Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:46
Panowie ocencie autko prosze :) [Carisma 2000' 1.6]
Autor Wiadomość
endrjuu 
Nowy Forumowicz

Auto: uno
Wysłany: 06-02-2009, 17:52   Panowie ocencie autko prosze :) [Carisma 2000' 1.6]

Witam Panowie, w sobote chce kupic autko, ale zanim to zrobie chcialbym Was poprosic abyscie ocenili te autko..

http://www.moto.allegro.p...?item=543724314

dziekuje i pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony przez endrjuu 06-02-2009, 18:00, w całości zmieniany 1 raz  

pawliku 
Forumowicz
Mitasubishi :D

Auto: za dużo :P
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-02-2009, 17:54   

chyba ci się linki pomyliły...
Mitsubishi Colt CJ1A 1998r ---- Nowy nabytek z Klimą :)
Mitsubishi Mirage 1,5 1992r ---- Kolejny nowy nabytek :P

endrjuu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2009, 18:00   

pawliku faktycznie, juz poprawilem :P

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 06-02-2009, 19:19   

Szkoda że nie ma zdjęcia drugiego boku ale po tych fotkach z aukcji widać że coś było robione bo lampy ewidentnie się różnią.
I ten wspaniały trik z umyciem auta przed robieniem zdjęć przez co ciężko ocenić stan lakieru.
No ale możesz się przejechać zobaczyć bo cena zachęcająca, może ta lampa stłukła się na parkingu albo kamień ją załatwił.

kkriss 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Prius
Wysłany: 06-02-2009, 19:55   

Jak ja to ubóstwiam, sprowadzony, zarejestrowany - 1 właściciel - sam sobie przeczy - jak już to 2 właściciel, brak zdjęcia silnika i drugiego boku - może coś ze mną jest nie tak, ale coś chyba nie podoba mi się klapa bagażnika.
Dodatkowo reflektor do wymiany - pytanie czy w tych okolicach nie był szpachlowany.

Oczywiście kręcony - niemożliwy taki przebieg - oczywiście ktoś będzie wciskał kit, że kupił od staruszka, który tylko do kościoła jeździł :-) .

Cena całkiem przystępna. Wieźćdo zaufanego mechanika - albo niech jedzie z tobą i jeżeli wystarczy dołożyć 4.000 żeby auto było idealne to warto - jak więcej to odpuść.

crimi 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
Wysłany: 06-02-2009, 21:36   

kkriss napisał/a:
Jak ja to ubóstwiam, sprowadzony, zarejestrowany - 1 właściciel - sam sobie przeczy - jak już to 2 właściciel, brak zdjęcia silnika i drugiego boku - może coś ze mną jest nie tak, ale coś chyba nie podoba mi się klapa bagażnika.
Dodatkowo reflektor do wymiany - pytanie czy w tych okolicach nie był szpachlowany.

Oczywiście kręcony - niemożliwy taki przebieg - oczywiście ktoś będzie wciskał kit, że kupił od staruszka, który tylko do kościoła jeździł :-) .

Cena całkiem przystępna. Wieźćdo zaufanego mechanika - albo niech jedzie z tobą i jeżeli wystarczy dołożyć 4.000 żeby auto było idealne to warto - jak więcej to odpuść.

A ja ubostwiam takie wypowiedzi jak twoja.
Sprowadzony, zarejestrowany, 1- wlasciciel ale W POLSCE skoro jest sprowadzony. Przebieg mozliwy, spojz na pedaly, i kierownice, niewidac zbytnio zuzycia, galka zmiany biegow jedynie sie troszke swieci. Co do lampy, fakt jest inna. Mozliwe ze kamien, ewentualnie jakas drobna stluczka, lakier po myciu? No i co z tego, 9-cio letni lakier napewno nie bedzie zmatowialy, a jesli nawet to dwie godzinki z pasta polerska i bedzie wygladac jak nowe, ale czy to oznacza ze auto juz nie jest warte zainteresowania? Bo za dobrze wyglada, i ma za maly przebieg? Duzo ludzi wlasnie w ten sposb szuka idealnego auta przez wiele miesiecy, a ktos inny podjedzie, zobaczy, dowie sie co do przeszlosci auta, i jego aktualnego stanu, bedzie wiedzial co jest do zrobienia i poprostu kupi, smiejac sie z okazji, a ty nadal bedziesz szukac piszac wlasnie takie posty bo obejzales auto przez fotki z internetu.
Prawda jest jednak taka, ze duzo aut rzeczywiscie trzeba skreslic na samym poczatku szukania, sa parzadnie bite, zatyrane, itp. Ale tej Carismy co endrjuu przedstawil bym nie skreslal. Dowiedzial sie wiecej na temat drugiego boku i silnika, umowil sie na obgleddziny auta i juz.

kkriss 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-02-2009, 22:35   

crimi, Czytaj uważnie co pisze jak mnie cytujesz - napisałem, że warto zobaczyć i może nawet kupić o ile koszt doprowadzenia auta do dobrego stanu będzie poniżej 4 tyś (wiadomo, że zawsze trzeba coś dołożyć - oleje, filtry, zawieszenie itp).

A co do 1 właściciela - to, to co jest napisane w ogłoszeniu jest wieloznaczne - jeżeli ty czytasz, że 1 właścieciel w polsce - to czy nie jest ważne ile właścicieli miał w innych krajach? (inna sprawa, że trudno to zweryfikować). Możliwe, że realnie to jest 4 właścieciel. Ale mniejsza o to. Dodatkowo mój wygląda w środku prawie tak samo - a ma już prawie 200 tyś. na liczniku.

Ogólnie, poproś o zdjęcia silnika i drugiego boku, zapytaj się gościa o tą lampę i pojedź z mechanikiem, lub kombinuj aby zobaczył go jakiś gość do którego będziesz miał w miarę zaufanie. Odradzam stację diagnostyczną, niech mechanik wejdzie pod wóz i zobaczy jak to tam wygląda.

endrjuu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 06-02-2009, 23:04   

Dziekuje Wam serdecznie za szybki odzew.

Najgorsze jest to ze nie mam takiej osoby ktora moglbym zabrac, nie znam zadnego mechanika osobiscie.. Czemu odradzacie stacje diagnostyczna?

A moze ktos z Was kto mieszka w Warszawie, bądz po drodze do Zwolenia, kto sie zna na tym moglby sie ze mna zabrac w tą niedziele i mi pomoc? :oops: :oops:

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 07-02-2009, 06:47   

Mi tez sie wydaje ze ta lewa strona coś nie tak - reflektor, maska jakby tam troszke niepasowała, no i tablica rejestracyjna tez pogieta po lewej

kupujepolskieprodukty.pl

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 07-02-2009, 07:44   

endrjuu, napisz szybko w dziale regionalnym. Ktoś na pewno pomoże. Ja biegły nie jestem, a jak już, to w przed liftowych. :)

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

kkriss 
Mitsumaniak

Wysłany: 07-02-2009, 07:52   

Sam byłęm na stacji diagnostycznej i niby wszystko było ok.
Kupiłem pojechałem do mechanika - Evolution Service w Warszawie - gość wszedł pod samochód no i się zaczeło - tu luzy tam luzu to do wymiany tamto do wymiany - tu był bity itp itd.

Ogólnie najważniejsze sprawdzić zawieszenie - wygląd z zewnątrz i wewnątrz sam z grubsza ocenisz. Silnik zobaczysz jak się zachowuje w trasie. (choć mechanik też może posłóchać - czy z silnikiem ok).

Uważaj na mechaników w Zwoleniu - możesz nadziać się na znajomego tego gościa, od którego kupujesz i wtedy zapłacisz za opinie, a nic się nie dowiesz.

endrjuu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-02-2009, 23:07   

witam Was ponownie.

Jak na moje nie wprawione oko wszystko bylo naprawde ok, zapytalem o ten reflektor, typ powiedzial ze juz z tym sprowadzil, ja sie przygladalem temu bokowi i nic nie zauwazylem podejrzanego... W klapie od bagaznika po prawej stronie szpara byla troszke wieksza niz po lewej, nie wiem czy to poprostu tak jest czy cos bylo kombinowane. Samochod sprowadzony z holandii, kwitek jest ze w 2006r 71. tys. przebiegu bylo jak go sprowadzal, teraz przebieg 11000, mowi ze zona dzieci wozila tylko. Silnik chodzi ladnie.

Ale jest jedna rzecz podejrzana. Po pierwsze typek mowil ze pracuje w holandii, to jego samochod itp itd, a na podworku stala mala laweta, po drugie przednia rejestracja byla wygiete i jest wyprostowana, a pytalem czy byla sluczka jakas w polsce czy nie, odpowiedzial ze nie. Gdy powiedzialem o rejestracji powiedzial ze zona stuknela w slupek na parkingu.

Cholera nie wiem co mam zrobic, kompletnie sie na tym nie zdam, a ASO odradzacie :/

Piwor 
Mitsumaniak

Auto: 730d
Wysłany: 08-02-2009, 23:11   

Poproś Warszawiaka, który zna się na Carismach, aby pojechał z Tobą obejrzeć autko. Gdzie ta Cari stoi?

ex-Cari 1.8 SOHC 2008-2010.
Cari 1.8 GDI 2010-2013 -> SOHC 2014 - 2018
730d 2018 -

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 08-02-2009, 23:11   

endrjuu napisał/a:
Cholera nie wiem co mam zrobic, kompletnie sie na tym nie zdam, a ASO odradzacie :/

musisz gdzie pojechac jesli nie do ASO to do jakiegos mechanika albo z mechanikiem...
Sprzedawcy nie ma co wierzyc na slowo...szczegolnie jak Cie cos niepokoi a on gubi sie w zeznaniach (stluczka-slupek)
Pozdroo

endrjuu 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 09-02-2009, 00:53   

Piwor, stoi pod Radomiem

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi