Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
01-06-2009, 09:05
[3.2 DID] Lancuch Rozrzadu
Autor Wiadomość
kubi1906 
Nowy Forumowicz
kubi1906

Auto: Mitsubishi Pajero 3.2 DiD GLS
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-01-2009, 12:39   [3.2 DID] Lancuch Rozrzadu

Ratunku powiedzcie mi proszę jeśli ktoś wie : Jadąc wczoraj na narty w Niemczech moje Pajerko po prostu stanęło nie wiadomo czemu.. zostanie ściągnięte na lawecie do Wiednia za około tydzień, boje się czy to czasami nie rozrząd, ale czy to jest możliwe w aucie ze 160 tys. przebiegu?? pomocy :(
Ostatnio zmieniony przez Gene 01-06-2009, 09:06, w całości zmieniany 1 raz  

eys28 
Forumowicz

Auto: pajero III 3.2DI-D
Wysłany: 25-01-2009, 12:58   

w 3,2 did są łańcuchy więc jakby pękł to napewno byś usłyszał.poza tym za mało informacji podajesz-jak stanęło?zgasł silnik?zblokowało koła?silnik?

kubi1906 
Nowy Forumowicz
kubi1906

Wysłany: 25-01-2009, 13:20   

bez zadnego huku ani trzasku po prostu tak jakby odcielo doplyw paliwa normalnie ze 150 km/h zjechalem na pas awaryjny i zgasnal, potem juz go nie odpalilem :(

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 25-01-2009, 14:17   Re: Pajero stanęło

kubi1906 napisał/a:
Ratunku powiedzcie mi proszę jeśli ktoś wie : Jadąc wczoraj na narty w Niemczech moje Pajerko po prostu stanęło nie wiadomo czemu.. zostanie ściągnięte na lawecie do Wiednia za około tydzień, boje się czy to czasami nie rozrząd, ale czy to jest możliwe w aucie ze 160 tys. przebiegu?? pomocy :(

A były przed tem jakies niepokojące objawy?
Jeśli silnikiem dałeś rade kręcić to na pewno nie rozrząd, może pompa wtryskowa padła, takie rzeczy się zdarzają.

kubi1906 
Nowy Forumowicz
kubi1906

Wysłany: 25-01-2009, 16:21   

zadnych niepokojacych objawow przed tym wydzrzeniem nie mialem..silnik krecil..zobaczymy co powiedza na serwisie, dostalem wiadomosc ze autko byc moze dotrze juz jutro do wiednia, to moze sie juz jutro dowiem..

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 25-01-2009, 16:41   

No to czekamy. Choc sadze, ze...
Kubi1906 napisał/a:
tak jakby odcielo doplyw paliwa
to
Zbyszekm2 napisał/a:
może pompa wtryskowa padła

Jesli miales prad i auto krecilo to musial pasc jakis element ukladu paliwowego.

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 25-01-2009, 17:48   

Często drobiazg może wyłączyć silnik. Oby tak było w twoim przypadku :lol: Z tego co napisałeś to na to wygląda. Szkoda, że pomoc drogowa nie próbowała znaleźć usterki na drodze.

kubi1906 
Nowy Forumowicz
kubi1906

Wysłany: 26-01-2009, 08:57   

NO troszke szkoda ze pan z pomocy drogowej nie mial checi na powazniejsze ogledziny najwygodniej wezwac lawete i do najblizszego warsztatu, ale nie powiem bo i tak dosc duzo pomogl mi serwis ADAC i OMTAC...miejmy nadzieje ze to nic powaznego, jak na razie nie spie juz prawie druga noc z rzedu..dziekuje i pozdrawiam wszystkich

Jak cos bede wiedzial to napisze :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 26-01-2009, 09:01   

Kubi1906 trzymaj sie i az tak sie nie martw. Wiem, ze slabo to wyglada ale juz teraz nic nie wymyslisz. Mam nadzieje, ze auto zrobia i bedziesz mogl dalej ruszyc w droge. Serdecznosci
Oczywiscie czekamy na wiesci. Latwo jest doradzac przez internet. Oby jednak usterka nie byla powazna.

butyński
[Usunięty]

Wysłany: 02-02-2009, 23:02   

Kubi1906 !!!! I co z Twoim samochodem ? Czyżby dalej w " kasztanii " było naprawiane ?

kubi1906 
Nowy Forumowicz
kubi1906

Wysłany: 03-02-2009, 06:19   

Dopiero wczoraj poznym popoludniem dotarlo do wiednia do salonu mitsubishi, dzisiaj bede wiedzial czy to rozrzad, ale z tego co mowil mechanik to na to wyglada :(

[ Dodano: 03-02-2009, 20:44 ]
No i niestety lipa ....poszedł się paść łańcuszek.. o stratach jakie uczynił jeszcze nie wiem i dowiem się dopiero jak ściągnę autko do Polski, bo serwis mitsubishi w Wiedniu troszkę słono sobie liczy za takie informacje ... pytacie jak to możliwe nie mam pojęcia 160 tys. przebiegu, serwisowane, a na dodatek kupiłem je od mojego wujka na raty i teraz jestem w delikatnej d... bo mam do spłacenia niezłą kasę i remont silnika w zanadrzu :cry:
mechanik w serwisie stwierdził że jeszcze w życiu nie widział zerwanego łańcuszka rozrządu w mitsubishi pajero, no kiedyś musi być ten pierwszy raz...

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 04-02-2009, 00:19   

A swoją drogą współczując kubi1906 -spotkałem się na forum właśnie z pewnością że łańcuch w rozrządzie to jakieś cudo jest (fakt że pasek zmieniamy bodajże po 80.000-100.000) ale przecież łańcuch też musi miec jakieś rolki prowadzące czy napinacze(nie wiem dokładnie o czym pisze) więc z jednej strony sam łańcuch napewno lepszy jest od paska-ale z drugiej reszta towarzystwa może się rozleciec "w każdej chwili" - więc może jest tak że lepiej do ustrojstwa jednak zaglądac częściej - jak przy pasku niz miec przysłowiowy klops(i juz zupełna tragedia poza granicami kraju)

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2009, 00:40   

kubi1906 napisał/a:
Dopiero wczoraj poznym popoludniem dotarlo do wiednia do salonu mitsubishi, dzisiaj bede wiedzial czy to rozrzad, ale z tego co mowil mechanik to na to wyglada :(

[ Dodano: 03-02-2009, 20:44 ]
mechanik w serwisie stwierdził że jeszcze w życiu nie widział zerwanego łańcuszka rozrządu w mitsubishi pajero, no kiedyś musi być ten pierwszy raz...

To mechanik nie wiele widział tych Pajero, ja z tym spotykam się bardzo często. Jest to wina niesprawnego napinacza, w latach 2000-2003 były lekko wadliwe. Trzeba kontrolować napinacz co 70-90 tys. zepsuty objawia się głośniejsza praca silnika, Jak zdejmie się pokrywę zaworów to widać górny napinacz, jeśli brak jest plastiku na ślizgaczu na napinacz na bank do wymiany.
Daj znać jaki są szkody?

Jarek010 
Nowy Forumowicz

Auto: pajero 3,2 did 2000r
Wysłany: 04-02-2009, 01:01   

Witam wszystkich . Kiedy kupowałem 2 tygodnie temu swojego miska pojechałem na przegląd do serwisu ,przed zakupem bo misiek z 2000 roku . No i gość w serwisie stwierdził ze do rozrządu sie nie zagląda acz kolwiek nie moze zagwarantowac ze sie on nie zerwie .No to pytam co wtedy a on ze lepiej i taniej poszukac cały silnik

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 04-02-2009, 08:04   

Jarek010 napisał/a:
Witam wszystkich . Kiedy kupowałem 2 tygodnie temu swojego miska pojechałem na przegląd do serwisu ,przed zakupem bo misiek z 2000 roku . No i gość w serwisie stwierdził ze do rozrządu sie nie zagląda acz kolwiek nie moze zagwarantowac ze sie on nie zerwie .No to pytam co wtedy a on ze lepiej i taniej poszukac cały silnik

A co miał powiedzieć jak nie wie jak to zrobić?

Odpowiedz do tematu