Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:55
Pomoc - opinia Galent 2.5 v6 allegro Radom
Autor Wiadomość
Pilers 
Nowy Forumowicz

Auto: EA5W, SAAB 95
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 13-03-2009, 14:46   Pomoc - opinia Galent 2.5 v6 allegro Radom

Drodzy,

Na wstępie witam wszystkich maniaków diamentów - sam się nim stałem jakieś 6 latek temu, ale na szacownym forum goszczę po raz pierwszy. Od czasu nagłej konieczności pożegnania się z moim miśkiem poluję na coś wartego uwagi, ale nie jest łatwo. Sporo osób odradza mi 2.4 GDI, zatem zainteresowałem się V6. Czy może ktoś z Was słyszał coś o tym egzemplarzu?
FULL OPCJA
Autka jeszcze nie widziałem - nie jestem z tych "technicznych" więc muszę polegać na opinii innych. Oględziny najprawdopodobniej w niedzielę.
Formalnie na samochodzie jest ustanowiony zastaw bankowy, więc droga do wyczyszczenia formalności zajmie kilka tygodni. Pytanie, czy warto się nim interesować czy nie???
Pomóżcie proszę.

Pozdrawiam.
Konrad.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 15:12   

Moim zdaniem ładny. Przedliftowy. Tylko cena trochę wygórowana. Choć wg mnie jest ładny.

Szkoda tylko że z lewej strony nie ma zdjęć ..

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 13-03-2009, 15:32   

Naprwadę ładnie utrzymany to on jest , i jeszcze z webasto. Cena jak najbardziej adekwatna .
Renata
EA5W

gradio
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 15:35   

identyczny jak mój. No cóż jak nie jest bity i był serwisowany to chyba warto. Przy 180 tyś powinien mieć zrobiony rozrząd i wymieniony olej w ASB jeśli nie ma na to papierów to czeka Cię wydatek rzędu 2 tyś. PLN (jeśli się mylę to mnie poprawcie) no i jeszcze możesz mieć ten problem przeczytaj sobie http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27619 to tyle co mi się nasuwa na szybkiego no i trochę go już sprzedaje zdaje się od grudnia ubr.
pozdr

co prawda przedliftowy ale hamulce ma już te mocniejsze
Ostatnio zmieniony przez gradio 13-03-2009, 17:20, w całości zmieniany 1 raz  

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 15:42   

autko widze z Radomia i Szwajcarii :biggrin: dobrze mu to wrozy bo jest tam dwoch dobrych handlarzy sprowadzajacych wlasnie ze Szwajcu autka w super stanie . moje auto jest od jednego z nich... tu w ogloszeniu jest napisane ze osoba prywatna ale moze to byc ktos z rodziny czy znajomy mniejsza o to w kazdym razie zerknij pod maske bo troche mocno sie tam swoeci lakier Forest juz napisal ze autko przedliftowe i cena troszke wysoka ale lepiej zaplacic wiecej za igle niz brac taniej i jak niektorzy przekonac sie na wlasnej skorze ze "tanio wychodzi drogo" . czekoladka slusznie tez pisze ze atutem jest webasto (za nowe trzeba zaplacic 4-5 tys)
za swoje auto w sierpniu 2007 dalem 23,5tys a chodzily wtedy te roczniki po 20-21 tys(niby przeplacilem) ale do niczego sie nie bylo mozna przyczepic do dnia dzisiejszego zadnej powaznej mechanicznej naprawy :!: a przy okazji zmiany pakietu na avance'a podreperowali tylko troche blotniki tylne i to wszystko

herson
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 16:28   

Z racji, że sm poszukuję Galanta, wiem, ze stoi dłużej niż od grudnia, wcześniej były aukcje ze zdjęciami z innej perspektywy i innych miejsc, poza tym, jestes kolejna osobą, która o niego pyta.
Komora silnika bardzo błyszcząca i widać, że pas przedni nie jest ooryginalny.

Poza tym patrząc na aukcje użytkownika, wymieniał w aucie skrzynie biegów, albo kupował taką do innego auta. Moze warto spytać?
TUTAJ możesz sprawdzić

Pilers 
Nowy Forumowicz

Auto: EA5W, SAAB 95
Wysłany: 13-03-2009, 17:25   

Szacun herson.

Czy w takim razie wymiana skrzyni dyskwalifikuje to autko, czy można jeszcze się nim nacieszyć?
Właściciel mówił jeszcze o spawie na tylnym błotniku i widocznym jego lakierowaniu. Znaczy się prawdopodobnie był dzwonek. Co może być nie tak po takim dzwonku (i przód i tył)?

Sorki za takie pytania, ale ja naprawdę jak ta blondi co chcąc prowadzić samochód usiadła na tylnym siedzeniu i zgłosiła na policję kradzież kierownicy, pedałów i ..... (bez urazy)

Wielkie dzięki za Wasze opinie.
Konrad.

herson
[Usunięty]

Wysłany: 13-03-2009, 22:05   

Moim zdaniem nie dyskwalifikuje, wręcz przeciwnie, warto sie nim zainteresować, o ile ta "nowa" nie jest w gorszej kondycji od starej i robił to ktoś kto ma pojęcie o automatach. W takich przypadkach ważne jest, niestety w większości nie do sprawdzenia, czy skrzynia miała długą przerwę w pracy i czy długo szukała właściciela. Z forum nissana i przypadków maximy, wiem, że dla automatów najgorszy jest brak smarowania i jakicholwiek ruchów, czy jak dla auta na chodzie, jego długie stanie bez jeżdżenia.
Co do wymiany, to tylko przypuszczenia, ale wszystko wskazuje na to, że w tym egz. była wymieniana. W opisie sprzedający o tym nie wspominał, ale może rozgada się przy rozmowie.

Szkoda, że jak wspomina o widocznym lakierowaniu lewej strony, nie uwidocznił tego na zdjęciach.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi