Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Metaliczny dźwięk pompa wody czy parownik?
Autor Wiadomość
Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-02-2009, 09:32   Metaliczny dźwięk pompa wody czy parownik?

Dwa dni temu usłyszałem dziwny metaliczny dźwięk dochodzący z okolic pompy wody oraz parownika. Jakiś czas temu lekko naciągnąłem pasek od alternatora i pewnie sam się do tego przyczyniłem. No chyba że to nie powinno mieć wpływu na naciąg paska?

Czy parownik może wydawać takie dźwięki? Na gazie ponad 80tkm i nic nie było nigdy przy nim wymieniane. Zauważyłem już od dłuższego czasu że spalanie jest na poziomie 10l nie mniej.

Pompę wody też miałem wymienianą ale nie pamiętam dokładnie przy jakim przebiegu ale myślę że jakieś 100tkm temu.

Jak sprawdzić czy to pompa wody czy parownik?

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2009, 11:22   

To raczej pompa. Pewnie za bardzo naciągnąłeś pasek i łożyska przeciążyłeś :| Parownik nie ma prawa wydawać dźwięków, tam tylko płynie woda i gaz....

Odpowiedz do tematu