Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:18
Osiągi Outka 3,0 V6 CVT wg Mitsubishi Motors podane na
Autor Wiadomość
GrzesiekJozefow 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 08-03-2009, 09:52   Osiągi Outka 3,0 V6 CVT wg Mitsubishi Motors podane na

:shock: 0 - 100 km/ h = 9,7 s

http://www.mitsubishi-ukr...ander-xl/price/

http://www.mitsubishi-mot...9=1202&mode29=4

Na stronie rosyjskiej jes dopisek: "Измерено Mitsubishi Motors" czyli są to ficjalne dane Mitsubishi. :shock:

Totalnie mi to nie pasuje. :roll:

Posiadam oprócz Outka dwa inne samochody które mają oficjalnie następujące dane:

1. 0 - 100 km/ h = 10,2 s;

2. 0 - 100 km/ h = 10,2 s;

i subiektywnie Outek jest od nich dużo szybszy niż te 0,5 s. Tak na moje odczucia to jest tu coś pokręcone. :?

Grzesiek

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2009, 23:40   

Tez widzialem te dane i wrazenia z jazdy 3.0 V6 outlanderem byly lepsze niz infinity FX35

air2air.net 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander XLS 3.0
Wysłany: 09-03-2009, 20:08   

NIe widze w tym nic dziwnego. 3.0 z 6 biegowym automatem ma 8s to setki, zatem CVT, jako skrzynia z gorszymi osiagami spokojnie moze miec ok 10 sekund. Dlatego wlasnie na rynku amerykanskim sa tylko automaty 6 biegowe, a Mitsubishi nie wklada CVT.

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Wysłany: 09-03-2009, 20:16   

A ja mam takie pytanie, czy Outlandery V6 z Ukrainy są składane w Holandii czy w Japonii razem z US spec?

GrzesiekJozefow 
Forumowicz

Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Wysłany: 10-03-2009, 07:35   

air2air.net napisał/a:
NIe widze w tym nic dziwnego. 3.0 z 6 biegowym automatem ma 8s to setki, zatem CVT, jako skrzynia z gorszymi osiagami spokojnie moze miec ok 10 sekund. Dlatego wlasnie na rynku amerykanskim sa tylko automaty 6 biegowe, a Mitsubishi nie wklada CVT.

Uff. :mrgreen:

Rzeczywiście zerknąłem do specyfikacji USA i jest tak:

Wersje 2.4L DOHC MIVEC I4

Skrzynia: Sportronic® continuously variable transmission (CVT)

Wersje 3.0L SOHC MIVEC V6

Skrzynia: Sportronic® six-speed automatic transmission with adaptive shift control and clutchless manual shift mode

Kamień mi z serca spadł, bo myślałem, że mam właśnie CVT. :wink:

Tak swoja drogą to Mitsubishi robi niezłą rzeźbę. Na rynku USA 3,0 V6 ze skrzynią 6-biegową, w Rosji i Ukrainie z CVT, w Polsce niedostępne wcale. Zupełnie nie rozumiem takiej polityki firmy. :roll:

Ps. Czy znasz jakąś stronę gdzie są opublikowane osiągi wersji USA :?:

Grzesiek
Ostatnio zmieniony przez GrzesiekJozefow 11-03-2009, 09:58, w całości zmieniany 1 raz  

zalesik 
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
Wysłany: 10-03-2009, 23:19   

air2air.net napisał/a:

Tutaj mamy zmierzone osiągi obydwu wersji. Niecałe 10s do setki ma OII z silnikiem 2.4CVT właśnie. A skąd opinia "jako skrzynia z gorszymi osiagami "? ;)

http://carreviewsandnews....ioutlander.html
http://usnews.rankingsand...er/Performance/

air2air.net 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander XLS 3.0
Wysłany: 11-03-2009, 04:12   

Szperalem w sieci, ale nie jestem w stanie znaleźć teraz tej strony. Czytałem taki bardzo mądry artykuł na temat cvt. Było tam lopatologicznie wytlumaczone dlaczego pojawiła sie potrzeba wprowadzenia cvt na rynek. Otóż są one ekonomiczniejsze od 4 i 5 biegowych automatów. Niestety ustępują pola 6, 7 i 8 biegowym.
Poza tym wynikało tam jasno, ze są one dużo droższe w eksploatacji. Było jeszcze parę innych aspektów których teraz nie pamiętam, ale mojemu koledze wystarczyły do tego, aby zrezygnować z zakupu Outlandera na naszym rynku właśnie ze względu na brak alternatywy w automatach. Chyba nawet ostatecznie kupi inny samochód, ponieważ może jemu sie dzisiaj nie opłacać sprowadzenie Outlandera z usa.

Odpowiedz do tematu