|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] co tojest |
Autor |
Wiadomość |
grabsio [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2009, 05:58 [Cari 1.8 GDI] co tojest
|
|
|
witam i mam pytanko ze jest 6 rano nie chce mi sie szukac za co przepraszam
w cari gl mam pod naklejka z numerami auta czujnik do czego on sluzy i jak sprawdzic czy dziala
dokladnie jest umiejsowiony patrzac od kierowcy po prawej stronie kokpitu tuz pod szyba i tak jak napisalem wczesniej pod naklejka z numerkami sam. |
|
|
|
 |
demeone
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Pomógł: 16 razy Dołączył: 06 Wrz 2008 Posty: 598 Skąd: Szczecin/Manchester
|
Wysłany: 18-03-2009, 06:12
|
|
|
Jezeli masz na mysli takie male okrągłe szkielko to sprawdz tutaj http://forum.mitsumaniaki...ight=fotosensor
i tutaj
http://forum.mitsumaniaki...ight=fotosensor
Zdania sa podzielone co do zastosowania tego czujnika. Ja i podobnie jak podrecznik uwazam ze jest to fotosensor odpowiezdzialny za sile nadmuchu w zaleznosci od naslonecznienia w trybie klimy ustawionej na AUTO. Podejrzewam ze masz klimatronika |
|
 |
grabsio [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2009, 15:17
|
|
|
tak mam klimatronika dzieki za podpowiedz |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 18-03-2009, 23:23
|
|
|
Tak on steruje klimatronikiem, w słoneczny dzień kieruje nadmuchy na szyby, żeby się nie nagrzewały, bo się tworzy efekt szklarni. Naklejka nie powinna się tam znajdować, gdyż przekłamuje odczyt. Czujnik widzi że jest ciemniej więc klimatronik wali zimnym powietrzem pod nogi, przez co schładzanie wnętrza trwa dłużej. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
grabsio [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2009, 06:03
|
|
|
bede musial pokombinowac z naklejka i tak idzie do zmiany |