Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[MSS DID] co zrobić z takimi lampami - zmatowione
Autor Wiadomość
marcepan
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2012, 18:22   [MSS DID] co zrobić z takimi lampami - zmatowione

Witam, jak w temacie mam strasznie zmatowione matowe lampy polerowanie nie pomaga albo nie wiem jak to zrobić.
Ma ktoś podobnie wyglądające lampy?

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-08-2012, 18:33   

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=64419
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

sqza 
Mitsumaniak
SpaceRowicz

Auto: MSS 1,3B GLX 99r
Wysłany: 27-08-2012, 07:19   

Polerka lamp MSS
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=72904

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 27-08-2012, 19:28   Re: co zrobić z takimi lampami - zmatowione

marcepan napisał/a:
Witam, jak w temacie mam strasznie zmatowione matowe lampy polerowanie nie pomaga albo nie wiem jak to zrobić.

A w jaki sposób polerowałeś?

leon__1 
Forumowicz

Auto: Space Star 1.9 DiD 115KM
Wysłany: 28-08-2012, 11:32   

Miałem jeszcze gorsze. zrobiłem tak jak pisza na forum. zacząłem od papieru 600 na sucho. później 800 i 1000 na mokro. trzeba dość długo szorować aż uzyska się jednolitą powierzchnie. na koniec papier wodny 2000 . po wyschnięciu lampy wyglądały dramatycznie. dopiero pasta polerska "koło" ( dostępna na allegro za grosze) wiertarka z filcem i trochę cierpliwości zrobiło swoje. teraz moje lampki wyglądają jak nowe. pamiętaj tylko że poleruje się na niskich obrotach. bez sadyzmu bo stopisz reflektor.

dasz radę. tylko trzeba zarezerwować sobie z 1-2 godzinki na taką zabawę.

Macenty 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star 1,8 GDI
Wysłany: 10-09-2012, 18:44   Re: co zrobić z takimi lampami - zmatowione

[quote="marcepan"]Witam, jak w temacie mam strasznie zmatowione matowe lampy polerowanie nie pomaga albo nie wiem jak to zrobić.

To jeszcze nie są strasznie zmatowione. Strasznie to miałem ja, jak okazało się, że się na przeglądzie technicznym przyczepili i dobrze. Nie bawiłem się w polerkę z braku miejsca i czasu pojechałem do fachmana zrobił mi w godzinę i kopara mi opadła. Naprawdę! Od 1,5 roku jest super i mam mocne światła nocą jest duza różnica. Koniecznie to zrób dla swego bezpieczeństwa. Pozdrawiam

mironek1982 
Nowy Forumowicz

Auto: spacestar
Wysłany: 12-09-2012, 14:11   

Kolego Podjedź sobie do jakiegoś blacharza w okolicy niech ci wrzuci na polerkę.
Ja próbowałem sam papierem i innymi pierdołami był jakiś efekt ale to nie było to.
Podjechałem do znajomego lakiernika , kazał wyciągnąc tylko lampy i spolerował to tylko pastą polerską (nie żadnym tempo) . efekt naprawdę fajny , teraz przynajmniej wszystko widac w nocy.
Kumplowi zajęło to ok 15 min na lampę (a były dosłownie żółte)
pzdr

RaVciO 
Mitsumaniak

Auto: był MSS 1.6 jest Superb II
Wysłany: 12-09-2012, 18:15   

Co jakiś czas ktoś wiesza przysłowiowe psy na paście tempo. Co macie przeciwko tej paście? (nie jest to żadna złośliwość z mojej strony, chciałbym po prostu od kogoś uzyskać jakiś argument, poza tym: "jak coś kosztuje kilka złotych to musi być do niczego").

cakp 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Wysłany: 12-09-2012, 19:29   

Ja nie mam nic do pasty tempo. To jest pasta polerska lekko ścierna. Nie rozumiem tylko czemu szorujecie reflektory papierem 600, ten papier jest dobry do rys po cyrklu które potem wyrównujemy wodnym 2000. Zmatowiałe lampy miałem jeszcze w ford mondeo (tył). Wystarczyła sama pasta tempo, ściereczka kuchenna ta od ścierania kurzy. Bez papieru wodnego. Doprowadziłem lampy do połysku. Okrężne ruchy.Pasta tempo jest pastą lekko ścierną posiada granulki. W telefonach komórkowych nikt nie używa papieru wodnego, ekrany z rys usuwa się zwykłą pastą polerską. A naprawdę nosząc w kieszeni z kluczami czy w damskiej torebce ekran jest o wiele bardziej porysowany. Cały czas mówimy o plastiku. Ja uważam ze wystarczy po prostu pasta TEMPO. Wyprowadziłem nią nawet rysy po gałęziach czy zadrapania po kocie na masce.Gdzie lakier jest o wiele twardszy niz plastik. Okrężne ruchy i polerujemy. No chyba że ktoś ma maszynę polerską.

[ Dodano: 12-09-2012, 19:34 ]
mironek1982 napisał/a:
....... i spolerował to tylko pastą polerską (nie żadnym tempo).....

Proszę mnie poprawić ale czy Tempo nie jest pastą polerską?

zdjęcie poglądowe, ale tak właśnie wyglądały moje lampy po użyciu pasty.

Cyt"
Skuteczność i innowacje technologiczne pasty K2 Tempo Turbo potwierdza, przyznany przez niemiecki koncern DEKRA, certyfikat z badań. Raport potwierdza, że produkt usuwa drobne defekty lakieru, nadaje jego powierzchni wysoki połysk i ożywia kolor, zapewniając jednocześnie wysoką trwałość powłoki ochronnej. "

Jeśli Dekra przyznała certyfikat to chyba nie jest to jakas pasta BHP do rąk.

Ponadto pasta K2 Tempo Turbo została doceniona podczas międzynarodowych targów i wystaw innowacji w technologii, m.in.: IENA, Norymberga, 2010; SIIF, Seul, Korea, 2010; EUREKA, Bruksela, Belgia, 2010; Intarg, Katowice, 2010 oraz otrzymała Złoty Laur Konsumenta 2010.

trochę medalików zebrała. Ja nigdy na nią nie narzekałem i złego zdania nie powiem. A może tak warto sprawdzić skład poszczególnych past ściernych.

Wątek o polerowaniu lamp znalazłem także poniżej wraz ze wskazówkami
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

Odpowiedz do tematu