|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E32A 1.8] OŚWIETLENIE ZEGARÓW |
Autor |
Wiadomość |
dypo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 1989r. 1.8gl
|
Wysłany: 28-02-2009, 19:25 [E32A 1.8] OŚWIETLENIE ZEGARÓW
|
|
|
nie świecą mi zegary(prędkościomierz) i przyciski od ogrzewania reszta wszystko działa: zegar, oświetlenie wnętrza, radio. czy jest jakiś bezpiecznik odpowiedzialny za to ??? czy coś innego??? plisss pomóżcie...z góry dziękuję;] |
|
|
|
 |
kamils [Usunięty]
|
Wysłany: 28-02-2009, 22:28
|
|
|
sprawdz bezpiecznik 10A w puszce przy silniku |
|
|
|
 |
siudii
Mitsumaniak 01221/KMM

Auto: Galant 2.0 GLSi 92r. BLOS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 19 Mar 2008 Posty: 244 Skąd: RadoMM
|
Wysłany: 28-02-2009, 22:33
|
|
|
Bezpiecznik od podświetlenia całej deski rozdzielczej, prawych świateł pozycyjnych i chyba oświetlenia tablicy rejestracyjnej jest pod maską przy akumulatorze, to jeden z tych zaznaczonych na zdjęciu nie pamiętam dokładnie który to. Ten drugi na zdjęciu będzie od lewej strony świateł pozycyjnych.
Zegar, oświetlenie wnętrza i radio mają na pewno oddzielne bezpieczniki. Jest chyba jeszcze jeden od oświetlenia zegarów w skrzynce bezpieczników wewnątrz samochodu ale rozpiskę mam właśnie w samochodzie i jutro zobaczę który to. Jeszcze jest jedno newralgiczne miejsce mianowicie regulacja jasności podświetlenia zegarów, tam jest wtyczka z tego co pamiętam to dwa czarne i jeden zielony przewód. Zielony plus a czarne przez potencjometr dają masę. Żeby ominąć potencjometr trzeba "na krótko" te czarne ze sobą zewrzeć. |
_________________ Mój Galant
Moja strona o Galancie
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24335 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 01-03-2009, 10:25
|
|
|
dypo, zarowki sie przepalily |
|
|
|
 |
|
|