|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Szyba przednia Mitsubishi Diamante '92 |
Autor |
Wiadomość |
montal [Usunięty]
|
Wysłany: 01-02-2009, 23:01 Szyba przednia Mitsubishi Diamante '92
|
|
|
Witam
ehh...
Dałem ogłoszenie w dziale KUPIĘ (to tak w drodze usprawiedliwienia)
ale na razie nic.
Pęknięcie już mam przez pół szyby i jest to nie do opanowania.
Pytanie następujące, pomimo pomiarów "wzrokowych" na Sigmie Łukasza i mojej D
czy jest możliwe wstawienie szyby przedniej od Sigmy od Diamante. Jeden z ludzi do których dzwoniłem (a było ich wielu) twierdził, że zakładał szybę do Diamante z Sigmy. Tylko że musiał trochę przycinać.
To mnie trochę dziwi bo
wymiary szyby czołowej
Sigmy: F10A 91- 1468x822
Diamante: FW689 4D SEDAN 92 DIAMANTE LFW/X 1465x850 1470x890
Nie wiem dlaczego podają dwa wymiary, a znalazłem to tu:
www.aj-max.com/productlist/WINDSHIELD.pdf
Co sądzicie o zamianie, jak wysokość z tych liczb się nie zgadza?
Na oko szyba Sigmy idzie do dachu pod większym kątem niż Diamante.
Może macie namiar na kogoś w Polsce co ma taką szybę?
VIN: JA3XC57B9NY
Nadwozie:E-F17A-TRPM1
Pozdrawiam
Michał Urasiński |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2009, 00:01
|
|
|
montal napisał/a: | Może macie namiar na kogoś w Polsce co ma taką szybę? | w mojej miejscowosci - Luboń jest firma co zajmuje sie profesjonalnie montazem szyb samochodowych ale nowych moze maja taka jak potrzebujesz http://www.szybykoberski.pl/ |
|
|
|
 |
Slaw
Forumowicz Śmigma

Auto: Sigma 3.0 V6 24v 93r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 18 razy Dołączył: 25 Lut 2007 Posty: 343 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 02-02-2009, 17:50
|
|
|
Z tego co mi wiadomo chyba nie pasuje,jak zresztą większość części z Sigmy.Może Ci się uda znależć jakąs nową ,ktoś może wyprodukował taką szybę. |
|
|
|
 |
batman-1 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:06
|
|
|
Witam ja nie miałem żadnego problemu,podjedz do tych co wymieniają szyby a na 1000% będą mieli.O ile mnie pamięć nie myli taka sama idzie do galanta tylko biała bo do sigmy jest orginalnie zciemniona kwestia ceny za swoją w zeszłym roku dałem 330zł (nowia z wymianą) powodzonka |
|
|
|
 |
montal [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:28 Dzięki za odpowiedzi....
|
|
|
dzięki cuuube, pisałem tam (szybykoberski) ale nie maja takiej szyby, a przynajmniej do tego modelu
I nigdy nie mieli i nie sprowadzą.
dzięki Slaw, faktycznie jest sporo różnic miedzy modelami Sigma i Diamante, gdy chodzi o budę, razem z lukasz12 obczajaliśmy te samochody i niuansów jest kupa.
Szyby na pewno są, w stanach, ale nie za bardzo chcą wysłać przez Atlantyk, wpadłem ostatnio na pomysł by załapać kontakt z kimś kto sprowadza regularnie auta z USA, moze to być niełatwe patrząc na kurs złotego ostatnio.
dzięki batman-1,
Piszesz że nie miałeś problemu, ale to chyba dlatego że z szybami do sigmy nie ma ogólnie problemu. One po prostu są do kupienia. Jak masz namiar na model galanta co szyba od niego pasuje to daj znać.
Pozdrawiam
Michał |
|
|
|
 |
Bulwa
Mitsumaniak

Auto: audi c4 quattro,audi b4 quattr
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:30
|
|
|
Witam z tego co mi wiadomo pasuje od Sigmy do Diamante,też miałem ten problem udało mi się kupić używaną za 170zł bo cena nowej mnie trochę przerażała najtaniej z wymianą 440zł,najdrożej 620zł,może uda Ci się znaleźć używaną,powodzenia
[ Dodano: 02-02-2009, 20:34 ]
tutaj jest jedna sztuka;http://moto.allegro.pl/item542459041_mitsubishi_sigma_szyba_przednia_fvat_wawa.html
[ Dodano: 02-02-2009, 20:39 ]
i u tego Pana możesz zapytać;http://moto.allegro.pl/item536584805_mitsubishi_diamante_i_sigma.html |
|
|
|
 |
montal [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2009, 20:50
|
|
|
Dzieki, Bulwa znam te aukcje ale wiesz wole się upewnić jak tylko mogę, że kupię coś co da się założyć a nie tylko kupę szkła. Niby nieduża kasa, ale zawsze żal dwóch stów jak problem pozostaje.
Pozdro |
|
|
|
 |
batman-1 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-02-2009, 21:08
|
|
|
podaje numer do fachmana od szyb przedzwoń podaj marke rocznik może akurat będziesz miał pewność 608192587 |
|
|
|
 |
bubek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2009, 21:37
|
|
|
montal, a ile jesteś w stanie zapłacić za tą szybę? Pytam, bo przypadkiem znalazłem źródełko, które za 1050 zł sprowadzi ze stanów, niestety termin to 4-5 tyg i zaliczka 50% ale gwarancja, ze dojedzie cała. Szyba będzie nowa ale nie oryginał....Jeśli jesteś zainteresowany to daj znać na pw to podam szczegóły...najlepiej do niedzieli
[ Dodano: 07-02-2009, 19:28 ]
a może w całe auto zainwestować?...np. takie
[URL=diamante]http://www.allegro.pl/item549497035_mitsubishi_diamante_3_0_lpg_w_b_dobrym_stanie.html[/URL] |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

Auto: Diamante XS'94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 11 Lut 2009 Posty: 1602 Skąd: Tarnów
|
Wysłany: 11-02-2009, 23:56
|
|
|
mam szybę z diamante którego kupiłem na części - jesli jesteś zainteresowany to myślę że za 500 PLN zdemontuję. |
_________________ Inteligence is not everything , wisdom is more than that.
Sigma '93 kombi.
DONE: resurrection
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2009, 02:22
|
|
|
VirMan napisał/a: | jesli jesteś zainteresowany to myślę że za 500 PLN zdemontuję. | troche sporo jak na uzywke tymbardziej dla forumowicza zasugerowales sie zapewne szyba ze stanow
montal napisał/a: | Nie wiem dlaczego podają dwa wymiary |
montal przeslij mi na PW caly VIN to znajde nr czesci...
...bede w niedziele na gieldzie samochodowej w Poznaniu moge popatrzec czy cos jest |
|
|
|
 |
GazMajster-G1 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2009, 10:09
|
|
|
Witam
Szyba z sigmy NAPEWNO nie pasuje! Przerabiany temat. Jakies trzy lata temu kolega szukał. w tamtym czasie znaleźliśmy tylko orginał za ponad 4000zł (co mijało się z celem) -auto sprzedane po pól roku (w ubezpieczalni).
pozdrawiam |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 12-02-2009, 23:20
|
|
|
well szyba nie szyba , jak sam będę potrzebował , to też bedę musiał kupić - a towar żadki ciekawe czy ktoś będzie się mnie pytał czy jestem forumowiczem
swoją drogą nie widziałem ostatnio za bardzo ogłoszeń z częsciami do diamante narazie (odpukać ) tylko komputerów szukałem.. Nie chciałbym żyłować .. ale niestety w razie co sam bedę msiał kupić.
[ Dodano: 13-02-2009, 15:31 ]
OK - Fakt zasugerowałem się ceną , tak przegladam forum i widzę że mimo wszystko ludzie tu sobie pomagają - to i ja pomogę , miałem wrażenie ,z początku że trafiłem poprostu na węzeł komunikacyjny , ale widzę ,zę to całkiem fajna społeczność , setka niżej więc za 400 puszczę czyba ze to też problem
[ Dodano: 13-02-2009, 15:37 ]
bubek, włąśnie kupiłem te do którego wkleiłeś aukcję - link nie działa ,ale z ciekawości wkleiłem do przegladarki - auto generalnie styrane w środku ale piękne oryginalne dwusegmentowe audio LCD miało - bedę przekładał do siebie coś wyje przy skręcie w jedną strone ( nie wiem czy lewo czy prawo ) jakby ktoś wiedział co to może być , mozę harakterystyczny problem jakby co odbieram go w niedzielę z wawy - wiec jakby ktośchciał coś podkupić z niego nie wpływajacego na jazdę to zapraszam ( muszę wrócić do tarnowa )
[ Dodano: 15-02-2009, 16:58 ]
Autko jest lepsze niż przypuszczałem - moze nawet ktoś bedzie chciał całego jak go obiorę z drobiazgów
[ Dodano: 03-03-2009, 13:44 ]
podejdzie szyba przednia do diamnate sedana z combi - bo mam szybe z kombi dostepną |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
Poler [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2009, 00:04
|
|
|
GazMajster-G1 napisał/a: | Witam
Szyba z sigmy NAPEWNO nie pasuje! Przerabiany temat. Jakies trzy lata temu kolega szukał. w tamtym czasie znaleźliśmy tylko orginał za ponad 4000zł (co mijało się z celem) -auto sprzedane po pól roku (w ubezpieczalni).
pozdrawiam |
Na pewno to Kopernik nie żyje. To że kolega szukał nic nie oznacza, powiedzieli mu że nie pasuje a on nie miał jak sprawdzić. Ja do swojego Diamante 2x razy zakładałem szybę od Sigmy i wszystko pasuje. Jeden feler to to że miałem kolor w odcieniu brązowym a od Sigmy jest zielonkawy. Cena - 450 zł Sigma i 2000 zł - Diamante. Na szybie od Sigmy jest mocowanie od wew. lusterka, na diamantowej nie ma - lusterko wystaje z sufitu. Zaczep na szybie zupełnie nie przeszkadza, chowa sie za lusterkiem i go nie widac.
Temat z szybami mam przerobiony. |
|
|
|
 |
VirMan
Mitsumaniak maniacc

|
Wysłany: 05-03-2009, 00:10
|
|
|
do kombi kolego do kombi |
Sigma '93 kombi.
 |
|
|
|
 |
|
|