|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
skrzynia biegów carisma 1,9 td |
Autor |
Wiadomość |
TOM.B [Usunięty]
|
Wysłany: 29-06-2006, 09:57 skrzynia biegów carisma 1,9 td
|
|
|
Witam jestem świeży i to mój pierwszy post .Jeżeli ktoś spotkał się z tym tematem to proszę o pomoc . Moja Carisma miała wymienioną tarczę sprzęgła i łożysko oporowe i od tego czasu objaw jest następujący : gółośna praca metaliczne dzwięki a po wciśnięciu sprzęgła robi się cicho również po podniesieniu obrotów silnika powyżej 1500 obrotów robi się cicho , podczas jazdy bardzo wolnej słychach "chrobotanie" przy normalnerj jeździe cicho, przyznam się ,ze zamówiłem tarczę w zamienniku no name ale czy to ten dzwięk jest efektem jej wadliwej pracy to nie wiem . prosze kolegów o pomoc zastanawiam się czy kolejny raz zrzucać skrzynkę , jeżeli to sprzęgło to co proponujecie koledzy jaką firmę valeo , luk ? to przecież Renault jeżlei chodzi o układ silnika i skrzyni biegów . |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
|
|
|
 |
wojmi [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2006, 17:26
|
|
|
zobacz czy lozysko oporowe jest dobrze zalozone, co do zamiennikow nie przesadzaj- zazwyczaj sa warte swojej ceny. sprawdz po wyciagnieciu skrzyni gniazdo walka atakujacego / neznam silnika/ moze byc lozysko kulkowe w kole zamachowym zajechane , nastepnie sprawdz walek atakujacy czy niema luzow- wejscie do skrzyni/ pierwsze lozysko od strony sprzegla/ .Walek musi byc sztywny. |
|
|
|
 |
|
|