu o instrukcje obslugi/uzytkowania do Grandisa uzyskal odpowiedz....1500zl
Ale moze warto chociaz spytac
Pozdroo |
Natomiast ja miałem nieco przyjemniejsze zdarzenie u "Autoryzowanego".
Też mam niemiecką instrukcję do mojego Grandisa i w związku z tym,
że niemiecki znam dosyć słabo poprosiłem o jakąś informację
na temat komputera pokładowego (wybór trybu, zerowanie itp).
Serwisant, który robił mi przegląd po 30 tysiącach skserował te potrzebne kilka stron
bez żadnych opłat
Pozdrawiam
Darek |
|
|
|
 |
derdiedas
Nowy Forumowicz
Auto: GRANDIS DID 2006
|
Wysłany: 22-05-2009, 16:59
|
|
|
Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem GRANDIS-a DID z 2006. Posiadam wszystkie instrukcje obsługi po polsku. Także do wyświetlacza wielofunkcyjnego. :)
Odnośnie pytania o przeglądy. Wystarczy wpisać dane auta na poniższej stronce i pojawią się wszystkie dane dotyczące przeglądów - do każdego modelu.
http://www.mitcar.pl/mits...card&setHistory
PS. W razie pytań proszę pisać na e-maila derdiedas@wp.pl - odpowiem na pewno, niestety nie zawsze od razu. :) Kursuję po województwach lubuskim i wielkopolskim.
pozdrawiam wszystkie Grandisy i pozostałych MITSUMANIAKów |
_________________ Michu |
|
|
|
 |
basia1720
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 24-05-2009, 23:40
|
|
|
Dzieki za link do stronki, wszystko wiadomo I narazie ide zgodnie z planem, choc nieserwisowo
Instrukcje obslugi tez mam dzieki forum, np. odkrylam, ze fotele w trzecim rzedzie sie odchylaja
pozdrawiam Basia
P.S. Jestem Wam winna krotka relacje z wyjazdu Grandisem do Norwegi. Spisal sie rewelacyjnie! 3500km bez mrugniecie i to w szesc osob i bagaze na dwa tygodnie! Spalanie srednio ok. 10/100km - w Norwegi ograniczenie do 80/h, ale za to w Niemczech 150km/h na autostradzie. Uwazam, ze na ten zaladunek i warunki to naprawde niezle B. |
|
|
|
 |
|
|