|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Chcę odłączyć immobiliser |
Autor |
Wiadomość |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 17-03-2009, 18:54 Chcę odłączyć immobiliser
|
|
|
Mam problem z kontrolką CE w moim egzemplarzu i jest on najprawdopodobniej spowodowany samą centralką immobilisera lub kluczykiem.
Jaka jest możliwość odłączenia fabrycznego immobilisera ? |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2009, 21:07
|
|
|
jeżeli byłby problem z immobiliserem, to samochód by nie odpalił.
Ogólnie odłączyć immobiliser można, tyle że magików elektryków robiących takie rzeczy jest jak na lekarstwo i kilka ładnych stówek to kusztuje. |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2009, 22:06
|
|
|
Dzisiaj zasięgnąłem języka w tej sprawie ponieważ mam problem z kontrolką CE i odpalaniem auta.
Słyszałem że cała centralka się gotuję i może gnić z uwagi na jakiś elektrolit ale nie ten z akumulatora
Koleś tak zamieszał że jakoś nie prawdopodobnie to brzmiało.
Ale słyszałem też że problem z odpalaniem może być związany z brakiem łączności między immobiliserem a kluczykiem.
Więc teraz mam w głowie |
|
|
|
 |
JackD [Usunięty]
|
Wysłany: 18-03-2009, 23:33
|
|
|
a masz 2 kluczyk? może to nie "centralka" a "pestka" w kluczyku?
POzdr. |
|
|
|
 |
Cichanos [Usunięty]
|
Wysłany: 19-03-2009, 17:00
|
|
|
Mam jeden oryginalny który podczas próby odpalenia auta dzieją się te cyrki z CE. Dorobiłem więc kluczyk z immobiliserem i problem jakby ustąpił ... niestety, tylko na kilka miesięcy ponieważ później znów powrócił |
|
|
|
 |
|
|