|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:18 |
Osiągi Outka 3,0 V6 CVT wg Mitsubishi Motors podane na |
Autor |
Wiadomość |
GrzesiekJozefow
Forumowicz
Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 08-03-2009, 09:52 Osiągi Outka 3,0 V6 CVT wg Mitsubishi Motors podane na
|
|
|
0 - 100 km/ h = 9,7 s
http://www.mitsubishi-ukr...ander-xl/price/
http://www.mitsubishi-mot...9=1202&mode29=4
Na stronie rosyjskiej jes dopisek: "Измерено Mitsubishi Motors" czyli są to ficjalne dane Mitsubishi.
Totalnie mi to nie pasuje.
Posiadam oprócz Outka dwa inne samochody które mają oficjalnie następujące dane:
1. 0 - 100 km/ h = 10,2 s;
2. 0 - 100 km/ h = 10,2 s;
i subiektywnie Outek jest od nich dużo szybszy niż te 0,5 s. Tak na moje odczucia to jest tu coś pokręcone. |
_________________ Pozdrawiam
Grzesiek |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2009, 23:40
|
|
|
Tez widzialem te dane i wrazenia z jazdy 3.0 V6 outlanderem byly lepsze niz infinity FX35 |
|
|
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 09-03-2009, 20:08
|
|
|
NIe widze w tym nic dziwnego. 3.0 z 6 biegowym automatem ma 8s to setki, zatem CVT, jako skrzynia z gorszymi osiagami spokojnie moze miec ok 10 sekund. Dlatego wlasnie na rynku amerykanskim sa tylko automaty 6 biegowe, a Mitsubishi nie wklada CVT. |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 09-03-2009, 20:16
|
|
|
A ja mam takie pytanie, czy Outlandery V6 z Ukrainy są składane w Holandii czy w Japonii razem z US spec? |
|
 |
GrzesiekJozefow
Forumowicz
Auto: Outlander 2008r. 3.0 V6 XLS
|
Wysłany: 10-03-2009, 07:35
|
|
|
air2air.net napisał/a: | NIe widze w tym nic dziwnego. 3.0 z 6 biegowym automatem ma 8s to setki, zatem CVT, jako skrzynia z gorszymi osiagami spokojnie moze miec ok 10 sekund. Dlatego wlasnie na rynku amerykanskim sa tylko automaty 6 biegowe, a Mitsubishi nie wklada CVT. |
Uff.
Rzeczywiście zerknąłem do specyfikacji USA i jest tak:
Wersje 2.4L DOHC MIVEC I4
Skrzynia: Sportronic® continuously variable transmission (CVT)
Wersje 3.0L SOHC MIVEC V6
Skrzynia: Sportronic® six-speed automatic transmission with adaptive shift control and clutchless manual shift mode
Kamień mi z serca spadł, bo myślałem, że mam właśnie CVT.
Tak swoja drogą to Mitsubishi robi niezłą rzeźbę. Na rynku USA 3,0 V6 ze skrzynią 6-biegową, w Rosji i Ukrainie z CVT, w Polsce niedostępne wcale. Zupełnie nie rozumiem takiej polityki firmy.
Ps. Czy znasz jakąś stronę gdzie są opublikowane osiągi wersji USA |
_________________ Pozdrawiam
Grzesiek |
Ostatnio zmieniony przez GrzesiekJozefow 11-03-2009, 09:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zalesik
Forumowicz

Auto: oII 2.4 CVT
|
Wysłany: 10-03-2009, 23:19
|
|
|
air2air.net napisał/a: | NIe widze w tym nic dziwnego. 3.0 z 6 biegowym automatem ma 8s to setki, zatem CVT, jako skrzynia z gorszymi osiagami spokojnie moze miec ok 10 sekund. Dlatego wlasnie na rynku amerykanskim sa tylko automaty 6 biegowe, a Mitsubishi nie wklada CVT. |
Tutaj mamy zmierzone osiągi obydwu wersji. Niecałe 10s do setki ma OII z silnikiem 2.4CVT właśnie. A skąd opinia "jako skrzynia z gorszymi osiagami "?
http://carreviewsandnews....ioutlander.html
http://usnews.rankingsand...er/Performance/ |
|
|
|
 |
air2air.net
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander XLS 3.0
|
Wysłany: 11-03-2009, 04:12
|
|
|
Szperalem w sieci, ale nie jestem w stanie znaleźć teraz tej strony. Czytałem taki bardzo mądry artykuł na temat cvt. Było tam lopatologicznie wytlumaczone dlaczego pojawiła sie potrzeba wprowadzenia cvt na rynek. Otóż są one ekonomiczniejsze od 4 i 5 biegowych automatów. Niestety ustępują pola 6, 7 i 8 biegowym.
Poza tym wynikało tam jasno, ze są one dużo droższe w eksploatacji. Było jeszcze parę innych aspektów których teraz nie pamiętam, ale mojemu koledze wystarczyły do tego, aby zrezygnować z zakupu Outlandera na naszym rynku właśnie ze względu na brak alternatywy w automatach. Chyba nawet ostatecznie kupi inny samochód, ponieważ może jemu sie dzisiaj nie opłacać sprowadzenie Outlandera z usa. |
|
|
|
 |
|
|