|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wirus autorun.inf - jak to usunąć |
Autor |
Wiadomość |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 15-03-2009, 20:58 Wirus autorun.inf - jak to usunąć
|
|
|
czy ktoś może pomóc w takim przypadku: nie wiem skąd i jak zapakował mi się na lapka wirus z tematu. znalazłem na necie instrukcję jak się tego pozbyć:
http://www.searchengines....-C-t101573.html
i podobny przykład:
http://www.searchengines....nac-t99908.html
postępując wg ww instrukcji usunąłem to z twardego ale problem polega na tym że jak zrzuca³em wszystko na dysk przenośny wpakowało mi się to tez na niego. ten dysk przenośny ma 2 partycje, u mnie to E i F. z partycji E go usunęło na F nie idzie wejść, ani się nie pokazuje po podłączeniu dysku. przez linuxa u kuzyna na partycje F wszedłem i jest tam 6 wirusów w tym ten autorun.inf ale nie można ich ani usunąć ani skopiować zawartości (fotek) które chce odzyskaæ. ? jakieś pomysły jak odzyskać fotki i skasować to draństwo? |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
ann87
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer '93 1.6 v16
|
Wysłany: 15-03-2009, 21:15
|
|
|
Nod32 całkiem ładnie sobie z autorunami radzi. |
_________________ Z idiotą się nie dyskutuje, najpierw zniży cię do swojego poziomu a potem pobije doświadczeniem! |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 15-03-2009, 21:45
|
|
|
spróbuj Malwarebytes Anti-Malware |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
SZYNA
Mitsumaniak a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Pomógł: 3 razy Dołączył: 17 Lut 2007 Posty: 130 Skąd: Wrocław / Zawidów
|
Wysłany: 17-03-2009, 10:34
|
|
|
Dokładnie, NOD32 poradzi sobie bez problemu. Dodatkowo posiada funkcję blokowania USB więc nie wpuści wirusów na dysk twardy. Przeskanuj dobrze całego pendrive'a bo na 90% masz jeszcze tego samego wira w ukrytym folderze System Volume Information
Polecam też przeskanowanie dysku twardego
Powodzenia
PS jeśli chodzi o dane na 2 partycji to można spróbować się do nich dostać na kilka sposobów. Spróbuj najpierw NOD32 a potem dalej będziemy myśleć |
|
|
|
 |
|
|