[Cari 1.8 GDI] podswietlenie |
Autor |
Wiadomość |
DarVip
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI kli
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-10-2008, 12:40 [Cari 1.8 GDI] podswietlenie
|
|
|
Szanowni uzytkownicy Cari! Wymienilem radio i siadlo mi osw zegarow przyciskow klimy popielniczki przyciskow od wlaczenia ogrzewania foteli brzeczyka oraz tylnych swiatel lewych! Bezpieczniki wszystkie sprawdzilem po dwa razy Wszystkie! Co jej sie stalo???? |
_________________ DarVip |
|
|
|
 |
drd1812
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Cze 2008 Posty: 1231 Skąd: Lubin
|
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 03-10-2008, 14:35
|
|
|
Wejdź do działu Download i ściągnij opis połączeń złącza do radia. To częsty numer przy wyłączonych światłach na 1 styku jest masa, po włączeniu świateł pojawia się tam + i przepalają się bezpieczniki. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
DarVip
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 03-10-2008, 15:00
|
|
|
ok ja wiem ze tam sa i jak mowie sprawdzilem po dwa razy wszystkie! lipa nie mam oswietlenia nawet tablicy rej. Ktory to moze byc bezpiecznik??? |
|
|
|
 |
wichura1

|
Wysłany: 03-10-2008, 22:18
|
|
|
Przy takim zwarciu padły pewnie bezpieczniki w skrzynce bezpieczników pod maską. Najpierw odłącz radio, bo jeżeli jest tam zwarcie świeżo wymieniony bezpiecznik się spali. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
crimi
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
|
Wysłany: 04-10-2008, 11:28
|
|
|
Sorki ze sie tak wtrace. Ale w mojej Cari nie dziala regulacja podswietlenia. Trzeba wymienic regulator podswietlenia czy szukac jakiejs innej opcji? Dodatkowo, byly wlasciciel zamontowal gdzies w aucie automatyczny wlacznik swiatel, ze po wlorzeniu kluczyka i przekreceniu go zapalaja sie od razu swiatla, dodam ze wlacznik od swiatel jest ustawiony na "OFF". Gdzie szukac tego ustrojstwa |
|
|
|
 |
DarVip
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-10-2008, 15:24
|
|
|
witam i dziekuje za rady mi udzielone. Znalazlem przyczyne i bezpiecznik za to odpowiedzialny. Tylko zastanawia mnie dlaczego 1.radio miast byc niezalezne jest polaczone z innymi urzadzeniami 2.dlaczego kabel zero ktory idzie do radia po podlaczeniu pali bezpiecznik/radio wzielo minus z anteny/.ale chyba sie nie dowiem bo skosnoocy maja swoje pomysly. i przy okazji moze ktos wie jak zrobic by swiecily wlaczniki ogrzewania foteli i central zamka /te na desce miedzy siedzeniami/ pozdrawiam |
|
|
|
 |
wichura1

|
|
|
|
 |
dr_dres
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GL 4V, 66kW/90KM
|
Wysłany: 17-11-2008, 18:27
|
|
|
[quote="DarVip"]witam i dziekuje za rady mi udzielone. Znalazlem przyczyne i bezpiecznik za to odpowiedzialny.
ok, git majonez, fajnie, że znalazłeś przyczynę,
tylko że u mnie padło to samo podświetlenie, mimo, że nie kombinowałem z radiem.
Spalonego bezpiecznika też nie mogę znaleźć mimo, że wszystkie przeglądnęłem: zarówno te pod maską jak i koło kierownicy, a najdziwniejsze, że radio działa bez problemu.
proszę o pomoc,'
t |
|
|
|
 |
DarVip
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 17-11-2008, 19:25
|
|
|
dr. musisz sprawdzic bezp. te pod maska. dokladnie topatrzac od lwego blotnika w skrzynce bezp po prawej stronie pioerwszy rzad takich mniejszych bezp./te od przekaznikow/sa trzy czerwone i to one odpowiadaja za cala sciezke oswietlenia. nie sugeruj sie ze bezp wyglada jak by bylsprawny !! Wymien wszystkie trzy te czerwone. ja tak zrobilem i stala sie jasnosc!!! jak co to szukaj mnie na gg9588227 |
|
|
|
 |
dr_dres
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma GL 4V, 66kW/90KM
|
Wysłany: 18-11-2008, 20:26
|
|
|
DarVip napisał/a: | dr. musisz sprawdzic bezp. te pod maska. dokladnie topatrzac od lwego blotnika w skrzynce bezp po prawej stronie pioerwszy rzad takich mniejszych bezp./te od przekaznikow/sa trzy czerwone i to one odpowiadaja za cala sciezke oswietlenia. nie sugeruj sie ze bezp wyglada jak by bylsprawny !! Wymien wszystkie trzy te czerwone. ja tak zrobilem i stala sie jasnosc!!! jak co to szukaj mnie na gg9588227 |
experyment wykonany, lecz niestety nieudany. Wymienilem owe bezpieczniki i dalej światełka nie banglają, ba wymieniłem wszystkie i dalej nic. zwiecha. |
|
|
|
 |
Lipek
Forumowicz Lipek

Auto: Carisma GDI
|
Wysłany: 12-02-2009, 22:34
|
|
|
DLA POTOMNYCH:
-podświetlenia pokręteł od nawiewów 2 x żarówczki - te mniejsze od w5w tzw "na wcisk" + 4 "Z wąsami 8mm,
-wyświetlacza kompa - 3 x te mniejsze od w5w tzw "na wcisk",
-zapalniczki 1 x "na wcisk" (mniejsza),
-panelu sterowania elektr. lusterkami+włączniki halogenów i św. przeciwmgielnego - 3 x z wąsami 8mm
-zegary - wiem że są 4 żarówki w5w
(myślę, że taki schemacik ułatwi życie odpowiadającym-wystarczy skopiować i dopisać to co potrzeba )
pozdrawiam
PS: Chodzi o Carismę po lifcie. |
_________________ Moje GDI: http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#428414 |
|
|
|
 |
|