Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E34A 1.8TD] Woda pod dywanikiem pasażera z przodu
Autor Wiadomość
Pimpek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E34A Sedan
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2010, 00:36   [E34A 1.8TD] Woda pod dywanikiem pasażera z przodu

Witam, ostatnio po tych cholernych deszczach zobaczyłem pod nogami pasażera z przodu duże ilości wody. Rozebrałem kawałek deski przed pasażerem i okazało się że przegnił ten element przez który jest zasysane powietrze do kabiny. Nie wiem czemu, czy są zapchane te kanały odprowadzające czy jak?? ma ktoś jakiś schemat jak jest poprowadzony ten kanał, bo zrobiłem to przed łikendem i nadal jest to samo. Może ma ktoś już na to jakiś patent?? Pozdrawiam

Lechfan 
Mitsumaniak
P a w e ł

Auto: Galant E33A 90' & EA5A 98'
Wysłany: 31-05-2010, 11:46   

Mam identyczny problem..
Chwilowym obejsciem problemu moze byc po prostu zatkanie kratki pod szybą przez którą wlatuje powietrze (i woda w naszym przypadku). Ja owinalem ja folia, posklejalem i uszczelnilem. Nie jest to trwale rozwiazanie, ale na jakas chwile wystarczy.
Daj znac jak uporasz sie z tym w jakis lepszy sposob. ;)

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Wysłany: 31-05-2010, 21:13   

Jak już jest temat o wodzie, to napiszę tak ku przestrodze - zajrzyjcie u siebie do tylnich nadkoli, rozbierzcie tapicerkę bagażnika i sprawdźcie czy wykładzina nie jest nasiąknięta, czy pod kołem zapasowym jest sucho. Ja ostatnio rozebrałem bagaznik bo miałem lekko wilgotną wykładzinę. Wsadzam rękę do lewego nadkola a tam :shock: z 5-10cm wody. Chyba lampą się dostalo bo i niby jak innaczej? Polecam Wam przejrzenie bagaznika póki rdza się nie zabierze za te okolice...

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

Pimpek 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant E34A Sedan
Wysłany: 02-06-2010, 13:48   

Uporałem się z problemem. Było przegnite tam gdzie dmuchawa dotyka blachy pod deska. Wyciąłem tam co było zgnite i wstawiłem dorobiony element. Przy okazji jak wywaliłem wykładzine i deskę to zrobiłem sobie podłogę i bagażnik. Ogólnie całe podwozie wyczyszczone z rudej, co było pognite to wycięte i wspawana blacha. Zanalowane brunoxem i pomalowane podkładem i lakierem. Teraz nawet kropelka nie wpada. Sprawdzałem karcherem

pem77
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 07:31   

W e3xA było z tylnych nadkoli odprowadzenie wody gumowymi rurkami. Mój gal akurat nabierał wodę poprzez zgrzewy nadkola

kamilek 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.4 A/T '87
Wysłany: 03-06-2010, 15:14   

Właśnie odpływy wody są, z tym że u mnie były zapchane, jakiś piach i błoto się tam dostało nie wiadomo skąd i woda sobie stała.
PS. Łapał wodę przez zgrzewy nadkola? Jak to, przeżarło blachę i dziury się tam porobiły? Czy jakoś masa uszczelniająca się ukruszyła i woda się dostawała?

Galant E33 - koniec przygody

"Galant E15 - teraz już nie robią takich samochodów miał 20lat ale takiego komfortu to już nigdy później nie widziałem" - by Burst

pem77
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2010, 19:43   

Wszystkiemu winy czas i technologia. Zgrzewy na nadkolach nie są 100% szczelne z czasem blacha zaczyna sie rozwarstwiać w miejscach gdzie uszczelnienie (jeśli było) poodpadało.
Stąd masz kurz i wodę. A do tego tapicerka w bagażniku tez nie jest doskonała.
Przyjrzyj się fotkom Galantów i zobaczysz że 95% gnije właśnie w tym miejscu.

Odpowiedz do tematu