uszczelniacz wału jakiej firmy? |
Autor |
Wiadomość |
lukasz12
Mitsumaniak prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 51 razy Dołączył: 16 Sie 2006 Posty: 2498 Skąd: Warszawa/Biecz/Piastów
|
Wysłany: 02-03-2009, 16:20 uszczelniacz wału jakiej firmy?
|
|
|
muszę wymienić u siebie uszczelniacz wału od strony rozrządu i tutaj rodzi się pytanie na co warto?
ze względu na kłopotliwy dostęp chce wymienić tak żeby był z tym święty spokój (do rozebrania i tak jest cały rozrząd a v6 dohc jest trochę kółek do ustawienia ). Z tego co wyszukałem na forum to polecany jest ELRING albo oryginały. Ktoś tez wspominał że można założyć CORTECO byle tylko w środku opakowania siedział NOK. Idąc tym tropem kupiłem uszczelniacz w/w firmy i wygląda na to że w środku jest NOK. Czy ktoś może potwierdzić czy to dobry/zły wybór? Ewentualnie czy ktoś dysponuje zdjęciami oryginałów (bo słyszałem że oryginalnie montoane były uszczelniacze NOK). |
_________________ Uprzejmie informuję, że nie udzielam porad przez PW/E-mail - do odwołania. Dziękuję za uwagę
"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 06-03-2009, 18:58
|
|
|
Ja miałem NOK z Corteco i starasznie sie zawiodłem własnie na uszczelniaczu wału korbowego. Od razu zaczał cieknąć... Tylko za ja kupowąłem do 4G92. Wg mechanika jest za twardy w srodku. Sprawdz czy ta guma w srodku nie jest twarda jak plastik.
Kupiłem jakis z miekkim w srodku i jest OK. Najlepiej kup oryginał skoro masz skomplikowany rozrzad. |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Radeon
Forumowicz Radeon

Auto: Lancer 4g92, Galloper 2,5 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 119 Skąd: dolny śląsk
|
Wysłany: 06-03-2009, 19:40
|
|
|
No to syf.Tez je mam...Ale na razie na wierzchu...przymierzam się i coś mi się wydaje że...No nie weim...Może sobie odpuścić? |
_________________ Biorę udział w akcji: "Nie piszę poprawnie, ale sam reperuję swoje auto" |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 07-03-2009, 01:30
|
|
|
Radeon napisał/a: | No to syf.Tez je mam...Ale na razie na wierzchu...przymierzam się i coś mi się wydaje że...No nie weim...Może sobie odpuścić? |
Radeon, jak Ci nie cieknie to po co ruszac???? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
Radeon
Forumowicz Radeon

Auto: Lancer 4g92, Galloper 2,5 TDI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 07 Paź 2008 Posty: 119 Skąd: dolny śląsk
|
Wysłany: 10-03-2009, 21:34
|
|
|
Profilaktycznie Bo będę tam w przyszłym tygodniu rozgrzebywał.Pompa wody ,uszczelniacze,paski,rolki,wsjo.Raz i spokój. |
_________________ Biorę udział w akcji: "Nie piszę poprawnie, ale sam reperuję swoje auto" |
|
|
|
 |
rosomak1983

|
Wysłany: 11-03-2009, 00:29
|
|
|
Radeon napisał/a: | Profilaktycznie Bo będę tam w przyszłym tygodniu rozgrzebywał.Pompa wody ,uszczelniacze,paski,rolki,wsjo.Raz i spokój. |
A jak bedziesz rozgrzebywał to jasne ze tak. |
6 bolt only...
 |
|
|
|
 |
|