|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z34A 1.3] LUZY |
Autor |
Wiadomość |
pit2001
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1.3 2004 AUTOMAT 5dw
Kraj/Country: Greece
|
Wysłany: 09-03-2009, 15:39 [Z34A 1.3] LUZY
|
|
|
WITAM
Jestem nowym użytkownikiem forum, więc wybaczcie jak naruszę jakieś zasady. Od razu zweryfikuje posta i poprawie.
Do rzeczy.
Mam pod pewnego czasu COLTA kupionego na Cyprze (używam go też na Cyprze). Jest to automat z 2003 (w europie ten model wszedł w 2004) z silnikiem 1.3L - produkcja JAPAN.
Problem mój to luzy jakie czuje na kołach, samochód wchodzi w niewielkie wibracje przy ok 100km/h, które jednak nie zaburzają toru jazdy. Po prostu je czuć. Po przekroczeniu granicy jakiś 110 km/h wibracje stają się coraz mniej uciążliwe.
Ze względu że jest to automat, zauważyłem że ten sam objaw pojawia się jak puszczam nogę z gazu. Nie wiem czy jest to luz czy włącza się sprzęgło (nie znam się na tym).
Jak skręcam delikatnie, w czasie wolnej jazdy czuje też lekki luzy na kołach.
Moje pytanie, co jest nie tak. Gdzie szukać przyczyny.
Mój problem to to że Źrebak stoi na Cyprze, a mechanicy tam są, hmmmmmm ........ "fajni".
Chce przed wizytą u mechanika, wiedzieć więcej, żeby nie wciskał mi kitu i naciągał na kasę.
Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2009, 15:58
|
|
|
Jeżeli przy 80-100 km/h czuć wibracje samochodu, a w szczególności kierownicy to może to być kwestia źle wyważonych kół.
Problem z luzem przy wolnej jeździe może pomogą rozwiązać inni forumowicze
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|