Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CA5A układ napędowy, pisaty i zwrotnice !
Autor Wiadomość
kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-03-2009, 23:06   CA5A układ napędowy, pisaty i zwrotnice !

witajcie !

Wczoraj zakupiłem nowe tarcze i klocki na przód do mojego GTi. Rozebrałem wszystko elegancko...zaciski poszły do piaskowania i malowania:) przy okazji postanowiłem wymienić osłony przegubów bo były uszkodzone i smar z nich uciekał :( kupiłem osłony(jak sie okazało wewnetrznych przegubów a nie zewnętrznym jak chciałem - cholerne sklepowe katalogi). Problem pojawił sie przy demontażu zewnętrznych przegubów...za nic nie moge ich wybic z piasty, nie wiem czy tak są zasierdziałe przez rudą czy może trzyma je jakieś zabezpieczenie, które przeoczyłem ? macie jakis patent na to? myślałem już żeby je na prase dać.....aaaaa i przy okazji osłony tarczy mam do wymiany czy podejdą od 1.6 ?

przeguby ida na śmietnik.... nie wiem jak ze zwrotnicami i pistami... czy beda pasowały od 1.6 ?

pozdrawiam

Ostatnio zmieniony przez kartomaniak gti 20-03-2009, 11:13, w całości zmieniany 1 raz  

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 07:51   

Nie wiem jak w Gti ale w 1.6 nie ma zadnych zabezpieczen(podejrzewam ze jest tak samo). Wyjmowalem go jak zdejmowalem skrzynie i w moim przypadku wystarczylo ze odkrecilem srube na piascie i koncowke drazka, nastepnie przylozylem rurke, puknalem mlotkiem i przegub sie poluzowal. Pozniej tylko skrecilem kolem i go wyciagnalem :P

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Wysłany: 20-03-2009, 08:13   

czyli prawidłowo....u mnie sie zapiekło i to konkretnie, przeguby mam juz sklepane od nawalanie młotkiem 10 kilowym ale i tak nie moge tego wybić :evil: psikałem wd40 i płynem hamulcowym i nic...spróbuje jeszcze naftą

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 20-03-2009, 11:43   

kartomaniak miałem ten sam problem przy wymianie skrzyni. Żeby wyjąć przegub musiałem odkręcić piastę od amortyzatora - inaczej było za ciasno, nie miał którędy wyjść. Żadnego zabezpieczenia prócz spinki na gwincie nie ma. Wybijałem młotkiem przez deskę.
Co do osłony tarczy - 1.6 ma mniejszą tarczę przednią, a więc i mniejszą osłonę

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 12:21   

Nie chce cie martwic kolezko ale mojemu kumplowi nawet prasa nie pomogla.Zgniotla cały gwint , musial wymieniac cala piaste z polosia na szczescie ja mial :/
lepiej od czasu do czasu nie mowie co roku ale demonotwac takie rzeczy/poluznik postukac zeby sie nie spiekaly.

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Wysłany: 20-03-2009, 14:25   

Browar,u mnie ściągacz nie pomógł - cały sie pogiął :( jak bede składał(na nowych już częściach) to wszystko ładnie nasmaruje

Odpowiedz do tematu