Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.8 GDI] podswietlenie
Autor Wiadomość
DarVip 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi carisma 1,8 GDI kli
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-10-2008, 12:40   [Cari 1.8 GDI] podswietlenie

Szanowni uzytkownicy Cari! Wymienilem radio i siadlo mi osw zegarow przyciskow klimy popielniczki przyciskow od wlaczenia ogrzewania foteli brzeczyka oraz tylnych swiatel lewych! Bezpieczniki wszystkie sprawdzilem po dwa razy Wszystkie! Co jej sie stalo????

drd1812 
Mitsumaniak

Auto: Renault Latitude
Wysłany: 03-10-2008, 14:12   

Te pod kierownica (zamaskowane osłoną) też ??

Gdzie są bezpieczniki:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=2424

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Wysłany: 03-10-2008, 14:35   

Wejdź do działu Download i ściągnij opis połączeń złącza do radia. To częsty numer przy wyłączonych światłach na 1 styku jest masa, po włączeniu świateł pojawia się tam + i przepalają się bezpieczniki.

DarVip 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 03-10-2008, 15:00   

drd1812 napisał/a:
Te pod kierownica (zamaskowane osłoną) też ??

Gdzie są bezpieczniki:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=2424
ok ja wiem ze tam sa i jak mowie sprawdzilem po dwa razy wszystkie! lipa nie mam oswietlenia nawet tablicy rej. Ktory to moze byc bezpiecznik???

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Wysłany: 03-10-2008, 22:18   

Przy takim zwarciu padły pewnie bezpieczniki w skrzynce bezpieczników pod maską. Najpierw odłącz radio, bo jeżeli jest tam zwarcie świeżo wymieniony bezpiecznik się spali.

crimi 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
Wysłany: 04-10-2008, 11:28   

Sorki ze sie tak wtrace. Ale w mojej Cari nie dziala regulacja podswietlenia. Trzeba wymienic regulator podswietlenia czy szukac jakiejs innej opcji? Dodatkowo, byly wlasciciel zamontowal gdzies w aucie automatyczny wlacznik swiatel, ze po wlorzeniu kluczyka i przekreceniu go zapalaja sie od razu swiatla, dodam ze wlacznik od swiatel jest ustawiony na "OFF". Gdzie szukac tego ustrojstwa :(

DarVip 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 04-10-2008, 15:24   

witam i dziekuje za rady mi udzielone. Znalazlem przyczyne i bezpiecznik za to odpowiedzialny. Tylko zastanawia mnie dlaczego 1.radio miast byc niezalezne jest polaczone z innymi urzadzeniami 2.dlaczego kabel zero ktory idzie do radia po podlaczeniu pali bezpiecznik/radio wzielo minus z anteny/.ale chyba sie nie dowiem bo skosnoocy maja swoje pomysly. i przy okazji moze ktos wie jak zrobic by swiecily wlaczniki ogrzewania foteli i central zamka /te na desce miedzy siedzeniami/ pozdrawiam

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Wysłany: 04-10-2008, 21:08   

Ściągnij sobie: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=5507 tu masz opis.

dr_dres 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GL 4V, 66kW/90KM
Wysłany: 17-11-2008, 18:27   

[quote="DarVip"]witam i dziekuje za rady mi udzielone. Znalazlem przyczyne i bezpiecznik za to odpowiedzialny.

ok, git majonez, fajnie, że znalazłeś przyczynę,
tylko że u mnie padło to samo podświetlenie, mimo, że nie kombinowałem z radiem.
Spalonego bezpiecznika też nie mogę znaleźć mimo, że wszystkie przeglądnęłem: zarówno te pod maską jak i koło kierownicy, a najdziwniejsze, że radio działa bez problemu.

proszę o pomoc,'

t

DarVip 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-11-2008, 19:25   

dr. musisz sprawdzic bezp. te pod maska. dokladnie topatrzac od lwego blotnika w skrzynce bezp po prawej stronie pioerwszy rzad takich mniejszych bezp./te od przekaznikow/sa trzy czerwone i to one odpowiadaja za cala sciezke oswietlenia. nie sugeruj sie ze bezp wyglada jak by bylsprawny !! Wymien wszystkie trzy te czerwone. ja tak zrobilem i stala sie jasnosc!!! jak co to szukaj mnie na gg9588227

dr_dres 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GL 4V, 66kW/90KM
Wysłany: 18-11-2008, 20:26   

DarVip napisał/a:
dr. musisz sprawdzic bezp. te pod maska. dokladnie topatrzac od lwego blotnika w skrzynce bezp po prawej stronie pioerwszy rzad takich mniejszych bezp./te od przekaznikow/sa trzy czerwone i to one odpowiadaja za cala sciezke oswietlenia. nie sugeruj sie ze bezp wyglada jak by bylsprawny !! Wymien wszystkie trzy te czerwone. ja tak zrobilem i stala sie jasnosc!!! jak co to szukaj mnie na gg9588227

experyment wykonany, lecz niestety nieudany. Wymienilem owe bezpieczniki i dalej światełka nie banglają, ba wymieniłem wszystkie i dalej nic. zwiecha. :?:

Lipek 
Forumowicz
Lipek

Auto: Carisma GDI
Wysłany: 12-02-2009, 22:34   

DLA POTOMNYCH:
-podświetlenia pokręteł od nawiewów 2 x żarówczki - te mniejsze od w5w tzw "na wcisk" + 4 "Z wąsami 8mm,
-wyświetlacza kompa - 3 x te mniejsze od w5w tzw "na wcisk",
-zapalniczki 1 x "na wcisk" (mniejsza),
-panelu sterowania elektr. lusterkami+włączniki halogenów i św. przeciwmgielnego - 3 x z wąsami 8mm
-zegary - wiem że są 4 żarówki w5w

(myślę, że taki schemacik ułatwi życie odpowiadającym-wystarczy skopiować i dopisać to co potrzeba ;) )

pozdrawiam

PS: Chodzi o Carismę po lifcie.
Moje GDI: http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#428414

Odpowiedz do tematu