|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
GPS w samochodzie |
Autor |
Wiadomość |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
|
Wysłany: 20-11-2010, 22:20 GPS w samochodzie
|
|
|
Witam
Mam ciekawe pytanie. Ostatnio byłam w serwisie montującym alarmy itp. rzeczy z moją siostrą i jej firmowym autem. Z racji że w naszej okolicy notorycznie zdarzają się drobne kradzieże siostra poprosiła kierownika o montaż jakiegoś pożądnego zabezpieczenia. Po około dwóch tygodniach siostra dostała dyspozycje aby zajechać do zakładu montujacego zabezpieczenia do aut. Tam okazało się że jej firma zamiast pożądnego alarmu chce zamontować gps w samochodzie do monitorowania gdzie się znajduje.
W samochodzie zostało to zabepzieczenie zamontowane. Podobnież podłączone jest nawet pod czujniki drzwi. Więc osoba monitorująca wie które drzwi w aucie są otwierane (nie wiem po co).
Podczas instalacji tego zabepzieczenia serwisant powiedział że dla dobrego złodzieja znającego się na rzeczy i tak to nie pomoże. Ponieważ bardzo łatwo można taki sygnał zakłócić za pomocą magnesu neodymowego (tylko trzeba wiedzieć gdzie jest nadajnik).
I teraz pytanie do Was. Czy miał racje ? Według innej osoby sygnał prędzej można zakłócić ekranując antene cokolwiek miałoby to znaczyć. Więc jak jest ?
Dzięki |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2010, 23:03
|
|
|
Silne pole elekromagnetyczne skutecznie potrafi zakłócić działanie elektroniki, a magnes neodymowy to bardzo fajna rzecz
Każdy sposób jest dobry, pod warunkiem, że uzyskuje się pożadany efekt, jednakże wiadomo, że dodatkowe zabezpieczenia, to jakieś utrudnienie |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
jaca71
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 ES '09
|
Wysłany: 20-11-2010, 23:23
|
|
|
Olivia, Wejdź na Allegro i wpisz w szukajkę "GPS killer" lub coś podobnego.
Bez problemu można zablokować dwie rzeczy: albo odbiornik GPS albo moduł GSM tylko trzeba wiedzieć że samochód ma takie zabezpieczenie. Dlatego nie warto na samochodzie nalepiać naklejek typu Tytan-LOCK lub Prestige Allarm... |
_________________ 1. Mitsubishi Lancer '09 (2008-...)
2. Honda Civic 5dr '98 (2010-...) 
 |
|
|
|
 |
Lipa
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 automat sedan
|
Wysłany: 21-11-2010, 10:40
|
|
|
Na gpsa jest bardzo prosta zasada:), wystarczy, że obwiniesz go folią aluminiową a już nie złapie sygnału:) będzie pokazywał włączenie, ale nie będzie w stanie podać współrzędnych, dlatego pokazuje ostatnią widoczną pozycję. |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
|
Wysłany: 21-11-2010, 11:28
|
|
|
Dziękuje za odpowiedzi. Nie sądziłam że te zagłuszacze są takie tanie.
Siostra do firmowego auta chciała tylko założyć alarm. Taki który by odstraszał drobnych złodziejaszków lusterek, kołpaków itp. A tu jej założyli takie cudo. |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
|
|