Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
schemat i działanie blokady tylnego mostu R/D lock pajero91
Autor Wiadomość
pati82 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero II 91/subaru legacy 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24-01-2009, 11:53   schemat i działanie blokady tylnego mostu R/D lock pajero91

Witam,mam pytanie jak w temacie.Interesuje mnie schemat i działanie blokady tylnego mostu R/D lock uruchamianej za pomocą powietrza.Jeśli ktoś z Was jest w stanie udzielić mi informacji, będę bardzo wdzięczna

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 24-01-2009, 12:40   

Z tej stronki
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=3449
pobierz sobie plik z pojarki 93
Jak go rozpakujesz, otwórz z kolei plik "drive axle rear non integral"
Już samo to powinno Ci coś naświetlić sytuację.

Tłumaczył co i jak nie będę, bo mam blade pojęcie (wiem, że dzwonią, ale nie wiem w którym kościele ;) ) i nie ma sensu bym Cię wprowadzał w błąd. Niech się mądrzejsi wypowiedzą to i ja skorzystam :D

pati82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-01-2009, 13:15   

Faktycznie,wszystko tam jest.Nie wiem jakim cudem to przeoczyłam :oops: .Dziękuję za naprowadzenie na właściwy trop :)

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2009, 19:52   

Blokada tylnego dyfra służy do tego aby oba koła np. w błocie, śniegu miały taką samą moc oraz prędkość - ograniczanie uślizgu. Używa się jej bodajże do 20km/h, a załącza najlepiej gdy się stoi lub powolutku toczy

pati82 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-01-2009, 20:05   

:) tak to wiem, nie chodziło mi o działanie w praktyce tylko technicznie,tzn. powietrze tam wpada i co dalej, do tego potrzebny był schemacik,który udało się odnaleźć

jawaldek 
Mitsumaniak

Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 24-01-2009, 21:45   

schemaciku nie mam ale postaram się wytłumaczyć-tak jak tłumaczyli mi ostatnio w warsztacie:sprężone powietrze o ciśnieniu 12(?) atm.uruchamia siłownik który włącza dodatkowe tryby tak aby moment obrotowy był przekazywany na obie półosie taki sam czyli aby oba koła kręciły się z taką samą siłą i prędkością w tym samym kierunku. Tak na marginesie to w moim Miśku nie mam blokady a zainstalowanie właśnie pneumatycznej blokady to koszt w granicach 2500zł :cry: Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej to w Japan Car(oglądałem tam taką blokadę) powinni mieć schemat lub lepiej wytłumaczą. Pozdrówka :)

Aby Ci ułatwić zobacz
http://www.infosamochody...._roznicowy.html

Odpowiedz do tematu